Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 12 Mart 2015

Giresunlular Derneğinde Dev Kadro 3 Yıllığına Göreve Geldi

Arnavutköy Giresunlular Derneği büyük bir katılımla 3. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongre de mevcut başkan Ahmet Karasakal yeniden başkan seçildi.

 

Arnavutköy Kültür Merkezinde gerçekleşen kongreye Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Aygenli, Ak Parti Arnavutköy Belediye Meclis Üyesi Şaban Karasakal, Ak Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Ercan Üner, Ak Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili aday adayı Salih Kaçır, Ak Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili aday adayı Mehmet Kuğu, Ak Parti Giresun Milletvekili aday adayı Av. İbrahim Topal, Arnavutköy Milli Eğitim Eski Müdürü Arif Dede, Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Giresun Federasyonu Coşkun Çalık, Giresunspor Eski Başkanı Ömer Ülkü, Giresun Federasyonu Kurucu Başkanı Halil Kütük, Giresun Federasyonu Teşkilat Başkanı Abdullah Akgün, Yerel Seçimlerde CHP Belediye Başkan Adayı Ruhi Tuncel, Rubader Başkanı Mustafa Vural, Arnavutköy Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Olcay Karabağ, Eynesil Kemaliye Köyü Derneği Başkanı Hasan Cıvak, Sultangazi Giresunlular Derneği Başkanı Ahmet Demiray ve yönetimi, Muhtarlar, okul müdürleri ve bir çok davetli katıldı. Kongreye yaklaşık 700 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Giresun’un yerel kanalı olan ve uydu yayını yapan Kanal 28’de kongreyi takip ederek yayınladı.

giresunlular derneği (1)

 

“Federasyon olarak Giresun’u her platform da temsil etmeye çalışıyoruz”

Kongre de bir konuşma yapan Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan Giresunluların İstanbul’da yoğun bir şekilde yaşadığını ifade ederek, “Federasyon olarak Giresun’u her yerde her platform da hakkıyla temsil etmeye çalışıyoruz. Giresunlular İstanbul’da 3. büyük kitleyi oluşturuyor. Temsil noktasında henüz daha istediğimiz noktaya gelmiş değiliz, bunun için mücadele ediyoruz. Bu anlamda Arnavutköy Giresunlular Derneğimizle de koordineli bir şekilde çalışmalar yürütüyoruz. İstanbul öyle bir hale geldi ki apartmanımızda oturan komşularımızı dahi tanıyamıyoruz. Bu yüzden Federasyon olarak dernekçiliğe çok önem veriyoruz. Dernekçilik zorudur elbette ama hemşerilerimizin tanışıp kaynaşması, bir araya gelmesi ve kendi yöremize ait etkinliklerde buluşması adına güzel bir oluşumdur” diye konuştu.
giresunlular derneği (2)
“Giresunlular Derneği Arnavutköy’de aktif çalışan derneklerden birisidir”

Daha sonra bir konuşma yapan Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı Giresunlular Derneğinin Arnavutköy’de aktif çalışan derneklerden biri olduğunu belirterek, “Arnavutköy’de yaşayan siz değerli Giresunlular her zaman birlik ve beraberliği en iyi şekilde sergilediniz. Hemşeri dernekleri bölgelerinin örf ve adetlerini, kültürlerini yaşatmak için ve bu kültürleri gelecek nesillere aktarmak için çok önemlidir. Derneklerimiz gerek örf adetlerine gerekse topluma hizmet eden çalışmalara imza atıyorlar. Bu mana da Giresunlular Derneği Başkanı Ahmet Karasakal ve yönetimi başta olmak üzere tüm Giresunlu hemşerilerime teşekkür ediyorum. Kongrenizin hayırlı olması temennisinde bulunuyorum” dedi.
giresunlular derneği (1)
“En güzel yatırım insana yapılan yatırımdır”

Giresunlular Derneği Başkanı Ahmet Karasakal ise konuşmasında, “Biz ne kadar doğru işler yapmışız ki bu derneğin bu kadar üyesi, bu kadar seveni var” diyerek, “Giresunlular için 2009’da yola çıktık maddi manevi koşturduk. O zamanlar birkaç arkadaşımızla yola çıkmıştık ama ne mutlu ki bugün bu yolda birçok kardeşimiz var. Derneğimiz yaptığı etkinliklerle çalışmalarla her platformda adından söz ettirmeyi başarmıştır. 2009’da size bir söz vermiştim bu derneğin bayrağını en yüksek yere dikeceğim diye. Bunu derken kutsalımız olan bayraktan bahsetmemiştik elbette. Bu derneğin içinden doktorlar çıkacak, mühendisler çıkacak, öğretmenler çıkacak, profesörler çıkacak, siyasetçiler çıkacak kısaca topluma faydalı işler yapan insanlar çıkacak anlamında demiştik. Ve bugün baktığımızda bunlar teker teker oluyor. En güzel yatırım insana yapılan yatırımdır. Bunları yaparken elbette büyük zorluklar çektik. Yorulduğum anda Şenol Yakasız’a sarıldım. Ailemle arkadaşlarımla paylaşamayacak olduklarımı hep onunla paylaştım. Kendisine buradan teşekkür ediyorum” dedi.

giresunlular derneği (4)

 “Bu çalışmaları yönetimimiz ve birçok üyemizin desteğiyle yaptık”
3 yıllık görev süresi içerisinde yönetim olarak yapılan faaliyetlerden bahseden Karasakal, “3 yıllık görev süresinde 116 yönetim kurulu toplantısı yapmışız, 59 düğüne gitmişiz, bir çok cenaze gitmişiz, 63 hasta ziyareti, sizlere 96 bin mesaj yollamışız, 23 öğrenciye burs vermişiz, 87 aileye gıda yardımı yapmışız, 50 hemşerimizi istihdam etmişiz, Arnavutköy Belediyesinin 2 yıl düzenlediği festivale katılmışız ve başarıyla çıkmışız, 43 defa Zeytinburnu’nda Federasyonumuzun toplantısına katılmışız, 2 yıl üst üste iftar yemeği vermişiz, derneğimizde akşam yemeği ve kahvaltılar düzenlemişiz, Federasyonumuzun düzenlediği Taksim yürüyüşlerine katılmışız ve orada toplamda 15 bin kişiye pancar çorbası dağıtmışız ve bu etkinlik ulusal kanallarda haber oldu, Topal Osman filmine maddi katkıda bulunmuşuz, başta Arnavutköy Belediye Başkanı ve Kaymakamı olmak üzere kurum amir ve müdürlerini defalarca ziyaret etmişiz. Ankara’da bir siyasi partiye adeta çıkarma yapmışız bizim hemşerilerimizi dikkate alın yoksa bedelini ödersiniz dedik ve ödettik. Arnavutköy Devlet Hastanesi’nde doktor açığı için çeşitli girişimler bulunmuşuz, derneğimizin içindeki camlara Giresunlu esnaf hemşerilerimizin reklamını koymuşuz ve esnaflarımızla hemşerilerimizin dayanışmasına katkı sağlamışız, sanatçılarımızın gecelerine katkıda bulunuşuz, Giresunda bir köye yardımda bulunmuşuz, Arnavutköy’de Giresunlular gecesi düzenlemişiz ve Karadeniz sanatçısı İsmail Türüt’ü getirmişiz. Arnavutköy Belediyesi ile ortaklaşa hamsi festivali düzenlemişiz ve bu festival ulusal televizyonlarda, gazetelerde ve haber sitelerinde geniş yer bulmuştur. Otobüs kampanyası başlattık ve bu kampanyaya sahip çıkarsanız yakında derneğimize ait bir otobüs alacağız. Bütün bunları yaparken ben Ahmet Karasakal olarak yapmadım bunları. Yönetimimiz ve birçok üyemizin desteğiyle yaptık” şeklinde konuştu. Karasakal daha sonra dernek yönetimini ve destek olan vatandaşları isim isim sahneye davet etti.

Konuşmaların ardından oy kullanımına geçildi. Kongre sonrasında mevcut başkan Ahmet Karasakal yeniden Giresunlular Dernek Başkanı seçildi.

 

İşte Ahmet Karasakal Başkanlığında Yeni Yönetim şu isimlerden oluştu;
Şenol Yakasız, Bekir Karamürteza, Mustafa Çelebi, Mustafa Henden, Ömer Firidinoğlu, İbrahim Menteşe, Erdoğan Çönt, Tayyar Kayhantürk, Hüseyin Gül, Hamdi Şahin, Mustafa Yılmaz, Nihat Fatsa, Yusuf Gökçe, İhsan Doğan, Cengiz Çakıroğlu, Fetih Türkmen, Ömer Yılmaz, Tuncer Çakır, Necmi Pişet ve Kemal Çırak.

Arif Sapmaz / Arnavutkoyhaberleri.com

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba