Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 31 Mart 2018

Vatandaşlar Sorunlarını İYİ Kürsü’den Dile Getirdi

İYİ Parti Arnavutköy İlçe Başkanlığı ‘İYİ Kürsü’ programı düzenledi.
Zümrüt Düğün Salonu’nda düzenlenen programda vatandaşlar söz alarak ülke ve Arnavutköy ile ilgili sorunları dile getirdi.

Programa İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayfer Yılmaz, İstanbul İl Başkanı Ersin Beyaz, İl Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.

“Bu kürsü sonuna kadar sizlerin”
İYİ Kürsü’nün açılış konuşmasını İlçe Başkanı Mustafa Vural yaptı. Mustafa Vural konuşmasında Arnavutköy’ün birçok sorunu olduğunu ifade ederek, “Bu programda Arnavutköy’de yaşayan Arnavutköy’ün sorunlarını en iyi bilen Arnavutköy’ün dertleriyle dertlenen sizler konuşacaksınız bizler dinleyeceğiz. Sizler dertlerinizi anlatacaksınız bizler not alacağız ve çözüm arayacağız. Arnavutköy Belediyesi iyi olduğunda inşallah bu program aylık yapılacaktır. Sürekli siyasilerin konuştuğu bu kürsü halkın konuşacağı ve halkın dertlerini dile getireceği bir kürsü olacaktır. Bu kürsü sonuna kadar sizlerin, bizler sizlerin dertlerini dinleyen, sizlerle dertlenen ve dertlerinizi dile getiren, çözüme kavuşturan olacağız. Bu parti kurulamaz dediler kurduk, bu parti seçimlere giremez dediler seçimlere gireceğiz, bu parti barajı aşamaz diyorlar biz barajları aştık iktidar olmaya geliyoruz. İYİ parti Türkiye’de iktidara gelecek, Arnavutköylüler de bu işin lokomotifi olacak” dedi.

“Asayiş ve güvenlik artık en büyük sorunumuz”
Daha sonra konuşan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Ersin Beyaz ise, “Bugün sizlerle ilimizin ve ilçemizin sorunlarını iyi kürsü de sizlerle paylaşmaya geldik. Değerli Arnavutköylüler kuşkusuz Arnavutköy’ün sorunlarını İstanbul’un sorunlarından ayırt edemeyiz.  1945’de 1 milyon 78 bin nüfusu olan İstanbul 2018 itibariyle resmi olarak 15 milyon, fiili 20 milyon nüfusa ulaştığı görülmektedir. Son 50 yılda 11 milyon göç alan İstanbul’da 81 ilden vatandaş bir arada yaşıyor. Türkiye nüfusunun 5’te 1’i bu şehirde yaşıyor. Şehrin ülke bütçesine katkısı %40, kilometre kareye düşen insan sayısı 2821. İstanbul gittikçe daha fazla beton ve nefessiz biz şehir haline geldi. İstanbul’un belli bir kapasitesi var bunu çoktan doldurduk. Artık İstanbul bunu kaldıramıyor, insan artıkça araba artıkça şehir bize bir yaşam sunmaktan uzaklaşıyor, olan yaşamımızı tüketiyor. İstanbul her sene yeterli miktarda göç almalı ve devlet kontrolünde tutulmalıdır. Göç çarpık kentleşmeyi, çarpık kentleşme ve asayişi büyük ölçüde etkiliyor. Bütün bunlar bir zincir gibi birbirine bağlıdır. Kısaca İstanbul’un sorunlarını incelediğimizde göçe teşvik edilerek tarihi kentimizin dokuları yerle bir edilmiş. Ulaşım ve trafik kaosu halen devam ediyor. Son 16 yılda inşatların neden olduğu çarpık kent ve yapılaşma ile İstanbul’un tüm yeşil alanları katledildi. Mülteci göçüne izin verilerek şehirlerimizin huzuru bozuldu asayiş ve güvenlik artık en büyük sorunlarımız halinde. Şimdi ise güzel ilçemiz Arnavutköy’de tüm bilim adamlarının karşı olmasına rağmen Kanal İstanbul projesi ile yeni bir göç teşviki projesi devreye sokuluyor. Bu projenin ekolojik dengeyi bozacağına, Arnavutköy’ün yeşilini katledeceğini biliyoruz. Yeşil ilçemiz Arnavutköy’ün imar, ulaşım ve altyapı sorunları var. Yollarda yayalar için üst geçit sorunu var, caddeleri ve yolları karanlık, gençler uyuşturucu tuzağına düşmüş problemler diz boyu bugün bunları sizlerle paylaşacağız. Ancak yaşam kalitesi olarak sonuncu ilçelerimiz arasında olan Arnavutköyümüzü bu durumdan çıkarmak için el birliğiyle çalışacağız. Arnavutköy halkı ile birleşip birlikte hareket edeceğiz. Paylaşılan sorunların üstüne gidip resmi kurumlara başvuracağız. Arnavutköylü, Arnavutköy’ün dertlerine çözüm bulmamızı bekliyor” diye konuştu.

“Çocuklarımız eğitim alamıyor gelecekleri olmuyor”
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayfer Yılmaz’da eğitim konusuna dikkat çekerek, “Eğitimde fırsat eşitliğinin olmadığı bir ülkede eğitimde aydınlık bir gelecek olabilir mi? Çocuklarımız eğitim alamıyor gelecekleri olmuyor ve birer birer uyuşturucu tacirlerinin eline bırakılıyor. Böyle bir Türkiye’de 21. yüzyılda kalkınmış, refah seviyesi yükselmiş bir Türkiye olabilir mi? Düşünün maliyetlerimiz artıyor, refah seviyemiz artıyor, o kadar büyüyoruz ki yüzde 11’lerle dünyanın en çok büyüyen ülkesi oluyoruz. Ama sizlere sormak isterim bir rahmet yağıyor ıslananız var mı bu rahmet yağmurundan. Cebine para giren, durumu iyileşen var mı? Bu rahmet yağmuru vatandaşa hiç dokunmuyor ama birilerine dokunuyor. Artık üretmiyoruz, üretmediğimiz için, yeni iş yerleri açamadığımız için gençlerimiz işsiz. Biz onların yolunu açmayı, onlara iyi bir gelecek oluşturmayı amaçlıyoruz. Eğitimde kalitenin artması için yapılmış bir yatırım yok” dedi.

Vatandaşlar Arnavutköy’ün sorunlarını dile getirdi
Daha sonra vatandaşlar söz aldı ve kürsüden Arnavutköy’ün sorunlarını dile getirdiler. Eğitim, sağlık, ulaşım, imar, altyapı, üst geçit, spor, sosyal alanlar gibi birçok konuda sorunların olduğunu belirten vatandaşlar çözüm önerilerinde de bulundular. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayfer Yılmaz, İstanbul İl Başkanı Ersin Beyaz, İYİ Parti İlçe Başkanı Mustafa Vural yaşanan sorunları not alarak çözüm için gerekli çalışmaları yapacaklarını ve gerekli mercilerle görüşeceklerini ifade ettiler.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba