Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 1 Mart 2019

Yavuz Kahrıman: Şeffaf bir belediyecilik anlayışını gerçekleştireceğiz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Arnavutköy Belediye Eş Başkan adayları Yavuz Kahrıman ve Emine Korkmaz oldu.

Kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen HDP Arnavutköy İlçe Başkanlığı, Arnavutköy Belediye Eş Başkan adaylarını tanıttı. Toplantıya HDP Arnavutköy İlçe Eş Başkanları Cevdet Yeşilkaya ve Songül Büyükpınar, geçtiğimiz günlerde CHP’den istifa ederek HDP’den meclis üyesi adayı olan Hüseyin Çelik, Dursun Karakuş ve HDP’li yöneticiler katıldı.

“Halk ittifakını önemsiyor ve hedefliyoruz”

HDP Arnavutköy İlçe Eş Başkanı Cevdet Yeşilkaya kahvaltı da bir konuşma yaparak, “Toplumu kuşatan dayatmacı ittifaklara halkın seçeneksiz olmadığı, üçüncü bir yolun olduğu demokratik, katılımcı, ilkeli, şeffaf bir belediyeciliğin gerçekleşmesi için Halkların Demokratik Partisi ile mümkün olacaktır. Bizim kişi ve grupların mevki ve çıkar beklentileri üzerine kurulan bir yönetim anlayışımızın olmadığı, tam tersine hedeflerimiz kentimiz de yaşayan bütün halkın çıkarlarını gözeten, koruyan ilkeli, dürüst, şeffaf bir belediyeciliğin olması gerektiğidir. Arnavutköy’de ki mevcut sorunların çözümü için daha yaşanabilir bir kent sömürü ve talanın bir kenara bırakılıp kentte yaşayan insanların söz ve karar sahibi olmak için adaletten demokrasiden yana herkesin Halkların Demokratik Partisi çatısı altında geniş bir halk ittifakını önemsiyor ve hedefliyoruz” dedi.

Arnavutköy Belediyesini halkla beraber yöneteceğiz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Arnavutköy Belediye Eş Başkan Adayı Yavuz Kahrıman ise yaptığı konuşmada, “Önümüzde yerel seçimler var. Bu yerel seçimler ne yazık ki sanki ülkemizin beka sorunuymuş gibi lanse ediliyor ve böyle seçime gidiyoruz. Biz Halkların Demokratik Partisi bir kez daha Türkiye’nin, Türkiye halklarının taleplerini gerçekleştirebilecek ezilenlerin taleplerini gerçekleştirebilecek tek partidir. Bu temelde biz yola çıktık. Bizde Halkların Demokratik Partisi olarak Arnavutköy Belediyesi’nde halkımız bize teveccüh gösterirse, diğerleri gibi iktidarcı egemen bir mantıkla değil, halkla beraber belediyeyi yöneteceğiz. Mahallelerde kuracağımız mahalle meclisleri, kent meclisi bu meclislerin almış olduğu kararlar ile belediyeyi yöneteceğiz. Sayıştay raporlarından görüyorsunuz. Yolsuzluklar ortadadır. Adalet Kalkınma Partisi diyoruz evet, kimler kalkındı? Sadece bu ülkede yandaşlar kalkındı. Bu ülkede yoksul daha da yoksullaştı. Biz HDP olarak yerelde adil paylaşımcı, şeffaf bir anlayışla Arnavutköy’ü yöneteceğiz. Bizler ayda bir belediyemizin gider ve gelirleri belediye binasına asarak bütün halkın denetimine açık olan şeffaf bir belediyecilik anlayışını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

“Tek bir barış var oda kaçak çürük binalarla imar barışı”

Arnavutköy’deki sorunlara değinen Kahrıman, “Arnavutköy’de oto sanayisi yok, mahalle aralarında oto tamirciler hizmet vermeye çalışıyor. Bizler bu sorunu çözerek oto sanayiyi kuracağız. Emekçileri bir araya getireceğiz. Güven ortamında iş güvenliği ortamında çalışabileceği bir ortam oluşturacağız. Bugün ki mantık nedir? Bir tarafta insanların sorunlarına çözüm bulmayan egemenci, rantçı, talancı belediye anlayışı, diğer taraftan bu insanlara ceza kesip senin dükkanının ruhsatı yok. Belediye olarak sen bu insanlara ruhsat vermemişsin ki adamın ruhsatı olsun. Bir taraftan kaçak yapılaşma var ve AKP’nin bu ülke de yapmış olduğu tek bir barış var oda kaçak çürük binalarla imar barışı. Daha geçen gün Kartal’da bina çöktü ve yurttaşlarımız yaşamını yitirdi. Bunun sebebi kimdir? Bu olaydan iki ay önce bu çürük bina ile imar barış gerçekleştirdi. Bizim bölgede 92 belediyemiz var. Belediye başkanlarımız görevden alındı, yerlerine kayyum atadılar. Belediyemizde 24 saat müfettişler dolaşmasına rağmen tek bir tane yolsuzluk, hırsızlık çıkmamıştır. Arkadaşlarımızın tamamı düşüncelerinden ve fikirlerinden dolayı, halkçı belediye anlayışını gerçekleştirdiğinden dolayı hapistedirler. 31 Mart’ta bölge de bütün atanan kayyumları Ankara’ya geri göndereceğiz. Bize göre partimizin bir kararıdır kayyumcu olan yerde kayyumcu belediyelerin hepsini almamız lazım. Bana göre Arnavutköy’de de Ahmet Haşim Baltacı Arnavutköy halkının iradesi değildir. Tepeden Arnavutköy’e kayyum atanan biridir. Biz bu kayyumu da Arnavutköy’den göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba