Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 19 Temmuz 2017

Horasanlılar’dan Muhteşem Şölen

Arnavutköy Horasanlılar Derneği her yıl geleneksel hale getirdiği piknik şölenini bu yıl 25 çocuğun toplu sünnet organizasyonu taçlandı.

Arnavutköy Horasanlılar Derneği her yıl geleneksel hale getirdiği piknik şölenini bu yıl 25 çocuğun toplu sünnet organizasyonu taçlandı. Binlerce Horasan’lı Aden tesislerinde düzenlenen Sünnet ve Piknik Şöleni’nde Erzurumlu ses sanatçılarının konserleri ile hem gönüllerince eğlendiler hem de birlik ve beraberlik mesajı verirken Sünnet olan çocukların da mutluluğuna ortak oldular.

Arnavutköy Horasanlılar Derneği tarafından düzenlenen şölene yüzlerce Horasanlı ailenin yanı sıra Erzurum Horasan Belediye Başkanı Abdülkadir Aydın da özel davetli olarak katıldı. Program sunuculuğunu şölenin hazırlanmasında büyük emeği olan Ömer Aktaş’ın yaptığı Şölen’de TRT Kurdi kanalı da özel çekinler ve röportajlarla Horasanlıların coşku ve birlikteliğini tüm Türkiye’ye izletti.
Horasan Belediye Başkanı’nın “Adeta bir Horasan nüfusu kadar da Arnavutköy’de hemşerimiz var” dediği şölene ayrıca Horasan Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kılıç, Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Kemal Aygenli, Arnavutköy Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Fazıl Fidan, Arnavutköy’de bulunan Erzurum İli Horasan İlçesi köy dernekleri başkan ve yöneticileri, Arnavutköy’deki Erzurumlu çok sayıda esnaf, iş adamı, STK temsilcisi ve yüzlerce Horasanlı aileleriyle birlikte katıldı.
solen (2)
25 çocuk erkekliğe ilk adımı attı
Geleneksel hale gelen piknik şöleninin coşkusu bu yıl Sünnet Şöleni ile birleşti. Sabahın erken saatlerinde Aden Tesislerinde bir araya gelen Horasanlılar, aileleri ile birlikte kahvaltı yaptılar. İlerleyen saatlerde sünnet olan 25 çocuk Mehteran Takımı eşliğinde şölen alanına geldi. Coşkuyla karşılanan çocukların mutluluğu Horasanlılar için her şeye bedeldi. Erkekliğe ilk adımı atan çocuklara Horasan Belediye Başkanı Abdülkadir Aydın ve Arnavutköy Horasanlılar Derneği Başkanı Ali Akar çeşitlik hediyeler takdim ettiler.
solen (3)
Daha sonra çocuklar piknik alanına kurulan oyun platformlarında eğlenceli dakikalar yaşadılar. Şölen öncesinde sünnet olan çocuklar Dernek yöneticilerinin eşliğinde Eyüp Sultan’ı ziyaret etmiş, dualar etmişti. Tüm çocukların ihtiyaçları ise Horasanlılar Derneği ve hayırsever iş adamlarının katkılarıyla karşılanmıştı.
solen (4)
Akar: “Mutluluğumuz, toplumun huzuru ile mümkündür”
Şölen’de açılış konuşmasını yapan Arnavutköy Horasanlılar Derneği Başkanı Ali Akar, birlik ve beraberlik mesajları verirken, tüm Horasanlıları dernek etkinliklerine katılmaya davet etti. “Hiçbirimizin ırkı, dili, renginin bir diğerine üstünlü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir. Fakat Allah bizleri birbirimizi tanıyalım diye kavimler halinde yaratmıştır. Huzurumuz, mutluluğumuz ancak toplumun bütününün huzuru ile mümkündür. Bunun ise ilk adımı aile huzurudur, toplumun birbirini ötekileştirmeden sevgi ve saygısını korumak için gayret etmelidir” diyen Akar, şöyle konuştu; “ Bizler Horasan hasreti ile yanıp tutuşuyorken, Horasan’ımızı yad etmek, örf ve geleneklerimizi, saygı sevgi ve muhabbetlerimizi devam ettirmek adına bir aradayız. Her zaman belirttiğim gibi Horasanlılar bütünüyle akrabadır. Horasanların sadece hemşerilik duygusunun ötesinde bir de bu akrabalık bağı bizlerin birbirimize sahip çıkmasını ve her zaman birbirimizin yanında olmasını elzem kılmıştır. Bugün burada bizleri yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Bu bir erdemliktir, Horasan’a ve değerlerine sahip çıkmaktır.
solen (6)
Horasan Belediye Başkanımız Sayın Abdülkadir Aydın’ı Horasan’da yakından görüp, oradaki çalışma azmi ve Horasan sevdasını da bildiğim için özellikle kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. Bugün Horasan’ımızdan buraya tek bir telefonumuzla gelen başkanımız, gurbetteki hemşerilerine de ne denli değer verdiğini gördük.
Derneğimiz 8 yıldır canla başla çalışan gönüllü dostlarımızın katkılarıyla faaliyetlerine devam etmektedir. Bu anlamda bizim tek derdimiz hemşerilerimizin teveccühüdür. Lütfen derneğimizin tüm etkinliklerine ilgi gösterelim. Bu işi aşkla, şevkle devam ettirmek isteyen birbirinden değerli yöneticilerimiz var. İnşallah bu birlikteliğimiz özelde Horasan, genelde de Arnavutköy ve memleketimize hayırlı birlikteliklere vesile olacaktır. Ülkemiz son zamanlarda ciddi badireler atlattı, büyük sıkıntılar yaşadık. Fitne almış başını gidiyor, hepimiz bu anlamda sıkıntı duyuyoruz. Bizlerin birlikteliği fitneye ve şer odaklarına izin vermeyecektir, daha güçlü olabilmek adına birbirimizle daha yakın ilişkiler kuralım. Allah birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. Bu manada hepinize katılımınız için teşekkür ediyor erkekliğe ilk adımı atan minik kardeşlerimi de tekraren tebrik ediyorum.”
solen (5)
Horasan Belediye Başkanı da şölende..
Akar’ın ardından konuşan Horasan Belediye Başkanı Abdülkadir Aydın ise Arnavutköy’de yaşayan Horasanlı hemşerilerinin sayısını ilk duyduğunda şaşkınlığını gizleyemediğini ve neredeyse bir Horasan nüfusu kadar da Arnavutköy’de hemşerisi olduğunu söyledi. Ülkemizin zor günler geçirdiğine vurgu yaparak konuşmasına başlayan Aydın, “Zor günlerde toplum olarak birbirimize daha sıkı kenetlenmemiz gerekiyor. Binlerce kilometre mesafeden buraya gelmiş olan hemşerilerimizin buradaki birlik ve beraberliklerini gördükçe bizleri hiçbir gücün ayıramayacağına daha da çok inanıyorum. Siz kıymetli hemşerilerimizle burada olmak, şenliğinize katılmak ve minik yavrularımızın heyecanına ortak olmak benim için paha biçilmez bir keyif oldu. Bu manada birliğinizin daim olmasını diliyorum. Bizim birtakım gelenek ve göreneklerimiz var. Eğer bugün ülke olarak, millet olarak bugünlere kadar gelmişsek, ecdadın bize bıraktığı bu emaneti gelecek nesillere aktarmamız, bunları muhafaza etmemiz lazım, bunları yaşatmamız lazım” dedi.
solen (1)
Halaylar ve türkülerle gönüllerince eğlendiler
Piknik Organizasyonu ve Sünnet Şöleni’nin hazırlanmasında emeği geçen ve sponsor olan iş adamları ve hayırseverlere plaketleri ise Horasan Belediye Başkanı Aydın ve Horasanlılar Derneği Başkanı Akar birlikte verdiler.
TRT Kurdi Kanalı’nın da gün boyu çekimler ve röportajlar yaptığı şölende Erzurumlu ses sanatçıları İsmail Bingöl, Kıyas Doğukan, Tahsin Çoban ve Ömerhan Susuz’un söylediği türkülerle memleket havası yaşayan Horasanlılar çektikleri halaylarla da gün boyu gönüllerince eğlendiler.
haberaktivite

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba