Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 16 Mayıs 2016

Arnavutköy’de Hz. Muhammed’e Sevgi Gecesi

Arnavutköy Anadolu Gençlik Derneği (AGD), bu yıl Peygamberimiz Hz. Muhammed’e Sevgi Gecesi programlarını Arnavutköy’de iki ayrı noktada icra etti. Programların biri Taşoluk Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda diğeri ise Hadımköy Osmangazi Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Programlar Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayıp İlçe Başkanı Adem Akgül’ün açılış konuşması ile devam etti. İlçe Başkanı Adem Akgül konuşmasında, “Anadolu Gençlik Derneği olarak yurdun dört bir yanında Efendimiz  (s.a.v) için sevgi gecesi programları düzenlenmektedir. Biz de Anadolu Gençlik Derneği Arnavutköy şubesi olarak, bu yıl Peygamberimiz Hz. Muhammed’e Sevgi Gecesi programlarını Arnavutköy’de iki ayrı noktada icra ediyoruz. Maksadımız bu programları daha fazla insanımıza ulaştırarak Efendimiz (s.a.v)’i daha fazla anlatabilmek, O’nun yaşantısını daha fazla benimsetebilmektir. Siz değerli misafirlerimizin teşrifinden dolayı da teşekkür ediyorum” dedi.

Bu Çalışmalar Büyük Önem Arz Etmektedir

Akgül sözlerine şöyle devam etti. “Yapılan bu tüm faaliyetlerin bütün insanlığın iki cihan saadetine vesile olma gayreti gözetmediği müddetçe, bir anlam ifade etmez. Hz. Muhammet (s.a.v) doğum tarihini bilenler değil onun yaşadığı hayatı yaşayanlar ve sünnetini tatbik edenler cennette onunla buluşacaklardır. Keza bu çalışmalar ümmetin birliğine vesile olma gayesi de gözetmesi lazım gelir.         Bu yüzden yaptığımız bu çalışmalar büyük önem arz etmektedir.” İfadelerini kullandı.

Dua İle Son Buldu

Taşoluk’taki programda günün  anlam ve önemine binayen konuşmaları Abdullah Cihangir (Emekli Müftü), Hadımköy’deki  konuşmaları ise, Ahmet Durmuş (Araştırmacı İlahiyatçı Yazar) gerçekleştirdi. Her iki hatipte Efendimizin hayatından kesitler ve örnekler verdi. Taşoluk’ta H. İbrahim Çördükçü (Hafız), Hadımköy’de Necati Çördükçü (AGD Arnavutköy İmam Hatipler Birim Başkanı’nın tilavetleriyle Kuran ziyafetleri gerçekleşti. Her iki programda ezgi ve marşlarla devam edip dua ile son buldu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba