Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 11 Ekim 2015

Geleneksel 5’inci Arnavutköy Yağlı Güreş Şampiyonası Yapıldı

Arnavutköy Belediyesi tarafından organize edilen ,Geleneksel 5. Arnavutköy Belediyesi Yağlı güreş Şampiyonası’nda 300 pehlivan kıran kırana mücadele etti.
Hacımaşlı mahallesindeki Er Meydanı’nda 300 pehlivanın kıran kırana mücadele ettiği şampiyonaya Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Mehmet Yorgancı, Belediye Başkan Yardımcıları, Kırkpınar ağası Seyfettin Selim, Arnavutköy Güreş Ağası Selçuk Öztürk, İl ve İlçelerden gelen birçok güreş ağası, köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atasporu güreşe ilgi büyüktü. Hacımaşlı mahallesindeki ermeydanını dolduran yüzlerce güreş sever, pehlivanlara alkış ve tezahüratlarıyla destek vermeyi de ihmal etmedi. Güreşlerin yapıldığı esnada ise izlemeye gelen vatandaşlara yemek ikram edildi.

Geleneksel 5’inci Arnavutköy Belediyesi Yağlı Güreş Şampiyonası kıyasıya mücadelelere sahne oldu. Tarihi Kırkpınar güreşlerine katılan güreşçilerden Recep Kara, Orhan Okulu, Abdullah Güngör, Mehmet Yeşişyeşil, Fatih Atlı, Osman Aynur gibi isimlerde şampiyonluk için mücadele verdi.
Final karşılaşması ise adeta nefes kesti. Finalde Abdullah Güngör, Mehmet Yeşil Yeşil’i mağlup etmeyi başardı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba