Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 20 Şubat 2013

Arnavutköy’de av denetimleri yapılıyor

Arnavutköy Avcılar Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Kulübü Derneği Başkanı ve Fahri av müfettişi Olcay Karabağ avlanmak için birçok vatandaşın Arnavutköy’e geldiğini ve avlanmak için gelenlerin içinde usulsüz avlanma yapanlarında olduğuna dikkat çekti. Bu vatandaşlar için yasal işlem yapıldığını belirten Karabağ, Arnavutköy’de denetimlerin sürdüğünü ifade etti.

Denetimlerde birçok malzemeye el kondu
Arnavutköy Avcılar Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Kulübü Derneği Başkanı Olcay Karabağ Sazlıdere Barajında gerçekleşen kaçak avlanma hakkında bilgi verdi. Denetimlerin yapıldığına dikkat çeken Karabağ, “İlçemize İstanbul içinden birçok avcı balık tutmak için geliyor. Bu gelen avcı arkadaşların içinden usulsüz avlananlarda var ağ atanlarda var. Ağ ve tiriviri iç sularda, ormanlık alanlarda yasak. Bu ağlar uzun süre su altında kalabiliyor ve balıklar başta olmak üzere birçok göl ve barajlarda yaşayan hayvanlara zarar veriyor. Bu yüzden Türkiye’nin genelinde bu yasak. Diğer balıklarda bu ağlara ve tiriviriye takılarak ölüyor. Onları yemek isteyen kuşlarda takılıp burada ölüyorlar. Bu yüzden suyun altında yaşam alanları daralıyor. Bizde orman bakanlığına bağlı av müfettişleri olduğumuz için sık sık denetimler yapıyoruz. Bu şekildeki av yapan avcılarımızı uyarıyoruz. Usulsüz avlanan avcıların av malzemelerine tutanak tutuyoruz. Bu denetimlerimizde yaklaşık 5 bin metre ağ, 2 ventel, 1 balık sepeti (river), 158 israil sazanı, 16 sarı sazan, 13 adet kızıl kanat ağlardan çıkartılarak tutanak altına alındı. 1 adet su dalgıç kuşu ve iki adet sakar meke kuşu ağlardan ölü olarak çıkarıldı. 18 adet turna balığı ise ağlardan çıkarılarak doğal hayata bırakıldı. Bu şekilde avlanma yapanlar için gereken işlemleri yaptık. Bunun gibi denetimlerimiz devam edecek” diye konuştu.

Haber: Zafer Kara

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba