Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 20 Şubat 2013

Nakkaşlılar iki senedir depo da namaz kılıyor

Arnavutköy Baba Nakkaş Camii restorasyon işi, bitiş tarihinin 14 ay geçmesine rağmen halen bitirilemedi. Akın İnşaat Mermer Sanayi, 1 milyon 60 bin 473. 46 TL bedelle İstanbul İl Özel İdaresi İmar Yatırım ve İnşaat Daire Başkanlığı’ndan aldığı ihaleyi bir türlü bitirememesi Nakkaş’lıları isyan ettirdi. Depo olarak kullanılan yeri kiralayarak Cami’ye çeviren Nakkaşlılar, iki senedir depo olan yerde namaz kılıyor.

Restorasyon çalışmaları bir an önce bitirilmeli
Nakkaş Eski Muhtarı Orhan Peker, “2011 yılının Aralık ayında bitecekti. Neden kaynaklandığı konusunda bilgimiz yok. Yeterince ilgimi gösterilmedi, paramı verilmiyor bunları da bilmiyoruz ama bu konuyla ilgilendiğimiz için vatandaşta bize soruyor. Bizde bilmiyoruz kimse gelip bir açıklamada yapmıyor. Geçen sene Arnavutköy çevresinde yapılan yatırımları incelemeye Vali Bey geldi. Ondan sonra da kimse gelmedi. Camii de çalışmalar ara ara sürüyor bunun yapılış sistemi farklı olduğu söyleniyor, tarihi Camii olduğu için herkesin işi farklı olduğundan kimse hiç bir şeye dokunamıyor. Anıtlar kurulundan izinsiz. Bizde kesin olarak gecikmesinin sebebini bilmiyoruz ama hiçte hoş olmuyor. Gelip bir yetkili de bir bilgi vermiyor. Şu anki namaz kıldığımız yer depoydu, Arnavutköy Belediyesine söyledik onlarda sağ olsunlar burayı düzenlediler. Bu şekilde burada ibadetimizi yapıyoruz. Nakkaş halkı olarak bu caminin restorasyon çalışmalarının bir an önce bitirilip hizmete girmesini istiyoruz” diye konuştu.

Haber: Zafer Kara

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba