Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 15 Ağustos 2014

Ruhi Tuncel: “Seçim sonuçları tam bir fiyasko”

CHP’nin 30 Mart yerel seçimlerinde Arnavutköy Belediye Başkan adayı olan Ruhi Tuncel, Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını bir fiyasko olarak değerlendirdi. Ortada ne CHP ne de MHP için bir başarıdan söz edilebileceğini söyleyen Tuncel; “Yapılan çalışmalara, birleşilen parti sayılarına bakarsak ve alınan sonuçları da incelersek neden fiyasko dediğim apaçık ortaya çıkacaktır” dedi.
Siyaseti tepedekiler yapmalı diyen Tuncel; “Örgütlenmeyi ve alan taramasını ise teşkilatlar yapmalıdır. Ancak görüyoruz ki tepedekiler örgüt tabanına inmediği gibi halkla da kucaklaşamıyor. Bu durum böyle devam ettiği sürece de seçimlerden başarılı sonuçlar elde edilemez. Siyaset masa başında olmaz. Ev ev, sokak sokak gezerek politikaların ve projelerin anlatılması ile siyaset yapılır” dedi.

Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ı da tebrik ettiğini ifade eden Ruhi Tuncel; “Kendisini tebrik etmeliyiz. Halkı kucaklayıp, Başbakanlık yaptığı dönemdeki hırçın üslubunu bir kenara bırakırsa o koltukta oturabilir” dedi

CHP’nin ilçe başkanı İhsanoğlu’nu ne kadar anlatabildi?
Yerel anlamda Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili olarak yeteri çalışmanın yapılmadığını söyleyen Tuncel; “Birbirimizi kandırmanın gereği yok. CHP’nin ilçe başkanı ve örgütü Sayın İhsanoğlu’nu ne kadar halka anlatabildiler. Kaç tane toplantı düzenleyebildiler. Sandıklara sahip çıkması için kaç tane sandık görevlisi eğittiler? Bunların hepsi cevabı olumsuzluklarla dolu sorular” dedi.

MHP ve CHP yeterince çalışmadı
Çatı aday ile ilgili çalışmalar yürütülürken MHP ve CHP ilçe örgütlerinin koordinasyon eksikliği yaşadığına dikkat çeken Tuncel; “Çatı adayı İhsanoğlu adının açıklanması ile birlikte çalışmalar yürütmeleri gereken her iki parti yöneticileri ne yazık ki ancak seçimlerden birkaç gün önce bir araya gelebilmişler. Dolayısıyla da titiz bir çalışma yürütülmediğini görmekteyiz” dedi.

İlçe Başkanı olmayı elbette ki isterim
CHP Arnavutköy İlçe Başkanlığı için adının geçtiği dedikodularına da değinen Tuncel; “İlçe Başkanı olmayı tüm partililer gibi biz de elbette ki isteriz. Fakat bunun için herhangi bir çalışma içerisine girmedim. Kaldı ki yerel seçimlerden hemen sonra Cumhurbaşkanlığı seçimleri geldi. Bu hengâme arasında böyle bir talepte bulunmak siyasi ahlakımız gereği mümkün değildir. Zaten buna delegelerimiz karar verir” dedi.

Baltacı’nın randevu talebimize cevabını hala bekliyoruz
Yerel seçimlerde Belediye Başkan adayı olan CHP’li Tuncel, yerel seçimlerden sonra Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı’yı tebrik etmek için ziyaret etmek istediğini söyleyen Tuncel; “Biz demokratik bir yarışa girdik ve kazanan sayın Baltacı oldu. Kendisini tebrik etmek için randevu talep ettim. Aradan aylar geçti hala randevu talebimize cevabını bekliyoruz. Yani bizlere randevu vermeyen bir başkan ile bölge üzerine arzu ettiğimiz projeleri paylaşmayı nasıl düşünebiliriz” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba