Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET, SİYASET 30 Kasım 2015

Ruhi Tuncel; CHP’ye Yakışan Bir Binada Hizmet Vereceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi Arnavutköy İlçe Başkanlığı için Ruhi Tuncel’de adaylığını açıkladı. CHP Arnavutköy İlçe Örgütü’nde partililerin ve basının önünde adaylığını açıklayan 2014 yerel seçimlerinde Arnavutköy’den belediye başkan adayı olan Ruhi Tuncel, CHP Arnavutköy ilçe örgütüne yönelik önemli projeler vaadetti. Tuncel; “İlçe başkanı seçildikten sonra bir ay içinde yeni binamıza geçeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve bizlere yakışır bir ilçe binasına taşınacağız” sözü verdi.
“Duruşu Net İnsanlarla Beraberiz”
Ruhi Tuncel’in CHP Arnavutköy İlçe Örgüt’ündeki programın sunumunu yapan İlçe Saymanı Bayram Yiğit’in Atatürk ve şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kürsüye çıkan Ruhi Tuncel, sözlerine Diyarbakır’daki menfur saldırıda hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve şehit polisler için başsağlığı diledi. Ardından partililere hitap eden Tuncel, “Bugün burada 2019 seçimleri öncesi birlik ve beraberliğin sağlanması adına, tüm ülkemiz için hayırlı olması dileğiyle Arnavutköy İlçe Başkanlığı’na adaylığımı açıklamak üzere karşınıza çıktım. Duruşu net, çizgisi net, hedefi net insanlarla birlikte yola çıkmak için buradayız. Bu duruş bize başarıyı getirir. Hedefi olmayan, ilçesini değil yalnız kendi çıkarlarını düşünen insanların başarılı olması mümkün değildir” dedi.
“Herkesi Kucaklayan Bir Yönetim Oluşturacağız”
Başkan olduğu takdirde üye sayısını arttıracaklarını ve yönetim yapısını değiştireceğini ifade eden Tuncel, “ 2 yılda bir sadece başkan seçmek için toplanan bir delege istemiyoruz. Bizler delegelerimizle sürekli irtibat halinde, toplantı halinde olacağız. Arnavutköy’de yaşayan 81 vilayetin insanını kucaklayacağız. Laz’ı, Kürd’ü, Türk’ü, Çerkes’i, Alevisi, Sünnisi, Boşnak’ı, Roman’ı herkese eşit yaklaşarak büyüyeceğiz. Ülkemizde sorunlar büyük. Görüyorsunuz bütün muhalif medya susturuldu, gazeteciler tutuklandı. 7 Haziran’dan sonra AKP tek başına iktidar olamadı. Muhalefet partileri Meclis Başkanı’nı seçemeyip hükümeti kuramayınca 1 Kasım’da yapılan seçimlerde AKP tek başına iktidar oldu. Ondan sonra AKP muhalif medyayı susturdu. Biz dik durabilseydik, Türkiye bugünki handikapı da yaşamamış olacaktı. İşimiz zor, hem de çok zor. Biz kimseyi karalayarak iş yapmanın derdinde değiliz. Biz herşeyi biliyoruz dersek hiç bir şey bilmiyoruz demektir. Biz saygıyla, sevgiyle başaracağız herşeyi. Disiplinli olacağız diyoruz. Türkiye’de herkesin CHP’ne borcu vardır. Bu ülkenin birliği için, huzuru için CHP’ne borcu vardır” şeklinde konuştu.
“Kadının Güçlü Olduğu Ev Güçlüdür”
CHP’nin güçlü olduğu Bakırköy, Kadıköy gibi ilçelerden ziyade Arnavutköy’de başarılı olmanın önemine değinen Tuncel, “Arnavutköy’de 10 bin oyumuzun artması çok önemlidir partimiz ve Türkiye için.Bu nedenle biz binamızı değiştirmek zorundayız. Arnavutköy’de ilçe binamız sıkıntılıdır. Aslan yattığı yerden belli olur. Bize çok üye olacak insan var ancak o insanları buraya çekemiyoruz. Bunu başarmak için, örgüt binasını yenilememiz gerekiyor.Gençlerimize yapacağımız yatırımlarla, sevgiyle ve saygıyla yaklaşarak sağlamak zorundayız. Bunu birlikte yapacağız. Arnavutköy bizim. Gençlik kollarını dinlemek lazım. Kadın kollarını dinlemek lazım. Bir evde kadın ne kadar güçlüyse o ev o kadar güçlüdür. Evlere girebilmemiz için bizim kadın kollarının güçlü olması gerekir. Bizim 4 yıl daha kaybedecek zamanımız yok. 2023’ün Türkiye’sine giden yolda şimdiden çalışmamız gerekir. Asla kimseyi ötekileştirmeden çalışmalıyız. Hepimiz gelip geçiciciyiz. Ama kadın kolları, gençlik kolları bu partinin asli unsurlarıdır. Bu partiye yıllarca emek vermiş insanlar var. Bu emekleri bir kenara atamayız. Bu emeklerini ödüllendirmeliyiz. Şu anda 92 yıllık bir partinin, CHP’nin mahalle ve sokak temsilcileri yok. Bunları değiştirmeliyiz” dedi.
“Sokak Temsilcilerimiz Dahi Olacak”
Konuşmasının sonunda partililerin, ‘Bu vadettiklerinizi nasıl gerçekleştireceksiniz?’ sorusuna cevap veren Ruhi Tuncel, “Bizler kolay bir işe girişmediğimizin farkındayız. Çok büyük zorluklarımız tabiki olacak. Bizler gençlerimizi, kadınlarımızı toplayacağız. Komisyonlar kuracağız. Engelliler komisyonu, öğrenciler komisyonu vesaire. Bunların hepsi olacak” dedi. Bir başka partilinin, “Ben bugüne kadar yaşadığım mahallede mahalle temsilcisi görmedim siz sokak temsilcisi olacak diyorsunuz. Bu nasıl gerçekleşecek? Şeklindeki sorusuna Ruhi Tuncel, “Bunu başarmamızda en büyük etkenimiz kadınlarımız olacak. Kadınlarımız bu işe el atarsa başaramayacağımız bir iş yoktur” şeklinde cevap verdi.
“Parti Binası Yepyeni Bir Mekana Taşınacak”
Konuşmasının sonunda partililere ilçe binasının yeni bir mekana taşınacağı müjdesini veren Ruhi Tuncel, “Ben ilçe başkanı olduğumda yepyeni bir ilçe binamız olacak. Gerçekten CHP’ne yakışır bir mekanda sizlerle birlikte büyük ve güçlü bir CHP, güçlü bir Arnavutköy örgütü için çalışacağız” şeklindeki sözleri salonda bulunan partililerce büyük alkış aldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba