Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET, SİYASET 10 Kasım 2013

Abdullah Demirhan Hacımaşlıları Ziyaret Etti

Arnavutköy Belediye Başkan aday adayı Av. Abdullah Demirhan mahalle ziyaretlerine devam ediyor. Arnavutköy Hacımaşlı’ya bir ziyaret düzenleyen Demirhan buradan Hacımaşlılarla bir araya gelerek sorunların dinledi.
Köy kahvehanesinde düzenlenen toplantıya Hacımaşlı halkı yoğun ilgi gösterirken Demirhan Hacımaşlılara Arnavutköy’e dair projelerinden bahsederken yaşadıkları sorun ve sıkıntıları da dinledi. Demirhan uzun süredir Arnavutköy’ü takip ettiğini ve uzun süredir bölgede çalışmalarda bulunduğunu belirterek, “Arnavutköy’e ve Arnavutköylülere yani sizlere hizmet etmek için bu yola çıktık. Başbakanımız bile ben sizlerin hizmetkarıyım diyor. Bir ülkenin başbakanı bunu diyorsa bu millete hizmet etmek için kendini adamışsa bizimde bu yolda vatandaşlarımıza hizmet etmemiz ve vatandaşlarımızın hizmetkarı olmamız gerekir. Bizde bu bağlamda sizlere hizmet edebilmek adına bu yola çıktık. Arnavutköy’de bir çok sorun var ancak öncelikle temel sorunlarımız olan ulaşım, eğitim sağlık gibi sorunları çözmemiz lazım. Arnavutköy’e dair bir çok proje üretilir. Çünkü bu bölge buna çok müsait. Bazı gelişmiş bölgelere bakıyorsunuz buralarda üniversiteler var ve o bölgenin gelişmesi adına bir çok alanda katkı sağlıyor. Bu yüzden Arnavutköy için teknik üniversite, İslami ilimler üniversitesi ve havacılık ve uzay bilimleri alanlarında eğitim veren 3 üniversite projemiz var. Bu üniversiteler bölgenin kalkınması için çok faydalı olacaktır ve bu bölgeye hareketlilik getirecektir. Bunlardan bölge esnafı da bölge insanı da nasiplenecektir. Bu üniversitelerin kurulmaya başlamasıyla buranın zaten hem eğitim anlayışı, hem eğitimdeki seviyesi hem buraya gelecek olan nüfusun kalitesi artacak. Ayrıca bu bölgede Hollywood gibi bir film platosu kurma düşüncemiz var. Ülkemizde film sektörü gün geçtikçe gelişiyor ve bir çok ülke yaptığı filmlerle tanınıyor biliniyor. Bu projeyi Hacımaşlı’ya yakın bir bölgeye düşünüyoruz. Ancak bunları yaparken tabi ki bugün nasıl geldiysek sizlerle istişare yapıyorsak o zamanda sizlerle bu konuları istişare edeceğiz. Sizlerle birlikte istişare içinde güzel işler yapacağız nasipse. Arnavutköy’ün dünya kenti olabilmesi için gerekli altyapı, ulaşım, eğitim, sağlık ve diğer alanlardaki yatırımlarını tamamlayıp en kısa sürede “Vizyon Kent” olması için çalışacağız. Arnavutköy ile ilgili bir çok hayalimiz var. Amacımız bu hayallerin içinde yer almak. Başkan seçilirseniz yine gelecek misiniz diye sorularla karşılaşıyorum. Elbette geleceğim beni görmekten bıkacaksınız” diye konuştu.

“Hacımaşlı’ya bir otobüs geliyor”
Daha sonra köylüler ulaşımla ilgili sorun yaşadıklarını belirterek, köye 1 tane otobüsün geldiğini ve onunda sabah saat 05:50’de geldiğini ifade ettiler. Hacımaşlı halkı otobüsün akşam dahi geri gelmediğini belirterek, “Sadece sabah bir otobüs geliyor ve akşam geri dahi dönmüyor. Ayrıca herkes uyurken gelen otobüsü biz ne yapalım. Biz ulaşım için otobüs istedik ama otobüs Hacımaşlı’ya giriyor demek için 1 otobüs gönderdiler bunun çözülmesini istiyoruz. Arnavutköy’e dahi doğru dürüst ulaşım sağlayamıyoruz” diye dert yandılar.

Arif Sapmaz / Arnavutkoyhaberleri.com

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba