Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 20 Mart 2013

Saadet Partisi Arnavutköy muhtarlar derneğini ziyaret etti

Arnavutköy Saadet Partisi İlçe Başkanı Yusuf Dal ve yönetimi Arnavutköy muhtarlar derneğini ziyaret etti.

SP Arnavutköy İlçe Başkanı Yusuf Dal ziyarette yaptığı konuşma da, “Parti olarak söz mahallede programı düzenleyerek mahallelerde vatandaşlara mikrofon uzatarak sorunlarını dinliyoruz. Vatandaşlar sorunlarını aktaramadığı belediye ye biz burada bir elçi görevi üstlenerek 40 mahallenin tamamını ziyaret ederek çalışmamızı gerçekleştiriyoruz. Hizmetin iktidar olmaktan geçmediğini düşünerek vatandaşlara hizmet edebilmek için bize vermiş olduğunuz bir tane meclis üyesiyle bile biz size hizmet için yanınıza geldik diyoruz. Vatandaş önce sorunlarını anlatmaktan çekiniyor ama daha sonra sorunlarını bir bir anlatıyor. Muhtar olarak sizler daha iyi bilirsiniz. Bunun en çok sıkıntısını sizler çekiyorsunuz. Çünkü muhtarlar vatandaşla iç içe. Öyle görünüyor ki muhtarlık bu süreç zarfında iktidar tarafından kaldırılacak. Biz Saadet Partisi olarak muhtarlık biriminin kaldırılmamasının gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü vatandaşın ilk elden ulaşabileceği, gecenin bir vakti dahi olsa muhtara derdini anlatabileceği yerdir muhtarlık. Vatandaşın ilk çalacağı kapı olan muhtarı bertaraf ederseniz vatandaş derdini üst kurumlara anlatmakta zorluk çekecektir. Biz Saadet Partisi olarak muhtarlıkların kaldırılmasına karşıyız” diyerek muhtarlığın kaldırılmaması gerektiğini ifade etti.

Fidan, “Vatandaş açısından hala muhtarlık çok önemli kurumdur”
Arnavutköy Mustafa Kemal Paşa Mahallesi ve Muhtarlar Dernek Başkanı Fazıl Fidan ise ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Bahsettiğiniz sorunlar aslında Türkiye geneline yaşanan sorunlar. Biz öncellikle İstanbul’da yaşıyoruz, Arnavutköy’de yaşıyoruz. Bu Arnavutköy’de sorunları yaşarken birileri bir kısmını yaşıyor. Birileri tamamını yaşıyor. Biz Köy ve Mahalle Muhtarları olarak tamamını yaşıyoruz. Yetki ve görevlerimizde de sıkıntı yaşıyoruz. Vatandaş açısından hala muhtarlık çok önemli kurumdur. Başına bir iş gelse hemen muhtarı arar. Muhtar vatandaşla devletin arasında ilişki kurar ve sorunun giderilmesi konusunda ilk yetkili kişidir. Özellikle siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları arasında ilişkiler gelişirse vatandaşın çözülmeyecek sorunu kalmaz. Sonuç olarak hepimiz vatandaşa hizmet etmek için çaba gösteriyoruz” diyerek şeklinde konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba