Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 4 Kasım 2015

Seyidoğlu Hadımköy Fabrika Satış Mağazası’nı Açtı

Geleneksel lezzetlerin 65 yıllık üreticisi Seyidoğlu Gıda, mağazacılık alanındaki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Organize Sanayi Bölgeleri’nde Cafe- Restoran Konseptinde yatırımlara ağırlık veren Seyidoğlu, Mega Center ve İSTOÇ’un ardından Hadımköy OSB’de de 1.5 milyon TL yatırımla şube açtı. Hadımköy Fabrika binasının yanında hizmete sokulan 1.200 metrekarelik mağazada Restoran ve Cafe hizmetinin yanı sıra fabrikada üretilen 400 çeşit ürünün satışı yapılacak.

Gaziantepli Seyidoğlu Gıda, tatlıların yanı sıra şimdi de Antep Mutfağının lezzetlerini de tüketiciye sunmaya devam ediyor. İstanbul’un yükselen değeri Hadımköy Organize Sanayi Bölgesi’nde 1.200 metrekare alanda restoran açılışı yapan Seyidoğlu, 20 kişiye de istihdam sağladı.  Düzenlenen açılış törenine iş ve siyaset alanında pek çok ünlü isim katıldı. Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı ,  Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Hadımköy İş Adamları Derneği Başkanı Hüseyin Bozdağ, Hadımköy OSB’de faaliyet gösteren çok sayıda iş adamı, davetliler ve Seyidoğlu personeli katıldı.

Necati Göksu: Sanayicilik Hayatım Boyunca Üzerime Hiç Güneş Doğmadı
Açılış töreninde konuşan Seyidoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Necati Göksu, “60 Milyar dolarlık ticaret hacmi ve 40 bin çalışan sayısına rağmen Hadımköy OSB’de misafir ağırlayacak bir restoran olmaması büyük eksiklik. Biz de misafirlerimizi sanayi dışında ağırlıyorduk. Seyidoğlu Gıda olarak Sultanbacı markamızla açtığımız restoran yatırımlarına ağırlık veriyoruz. Şu anda mağaza olarak 15. restoran olarak ise 4. şubemizin açılışını yapıyoruz. Hedefimiz İstanbul’daki tüm OSB’lerde ve ticaret merkezlerinde şube açmak” diye konuştu.  Seyidoğlu’nun 400’e yakın ürün çeşidi ve tatlılarıyla dünya çapında üne kavuştuğunu anlatan Göksu, aynı başarının yeme içme sektöründe de elde edileceğini ifade etti. Yeni iş imkanları sağlayarak ülkenin geleceğine de yatırım yaptıklarını ifade eden Necati Göksu, “Her yeni yatırımımızda sofralara sıcak bir kap yemek konmasına vesile olmaya çalışıyoruz. Allah’a hamdolsun ki bunca senelik iş hayatımda üzerime hiç güneş doğmadı. Rahmetli Kayınpederim Habeş Seyidoğlu’ndan devraldığımız dürüstlük ve kaliteli üretim prensiplerini aynen koruyoruz. Oğullarım da aynı azimle işe dört elle sarıldı. Bundan sonra da sürekli ileriye bakarak ülke ekonomisi ve istihdamına katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

Sultanbacı Mağazacılıkta Yeni Yüzümüz Olacak 
Seyidoğlu’nun üretimin yanı sıra mağazalaşma çalışmalarına da büyük önem verdiğini belirten Seyidoğlu Mağazacılık Genel Müdürü Murat Göksu, “Mağazalaşma çalışmalarımızda Sultanbacı markamız artık yeni yüzümüz olacak. Yeni markamızla halihazırda 50’ye yakın tatlı çeşidini üretmeye başladık. Baklavadan Pastaya unlu mamüllerden şerbetli ürünlere kadar geniş bir yelpazede üretim yapıyoruz. Bu ürünleri 15 mağazamızda tüketiciye ulaştırıyoruz. Açtığımız tüm mağazalar tüketici tarafından büyük beğeni kazanıyor. Bu da bizi daha fazla yerde şube açma konusunda cesaretlendiriyor. Yakın bir zamanda Sultanbacı’nın da en az Seyidoğlu kadar güçlü bir marka olmasını hedefliyoruz. Kararlı ve ayağı yere basan bir şubeleşme modeli seçtik. İstanbul ve Marmara bölgesinde mağazalaşma çalışmalarımızı tamamlayarak daha sonra Anadolu illerine yayılmak istiyoruz. Restoran konseptinde ise ağırlıklı olarak OSB’lerde şubeleşmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

20 Ülkeye İhracat
Genel Müdür Mehmet Göksu da Helva ve reçel üretimine 1990`lı yıllarda başladıkları bilgisini vererek günlük 150 kilo helva üretimiyle iş hayatına atılan Seyidoğlu’nun bugün 8 bin metre karelik fabrikasında günlük 25 ton helva, 20 ton tahin, 15 ton reçel üretimi yaptığı bilgisini verdi. Yatırım ve istihdam faaliyetlerine ara vermeyen Seyidoğlu’nun iç piyasada 81 ilin tamamında ürünlerini sattığını ifade eden Göksu, “Almanya, İngiltere, Rusya, ABD, Ortodoğu ülkeleri başta olmak üzere 20’den fazla ülkeye de ihracat yapmaktayız. Hedefimiz yakın zamanda 30 ülkeye ulaşarak pazar lideri olmaktır” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba