Arnavutköy Ziraat Odası 2. Genel Kurulunu Haraççı Argem Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirdi. Genel Kurul sonucunda Halil Şenel üyelerin tamamının oyunu alarak güven tazeledi
Genel Kurula Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, İlçe Tarım Müdürü Nurullah Tınaz, Ak Parti Arnavutköy Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Üzüm, Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, Büyükçekmece Ziraat Odası Başkanı Sezgin Erçağ, Çatalca Ziraat Odası Başkanı Seyit Çetin, Silivri Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Gümüşoğlu, Boyalık Muhtarı Tahsin Özdil, Dursunköy Muhtarı Güngör Özer, Balaban Muhtarı Harun Reşit Yılmaz, Merkez Mahalle Muhtarı İrfan Yıldırım, Rumeli Balkan Türkleri Derneği Eski Başkanı Mülayim Topal ve çiftçiler katıldı.
Ziraat Odası Başkanı Halil Şenel bir konuşma yaparak faaliyetlerinden bahsetti. Şenel konuşmasında üyelerin taleplerinin en kısa süre içinde cevaplandırıldığını ifade ederek, “Bölgemizdeki projeler 3. Köprü, 3. Havaalanı ve Kanal İstanbul nedeniyle tarım ve hayvancılık da oldukça sıkıntılı bir döneme girilmiştir. Bu konuda özellikle meraların korunması için ciddi çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Ticari amaçlı girişimler sonucu sonuçsuz bırakılmıştır. Özellikle meralarımızı yabancı kişiler satın alma veya kiralama taleplerinde bulunmuşlardır ve bu konuda gerekli uyarılar yapılarak kendi bünyemizde bırakılmıştır. Bundan sonrada aynı şekilde mücadeleye devam etmeye kararlıyız. Özellikle ağaçlandırılacak alanlarda yetişkin ormanlık alanlarda hayvancılığın sürdürülmesi için Gıda ve Tarım İl ve ilçe Müdürlükleriyle koordineli çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca Arnavutköy Belediye Başkanımızın bu konuda ki destekleri sonucunda belli bir aşamaya da gelinmiştir. Ağaç dikim ve hatıra ormanı hazırlıkları tamamlanmıştır. Arnavutköy Ziraat Odası ve Arnavutköy Belediyesi ismiyle ilçemize bir hatıra ormanı kazandırma çalışmalarımız son aşamaya gelmiştir” dedi.
Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı Ziraat Odası 2. Genel Kurulu’nda konuştu.
“Arnavutköy’ün çiftçiliğin tarımın muhafaza edildiği bir ilçe olarak anılmasını arzu ediyoruz”
Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı farkında olmadığımız güzelliklere sahibiz diyerek, “Çevre düzeni, çevresel imkanlarının daha sıkı bir şekilde muhafaza edilmesini veya alt yapı ve üst yapı yatırımlarının farklı alanlarda farklı değerlendirmeleri yaptığımızda bakıyoruz ki her alanda gelişen bir Arnavutköy var. Arnavutköy’ün aslında bu kimliğini bir yandan gelişen, şehirleşen belki sanayi bölgesini düşündüğümüz zaman, sanayileşen ama bir yandan da çiftçiliğin tarımın muhafaza edildiği bir ilçe olarak anılmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.
“Gelecek nesillere karşı mesuliyetlerimiz var”
Baltacı konuşmasına devam ederek, “Esas bir ilçenin geleceğe taşınması adına yapılmış olan çok önemli ön çalışmalar vardır. Plan çalışmaları bunlardan bir tanesidir. 50-100 sene sonra nasıl bir Arnavutköy diye hayal ettiğimiz zaman işte bu çalışmaların yapıldığı etkinliklere plan diyoruz. Biz planlarımızda bazen tenkitte edilmemize rağmen şehircilik anlamında yatay mimariyi daha fazla öne çıkartmayı çok aşırı nüfus artışı yerine daha nitelikli nüfusun yaşam alanı olarak gelecekte İstanbul’un hafızalarında kalacak ve kabullenecek bir ilçe oluşturma için gayret ediyoruz. Planlarımız bu şekilde. Bugün bu yaptıklarımız anlaşılmasa bile böyle olması için gayret sarf ediyoruz. Çünkü bizim gelecek nesillere, çocuklarımıza, torunlarımıza karşı mesuliyetlerimiz var. Çevremize bakıyoruz bugün yaşanabilmesi mümkün olmayan ilçeler var. Beton yığınları haline gelmiş. Buralarda yaşayanlar adeta buradan nasıl kaçarım, hafta sonu gelse de pikniğe gitsem, nefes alsam diye hayal kuruyorlar. Ama Arnavutköy böyle bir yer değil. Piknik denildiği zaman bizim ilgimizi bile çekmiyor niye? Çünkü öyle bir ortamda yaşıyoruz ki yemyeşil alanlarda, denizimizle, yaşam alanlarıyla pırıl pırıl bir bölgede yaşıyoruz” dedi.
“Modern hayvancılığı siz yapın bizde destek verelim”
Hayvancılık konusuna da değinen Baltacı, “Tabi hayvancılık bu bölge de tezat içersinde yürüyor. Ben bunu zaman zaman söylüyorum. Vatandaşlarımızın geniş kesimi hayvancılığı istemiyor ama bir yandan da hayvancılıkla geçinen vatandaşlarımız, çiftçilerimiz var. Biz bunun devam etmesini de arzu ediyoruz. Hep şunu söyledik, öyle bir oluşum olsun ki modern hayvancılık ziraat odası, ilçe tarım müdürlüğünün önderliğinde nasıl oluşur, nasıl yapılabilir diye. Mera alanları bunlar için var. Hazine mülkiyetinde, belediye mülkiyetinde alanlarımız var yan yana gelerek bu hizmetin hem şikayete konu olmayacak şekilde modern anlamda daha verimli şekilde devam etmesinin hesaplarını yapıyoruz. Bunu siz yapın biz destek verelim. Birlikte bu çalışmaları yürütelim ki kimse karşımıza çıkıp bize hayvancılık sorunundan bahsetmesin. Tarımsal alanların ekilmesi biçilmesi olabildiğince korunması için hepimizin gayreti var” diyerek modern hayvancılığa destek vereceklerini belirtti.
Baltacı, çiftçilere peyzajcılık önerdi
Peyzajcılıkla ilgili alanların boş kaldığını belirten Başkan Baltacı, “Büyükşehir belediyemizin alımları var bu konuda. Bizim yoğun süs bitkisi ihtiyacımız var biz bunları dışarıdan alıyoruz. Çiçek, süs bitkisi, fidan da dahil olmak üzere bunları kendimiz yapabiliriz. Büyükşehir belediyemizin ve diğer ilçe belediyelerimizin çok fazla süs bitkisi ihtiyacı var. Biliyorsunuz yaz geldiğinde her yer çiçek oluyor ve biz bunları bedel ödeyerek alıyoruz. 3 5 kardeşimiz yan yana gelip bunu yaparsa neticede bu da bir geçim kapısıdır. Atıl şekilde duran birçok arazimiz var bu şekilde kullanabiliriz” şeklinde konuştu.
“Bizim aklımız fikrimiz bina yapmak”
Bölge deki projelere de dikkat çeken Haşim Baltacı, “Kanal İstanbul ile ilgili net bir şey yok ancak dillendirilen bir güzergah var. Yanlış anlaşılmasın kesinleşmiş bir şey yok. Bu olsa da olmasa da bu bölgenin gelecekte çok büyük gelişeceğini biliyoruz. Ama bir tehlikeyi de içinde barındırıyor. İlçemizin yaşanamaz hale gelmesine engel olmalıyız. Her meslek erbabı bizden bir şey bekliyor. Niye inşaat haklarını arttırmıyorsunuz diyorlar. İnsanların sadece barınma hakkı yok. Park ihtiyacı var, spor alanları ihtiyacı var, cami ihtiyacı var, bunlarda insanların ihtiyacı. Siz her tarafa bina doldurursanız nefes alacak yerimiz kalamaz. Biz öyle projeler yapalım ki binalarda olsun parklarda olsun spor alanları da olsun. Gelecekte çocuklarımız buralarda sağlıklı büyüsün. Ruhları da sağlıklı olsun, bedenleri de sağlıklı olsun. Avrupa ülkelerine bakın çok güzel parklar, yeşil alanlar yapmışlar. İnsanlar sabah yürüyüşü yapıyor, sporunu yapıyor, aileleriyle parka gidiyorlar. Bizim ise aklımız fikrimiz bina yapmak. Bu böyle olmaz. Arnavutköy’de 2 tane hatta Hadımköy’de de bu sene başlıyor 100 dönümün üzerinde 3 tane parkımız olacak. Biri hastanenin karşısında biri Kiptaş’ın orada vadi park birde bu sene Hadımköy Toki’nin olduğu bölgeye bir park yapılacak. Hadımköy merkezinde yapılan bir parkımız var Ömerli’de yaptığımız bir parkımız var. Bolluca Boğazköy arasında çok ciddi bir projemiz var. Tayakadın ile İmrahor arasında bir dere koridorumuz var. Bu derenin etrafı mezbelelik. Bu derenin ıslahı yapılıyor. Bu derenin etrafı kullanılsın. Bank koyalım, spor alanı olsun, yaşam alanları olsun diye bir çalışmamız var. 300 dönümlük kısmının projesi şuan bitmek üzere. İnşallah yapımına da başlanacak” dedi.
Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu
Genel Kurul sonucunda Halil Şenel üyelerin tamamının oyunu alarak güven tazeledi. Arnavutköy Ziraat Odası Halil Şenel Başkanlığında şu Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; Tahsin Özdil, Günay Yılmaz, Necdet Yenici, Sinan Baş, Suat Yılmaz, Yusuf Mümtaz Özkan.
Zafer Kara – Arif Sapmaz / Arnavutkoyhaberleri.com