Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 7 Nisan 2018

Muharrem Yaman MHP’den İhraç Ediliyor

MHP Arnavutköy Belediye Meclis Üyesi Avukat Muharrem Yaman’ın disiplinsiz hareketler ve parti yöneticileri ile istişare yapmadan Belediye Meclisinde soru önergeleri verdiği için MHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından ihracı istendi.

Arnavutköy Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan Avukat Muharrem Yaman’ın partiden ihracı ile ilgili açıklamayı MHP Arnavutköy İlçe Başkanı Yüksel Emir yaptı.

Basın toplantısında konuşan MHP Arnavutköy İlçe Başkanı Yüksel Emir, “4 yıldır yürüttüğümüz ilçe başkanlığı görevimiz süresince meclis üyelerimize talimatımız hep şu olmuştur; Belediye meclisinde dilediğiniz her soruyu millet adına gönül rahatlığıyla sorun. Ancak sorular sorulurken belirli bir istişare sonucu sorulsun istedik. Muharrem Yaman arkadaşımız, gerek benimle gerekse yönetim kurulumuz ile istişare yapmadan, bizim hiçbirimizin haberi olmadan bazı konularda Arnavutköy Belediye Meclisi’nde birtakım polemiklere girdi. Biz bunun yanlış olduğunu defalarca kendisine ilettik. İstişare yapıp sonra sorularımızı soralım dedik. Ancak arkadaşımız kendi insiyatifini kullanarak mecliste bazı sorular sorma ve polemiklere girdi. Sorabilir, spontene gelişen konuşmalar da olabilir. Ancak arkadaşımızın meclis üyesi sıfatı var. Ne ilçe meclisinde ne de büyükşehir meclisinde istişare yapmadan bazı adımlar atması İl Başkanlığımız tarafından da kabul görmedi. Durum böyle olunca da yaklaşık 2 ay önce bizzat il başkanımızın talimatı ve talebi doğrultusunda disiplinsiz davranışları nedeniyle ihraç kararı alınmıştır. Şuanda da ihraç süreci devam etmektedir.” dedi.

Meclis Üyesi Muharrem Yaman’ı defalarca uyardıklarının atını çizen Yüksel Emir, ihraç sürecinde tek yetkilinin İl Başkanı olduğunu söyleyerek, “Milliyetçi Hareket Partisi’nde belirli bir disiplin ve hiyerarşik yapı vardır. Biz ilçe başkanı ve yöneticiler olarak meclis üyemizi defalarca uyardık. Her soruyu sor ancak bizimle istişare et dedik. Fakat arkadaşımız bizim haberimiz olmadan, bizimle istişare etmeden çok hareketler içinde bulundu. Hiç kimse Parti’den büyük değildir. Herkesin parti disiplinine uyması gerekir” dedi.

 

Vatandaşların sorunlarına duyarlı olduklarını belirten Emir, “2014 yılında Arnavutköy’de günlerce elektrik kesintileri yaşanıyordu. Ben yönetimimle birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptım. Bütün esnaf arkadaşlara haber verdik. Siz basın mensuplarının dışında ne kadar esnaf katıldı. Katılmadılar. Biz her türlü vatandaşımızın işini görmeye çalışıyoruz. Bu MHP’nin kapısına gelip de sıkıntısı çözülmeyen bir kişi yoktur. Elimizden geldiğince vatandaşlarımızın sıkıntılarını çözmeye çalışıyoruz” şeklinde cevap verdi.

Bir gazetecinin “MHP Arnavutköy İlçe Teşkilatı İstişare toplantısında İstanbul Milletvekili Arzu Erdem’in, ‘2019 yerel seçimlerinde Yüksel Emir ile Arnavutköy’ü alacağız inşallah’ demesini nasıl değerlendirdiniz?” şeklindeki sorusuna, “Arzu hanım o anda o güzel ambiyansın etkisiyle bir dilek ve temennide bulunmuştur. Ben kendilerine teşekkür ettim. Milletvekilimiz bir anlamda bizleri onure etmek amacıyla söylemiştir” dedi.

Arnavutköy’de yıllardır partiler arasında seviyeli bir siyaset anlayışı yürüttüklerini ifade eden Emir, basın mensuplarından da gördükleri sıkıntıları paylaşmaları halinde bunları mecliste dile getireceklerini söyledi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba