Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET, SİYASET 27 Şubat 2017

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Arnavutköy’de Anıldı

Milli Görüş Lideri ve 54. hükümetin başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının 6. yılı dolayısıyla Arnavutköy’de “Savaş Değil Barış, Çatışma Değil Diyalog ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı Anma” programı düzenlendi.

Saadet Partisi İlçe Başkanlığı tarafından Arnavutköy Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa TBMM 20. Dönem Refah Partisi Ordu Milletvekili Mustafa Hasan Öz, Avrupa Milli Görüş Teşkilatı Kurucularından Mustafa Macit, Saadet Partisi Arnavutköy İlçe Başkanı Hayri Karabıyık, Saadet Partisi Arnavutköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yakup Yerdelen, CHP Arnavutköy İlçe Başkanı Ruhi Tuncel, Saadet Partisi Eski İlçe Başkanı ve 2014 Yerel Seçimleri Belediye Başkan Adayı Yusuf Dal, AGD Arnavutköy yönetimi, STK temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

“Anlamak ve anlatmak zorundayız”
Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Arnavutköy İlçe Başkanı Hayri Karabıyık, “Hocamıza tek bir çiçekle bahar olur mu dediklerinde hocamız “Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar”demiştir ve bu inançla yola çıkmıştır. Rahmetli hocamız nefesinin son anına kadar hak ve hakikati haykırma ve Allah rızası için mücadele etmeye gayret etmiş ve çalışmıştır. Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı anlamak ve anlatmak zorundayız. Vefatının altıncı yıldönümünde hocamıza yüce Allah’tan rahmet diler, milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa O’nun arzu ettiği gibi huzur, barış, selamet, refah ve saadetli bir hayat dilerim” dedi.
erbakan anma1
“Türkiye’nin ve dünyanın durumu bugünkünden çok daha farklı olacaktı”
TBMM 20. Dönem Refah Partisi Ordu Milletvekili Mustafa Hasan Öz 13 yaşında Milli Görüş ile babası vesilesiyle tanıştığını belirterek, “Erbakan hocamızla çalışma şansına sahip oldum. Hocamızın bütün zorluklara rağmen, bütün partilerimizin kapatılmasına rağmen nasıl mücadele ettiğine yakından şahit oldum. Bütün dünya karşısındaydı, ama Hak bildiği davasından zerre miktar taviz vermedi. Muhterem hocamız yaşamında fikirleriyle, ufkuyla, ilmiyle anlaşılmış olsaydı hem Türkiye’nin hem dünyanın durumu bugünkünden çok daha farklı olacaktı. Ayrıca Türkiye Ortadoğu’nun ve dünyanın lideri konumunda olacaktı. Yeniden büyük Türkiye, yaşanabilir bir Türkiye ve yeni bir dünya kurulmuş olacaktı. Hocamızı insanlar ilk döneminde hiç anlamamışlardı ve kavramamışlardı. Rakipleri çok büyük engellemeler ile faaliyetler gösteriyordu. Ama o asla vazgeçmeyerek ve ertelemeyerek mücadelesini sürdürmüştür” diye konuştu. Erbakan’ın yol arkadaşı Mustafa Hasan Öz programda Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile aralarında geçen hatıraları da anlattı. Programda Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın hayatı anlatan sinevizyon gösterisi sunuldu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba