Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 21 Ekim 2016

SP Geçlik Kolları Tarihçi Yazar Ekrem Şama’yı Ağırladı

Saadet Partisi Arnavutköy Gençlik Kolları Ekim Ayı Divan Toplantısı’na Tarihçi Yazar Ekrem Şama katıldı. Yoğun katılımın olduğu Gençlik Kolları Ekim Ayı Divan Toplantısı’nda Kerbela olayına ve İslam Dünyası’nda yaşananlara değindi.

“Şehitlerimizin mekanları cennet olsun”
Tarihçi Yazar Ekrem Şama, “Başta Yezit olmak üzere zalimlerce çeşitli hileli metotlar kullanılarak gasp edildi. Vaziyete çare arayan Iraklı Müslümanlardan 118 bin kişi, Mekke’de bulunan Efendimizin torunu Hz. Hüseyin’e elçiler ve mektuplar göndererek kendisini Halife seçtiklerini, emrinde olduklarını, onu koruyacaklarını, yemin ederek yazılı ve sözlü olarak ifade ettiler. Irak’a davet ettiler. Bu olayı duyan ve koltuklarının sallandığını gören zalimler bir ordu donatarak Ubeydullah Bin Ziyad’ın komutasında Irak’a gönderdiler. Ubeydullah denen zalim ve usta politikacı, olayların merkezi olan Küfe’ye geldi. Hz. Hüseyin’e söz vermiş bulunan kişileri makam, mevki, şan, şöhret ve para ile ikna ederek Hz. Hüseyin’e verdikleri sözlerinden caydırdı. Böylece 100 binden fazla kişi döneklik yaparak yolda, davetleri üzerine kendilerine doğru gelmekte olan Hz. Hüseyin’i desteklemekten vazgeçti. Ubeydullah, Hz. Hüseyin’in çocukluk arkadaşı olan Sa’d Bin Ebi Vakkas’ın oğlu Ömer’i, Rey valiliğini kendisine vereceğini ifade ederek makamla kandırdı. Emrine verdiği 5 bin kişilik bir orduyla, olaylardan habersiz aile ve arkadaşlarıyla yolda gelmekte bulunan Hz. Hüseyin’e göndererek şehit ettirdi. Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin’i ve 70 civarında Ehli Beyt ve arkadaşını günlerce susuz bırakarak hunharca şehit ettiler. Olay Kerbela denen yerin yakınında Fırat kenarında meydana geldiği için Kerbela olayı diye anılır. Şehitlerimizin mekanları cennet olsun” diye konuştu.

“Milyonlarca Müslüman’ı katlettiler”
İslam Dünyası’ndaki savaşlara değinen Tarihçi Yazar Ekrem Şama, “Milli Görüş Lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’da büyük bir destekle “Yaşanabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya” için, “İslam Birliği’nin Kurulması” için koalisyonla da olsa hükümete gelmişti. 1996 yılında hükümeti kurmaya muvaffak olup milyonlarca insana verdiği sözleri yerine getirmek için kolları sıvadı ve köklü icraatlara başladı. Havuz Sistemi ile “Yaşanabilir Bir Türkiye” ve D-8 ile de “Yeni Bir Dünya”nın ilk adımlarını atıp hızlı bir tempoyla bunları aktif hale getirdi. Havuz sistemi ile içerdekilerin, D-8 ile de dışarıdakilerin koltukları sallanıyordu. Saltanat ve sömürüleri elden gitmek üzereydi. O dönem yanında olanlar destekleyenler yine Kerbela’da olduğu gibi makam, mevki, şan şöhret ile Neticede D-8’in işlevsiz hale getirilmesi ile Müslüman Birliğini engelleyip, önlerinde hiçbir engel kalmayan Haçlı ve Siyonistler katliama başlayabilirlerdi. Bu güne kadar Afganistan’da, Irak’ta, Libya’da, Mısır’da milyonlarca Müslüman’ı katlettiler. Şimdi aynısı Suriye’de oluyor. Önce Suriye’yi karıştırdılar, arkasından da kardeş katliamını orada da başlattılar. Planlarına göre İslam Dünyası’nda daha çok katliamlar yapacaklar” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba