Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 10 Şubat 2013

Arnavutköy Kent Konseyi Kozlar parkında toplandı

Arnavutköy konseyi 2013 yılı 1. Olağan genel kurul toplantısını kozlar parkında gerçekleştirdi. Olağan genel kurul toplantısına yürütme kurulu, STK üyeleri ve muhtarlar katıldı.

Arnavutköy Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Yusuf Gün olağan genel kurul toplantısında yaptığı konuşma da, “Birleşmiş Milletlerin almış olduğu karar gereği Türkiye’nin de dâhil olduğu her ilçede sivil toplum kuruluşlarından oluşan Kent Konseyi kurulmasına dâhil kanun gereği ilçemiz de 23 Eylül 2011 tarihinde kent konseyi kuruldu. O günden bugüne kadar yürütme kurulu olarak birçok projeleri geliştirdik. Bundan sonrada sizlerle birlikte bölgemize hizmet edeceğiz. Buradaki gayemiz Arnavutköy’ün kalkınmasına toplumsal bilincin gelişmesine, kardeşlik hukukunun geliştirilmesine ve Arnavutköy’ün kalkınmansın yolları nelerdir bunları tespit edip, bu konuda projeler hazırlayarak belediye yönetimi ile bunları paylaşmaktır. Bir hedef koyduk. Bu hedef Arnavutköy’ün trafiğini rahatlatmaktır. Bunun için çevre yolunun açılması, tramvay hattının Arnavutköy’ün merkez noktasına getirilmesinin mücadelesini vermektir. Atıcılıkla ilgili proje hazırladık bunun dışında ilçemiz tarım alanı olduğu için organik tarım pazarının kurulması ve ekili dikili alanların parselasyon yapılarak üretim dışına itilmesinin engellemek. Çevreyle alakalıda, mavi kapakların toplanmasıdır. Mavi kapaklar çevreye büyük zarar vermektedir. Hem de mavi kapaklar artık ekonomik değer olmaya başladı. Kent konseyimizin logosunu taşıyan mavi kapakların içerisine koyulacağı kutuların oluşturulup merkezi yerlere, derneklerimizin lokal kısımlarına koyacağız” diyerek projelerden bahsetti.

Baran, “Arnavutköy’ü daha ileri taşımalıyız”
Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Baran ise konuşmasında belediye olarak kent konseyinin önerilerini dikkate aldıklarını belirterek, “Belediye olarak önerileriniz bizim için değerlidir. Hepimizin bu konuda katkı sunması son derece önemli. Arnavutköyümüz 2004 senesinden bu yana hakikatten büyük bir ivme kazanmıştır.Gerek belediyemizin yapmış olduğu çalışmalar gerekse hükümetimizin ve devletimizin buradaki yatırımları, projeleri bölgemize çok ciddi manada ilginin duyulmasına vesile olmuştur. Bizimde bu konuda katkı sunarak Arnavutköy’ü daha ileri taşımamız gerekmektedir” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba