Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 4 Haziran 2012

Hadımköy Toki ve Kiptaş Sakinleri Basın Açıklaması Yaptı

Hadımköy Toki ve Kiptaş konutlarında oturan vatandaşlar sağlık merkezi ve ulaşım konularının çözülmesi için basın açıklaması yaptı. Atatürkçü Düşünce Derneği Hadımköy Şube Başkanı Aslan Yiğit’te vatandaşlara destek verdi.
Hadımköy Toki ve Kiptaş önünde toplanan vatandaşlar sağlık merkezi ve ulaşım sorununu protesto ederek bu sorunların biran önce çözülmesini istediler.
Basın açıklamasını okuyan Savaş Güneş başta sağlık sorunu olmak üzere iki temel sorun bulunduğunu dile getirdi. Basın açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi. Basın açıklaması “Hadımköy toplu konutlarında yaşayan yaklaşık 18 bin vatandaş olarak hayati konularda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Bunların en önde gelen iki tanesi; sağlık ve ulaşım hizmetlerinden gerektiği gibi yararlanamıyoruz. Hükümetimizin başarı hanesinde yazan bu alanlarda bölgemizde süregelen problemlerin varlığından vatandaş olarak utanıyoruz. Sıkıntıların giderilmesi amacıyla ilgililer nezdinde yaptığımız tüm girişimlerin sonuçsuz kalması da cabası… Eğer çözüm üretmek için bir çocuğumuzun bir insanımızın hastaneye yetiştirilemediği için hayatını kaybetmesi bekleniyorsa buna müsaade etmeyeceğiz. Belediye Başkanımıza, Kaymakamımıza sesleniyoruz. Bizler medeni bir ülkede olması gerektiği gibi sağlık hizmeti almak istiyoruz. En yakın hastaneye gidebilmek için kilometrelerce yol tepmek istemiyoruz. Bölgemizde hastalarımızın hizmet alabileceği bir sağlık merkezinin olmasını bekliyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş’a sesleniyoruz. Mevcut toplu taşıma ile işe gitmekte ayrı bir sorunumuz, en yakın şehir merkezine ulaşım bir saat sürüyor, vaktimizin çoğunu yola harcıyoruz. İşe gitmekten çok yolda yoruluyoruz. Otobüs hatlarında aktarma yapmak istemiyoruz. Hadımıköy’den Mecidiyeköy’e direkt İETT hattı istiyoruz” şeklinde oldu.

Haber: Arif Sapmaz – Zafer Kara

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba