Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET, SİYASET 7 Şubat 2014

Ak Parti Arnavutköy aday adaylarıyla basın açıklaması yaptı

Ak Parti Arnavutköy ilçe başkanlığı aday adayları ile bir basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasına Ak Parti İlçe Başkanı Ercan Üner, Arnavutköy Belediye Başkanı ve Başkan Adayı A. Haşim Baltacı, aday adayı olan Müfit Taşkın, Fatih Karabalık, Mesut Taşar, Necati Kök, Mustafa Karakuş, Ali Osman Çolak, Hatip Aras, Ayhan Doğan, Mustafa Akboğa, Nedim Kılıç, Ali Bakaner ve partililer katıldı.

Aday adayları adına basın açıklamasını başkan aday adayı Ali Bakaner okudu. Basın açıklamasında “Öncelikle 30 Mart 2014 Tarihinde yapılacak olan Yerel seçimlerin Ülkemize, Milletimize ve özellikle de Arnavutköy’ümüze hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Bildiğiniz gibi yerel seçim sürecinin başlamasıyla birlikte, buradaki birbirinden kıymetli arkadaşlarımızla, Arnavutköy’ün geleceğine hizmet adına Belediye başkan aday adayı olduk. Bölgemizin hızla gelişmesi ve bundan sonraki süreçte de sadece Arnavutköy’ü, İstanbul’u ve ülkemizi değil; tüm Dünyayı ilgilendiren ekonomik, sosyal ve siyasi açıdanda çok ciddi etkileri olan, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın da bizzat ilgilendiği Havalimanı, Kanal İstanbul, Yeni şehir, 3. köprü ve benzeri milli projelerin burada oluşu bölgemizi bir cazibe merkezi haline getirmiştir. İstanbul ilçeleri arasında en çok aday adayı olan ilçelerden birisi olmamızdaki etkende az önce belirttiğim gibi cazibe merkezi olan Arnavutköy’ümüze Sayın Başbakanın önderliğinde hükümetimizle, Büyükşehir Belediyemizle, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte hizmet etmek, her alanda gelişen ülkemizin daha müreffeh bir seviyeye gelmesi, Dünya lideri Sayın Başbakanımızın yaptığı çalışmalara katkıda bulunmak adına biz belediye başkan aday adaylarının girmiş olduğu bir hizmet yarışıdır.
Bu hayırlı yarışta tabi ki her Belediye Başkan aday adayı ipi kendisinin göğüslemesini ister. Bu tüm arkadaşlarımızın en doğal hakkıdır. Fakat bildiğiniz gibi Belediye başkan adayı bir kişi olabilmektedir. İlçemizde bu görev Genel merkezimiz ile İl Başkanlığımızın çalışmaları ve Sayın Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın takdirleriyle Ahmet Haşim BALTACI’ya verilmiştir. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte Adalet ve Kalkınma Partisi Arnavutköy Belediye Başkan Adayı Sayın Ahmet Haşim BALTACI’dır.
Aday adaylığı sürecinde herkesin kendi çalışmasını yapması ne kadar doğalsa bundan sonraki süreçte de Belediye başkan adayımız etrafında kenetlenerek, Arnavutköy’ümüz, İstanbul’umuz ve ülkemiz adına yapılan çalışmalara katkıda bulunmak o kadar doğaldır. Çünkü bizler her şeyden önce Adalet ve Kalkınma partisinin birer neferiyiz.  Başbakanımızın belirtiği gibi milletimizin hizmetindeki kişileriz. Dolayısıyla; Gün birlik günüdür, gün kenetlenme günüdür, gün çalışma günüdür. Biz bu kararı buradaki tüm aday adayları arkadaşlarımızla beraber aldık. Siz Kıymetli basın mensuplarına yaptığımız bu açıklama aslında aday adaylığı sürecindeki etik sözleşmemizin ilanıdır.
Ben şahsım adına aday adaylığı sürecinden sonrada, bireysel değil ilkesel duruş sergileyen, nefsi davranmayıp teşkilat teamüllerine ve etik sözleşmesine riayet eden, Adalet ve Kalkınma partisinin birer ferdi olduğunu göstererek buraya gelen tüm aday adaylarımıza çok teşekkür ediyorum.Değerli basın mensupları 30 Mart 2014 tarihi Yerel seçimlerin ötesinde ülkemiz için çok farklı anlamlar taşımaktadır.Bu memleket ne zaman kendi ayakları üzerinde durmaya başlasa, ne zaman şaha kalksa birileri milletimiz arasında fitne tohumları serpmeye, ülkelimizi tekrar dizlerinin üzerine çökertmeye çalışıyor.Gezi olayları, 17 Aralık operasyonu ve benzeri şeyler bu karanlık odakların kirli senaryolarıdır.Dünya lideri Sayın Başbakanımızın önderliğinde tüm dünyada ve her alanda söz sahibi olmaya başlayan ülkemizi zora sokmak, her zaman olduğu gibi ekonomik ve siyasi açıdan fayda sağlamaya çalışan karanlık odakların işine gelmektedir. Bu sebeple 30 Mart ve daha sonrasında bu karanlık odakların ülkemizi bölmek ve parçalamak adına uygulamaya koyacağı bir dizi senaryolarla karşılaşabiliriz. Hedefleri Ak parti ve Başbakanımız Recep Tayip ERDOĞAN’sız bir ülke ve kendi emelleri doğrultusunda, kendilerine hizmet edecek bir yapı oluşturmaktır. Bu yüzden 30 Mart 2014 tarihi yerel seçimlerin ötesinde bir varoluş mücadelesidir. Aziz milletimiz bu oyunun farkında ve Sayın Başbakanımızın yanındadır.
Bizlerde bunun farkındaki Adalet ve Kalkınma Partisinin bireyleri olarak yerel siyasette belediye başkan adayımız Sayın Ahmet Haşim BALTACI’yla birlik beraberlik içerisinde hareket ederek, genel siyasette de Başbakanımızın millete hizmet yolunda omuzlarında taşıdığı yüke destek vermek amacıyla buradayız. Az önce belirttiğimiz gibi; Gün birlik günüdür, gün kenetlenme günüdür, gün çalışma günüdür. Tekraren birlik ve beraberlik duyguları içerisinde burada bulunan Belediye başkan Aday adaylarımıza teşekkür ediyoruz. 30 Mart 2014 seçimlerinin Arnavutköy’ümüze, Ülkemize ve Milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denilerek mevcut aday Ahmet Haşim Baltacı’ya destek verildi.

Ali Bakaner basının sorularını cevapladı. Bakaner, “Bizim onurlu duruşumuz neticesinde ortaya çıkan bir karardı bu basın açıklaması. Diğer siyasi partilerde mevkii ve makam kavgaları yapılırken bizim mücadelemiz hizmet mücadelesidir. Giyilen gömlek ise ateşten bir gömlektir. Biz yarış bittikten sonra dahi koşan yarış atları gibiyiz. Hizmetimiz, nefesimiz bitene kadar devam edecektir. Hayırda hizmet yarışında kim daha çok çaba sarf ederse o daha çok mükafat alır. Bizler tüm aday adayları olarak her türlü hizmete hazırız. Gerekirse afiş asarız, gerekirse yazı yazarız, ev sohbetine gideriz. Aday adayı arkadaşlarımız da aynı çizgidedir bundan kimsenin şüphesi olmasın. Oy oranımızı Arnavutköy’de yüzde 50’nin altında olmamak kaydıyla yüzde 65-70’lere çıkarmak için çaba sarf edeceğiz” dedi.

Ak Parti İlçe Başkanı Ercan Üner bir gazetecinin “Arnavutköy’de Baltacı’yı istemeyenler bir platform çatısı altında toplanıyor, bu basın açıklaması bu yüzden mi yapıldı?” sorusu üzerine, “Basın toplantısı her yerel seçimler öncesinde adayımız belli olduğunda gerçekleşir. Bu artık gelenekselleşmiş bir durumdur. Aday adaylarımızla ilgili dışarıda oluşabilecek bir takım dedikodular ve yıpratıcı faaliyetlerin önüne geçmek ve teşkilatımızın motivasyonunu artırmak adına yapılır. Hafta sonu gerçekleştirilecek olan farklı bir program öncesi böyle bir açıklama yapma gereği hissetmedik. Bizim için hafta sonu yapılacak olan toplantı çok da önemli değil. Ak Partili olanlar zaten bugün burada yanımızdalar. Ak Partililer dışında da kimin ne yaptığı açıkçası bizi ilgilendirmiyor. Kimsenin programına göre program yürütmeyiz. Diğer siyasi partiler ancak bize göre program yapar ve bizlerin adımlarını takip edebilirler. İktidarda olan partilerin bazı dönemlerde aday adayları ile ilgili art niyetli yayınlar yapılıyor. Bunu hep birlikte görüyoruz. Arkadaşlarımız yıpranmama adına bu kararı almıştır. Bugün o imzalarının arkasında duranların adamların günüdür” diye cevapladı.

Baltacı ise bir gazetecinin “Son günlerde özellikle sosyal medyada çok fazla eleştiriliyorsunuz. Bu eleştirilere ne diyorsunuz?” sorusuna, ” 10 yıl önceki halimiz ile şimdiki halimiz arasında fark olduğu gibi 10 yıl sonrasında da fark olacak ve engel olamayacağımız değişimler bizlerde de olacaktır elbette ki. İlimde, fende ve teknolojide değişimler olduğu gibi insanda da değişimler oluyor. Değişimlerin olumlu yönde olması elbetteki tenkit ve takdirleri dikkate almakla olur. Zaten siyaset yapan kişinin de eleştirilere kulaklarını tıkaması doğru olmaz. Bu ona yön verecektir. Bizler de bu manada hakkımızda yapılan eleştiriler ve takdirlere de bu gözle bakıyoruz. Yani sosyal medyada birileri bir şey söylüyor diye o öyle değildir. Ama, aklına, fikrine güvendiğimiz ve samimiyetle bizleri tenkit edenlerin dediklerini dikkate almak zorundayız. Sosyal medyada gördüğümüz tablo herkesin üç aşağı, beş yukarı gördüğü tablodur. Haklı, haksız ithamlar o kişinin adeta işlediği suçlarmış gibi üzerine yapıştı. Bunları ben ne yazık ki tenkit olarak değil, karalama kampanyası olarak görüyorum. Tenkitlerin mahiyetine baktığımızda yüz kızartıcı bir şeyle itham edilmiyoruz. Eksiksiz değiliz elbette ki ancak kendimizi samimiyetle geliştirip değiştirmeye gayret etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Arif Sapmaz / Arnavutkoyhaberleri.com

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba