Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, GENEL, MANŞET 21 Ekim 2013

Arnavutköy’de Kurban Bayramlaşması

Arnavutköy Belediye Başkanlığı, vatandaşlarla bayramlaşma programını gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Meydanı’nında düzenlenen bayramlaşma programına, Arnavutköylü vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yoğun katılımın olduğu bayramlaşma programına; Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Ak Parti İlçe Başkanı Ercan Üner, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşma yapan Başkan Baltacı; “Bayramlar muhabbetin, birlik ve beraberliğin yaşandığı zaman dilimleridir. İnsan yaşamının her döneminde farklı bir manevi atmosferde geçen bayramlar; küskünlüğün, dargınlığın unutulduğu günlerdir” dedi. Başkan Baltacı konuşmasına şöyle devam etti; “Geleneksel hale getirdiğimiz bayramlaşma törenimizde, bu sene de sizlerle beraberiz. Elbette memleketlerine giden vatandaşlarımız var, aileleri ile vakit geçirecek vatandaşlarımız var ve 9 günlük süreyi değerlendirmek isteyen vatandaşlarımız var. Her nasıl değerlendirilecekse bayramlar birbirimize yakınlaşmanın adıdır. Yine Kurban Bayramlarında yoksulun yanında olan arkadaşlarımız var. Evlerinden uzakta, kestikleri kurbanları yoksullarla paylaşan ve onların sene de bir günde olsa, sofralarında et bulunmasına vesile olan hayırsever kardeşlerimiz var” diye konuştu.

Arnavutköy Belediye Başkanından sonra kürsüye gelen Arnavutköy İlçe Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu; “Bugün, birlik ve beraberliğin dorukta olduğu, bayram gününü hep beraber idrak ediyoruz. Bunun sevinci, mutluluğu ve güzelliği içerisindeyiz. Çevremizdeki ülkelere baktığımız zaman özellikle İslam âleminin yaşadığı sıkıntılar görüyoruz. Maalesef bizler kurbanlarımız sıkıntısız bir şekilde kesip, ibadetlerimiz yerini getirirken, savaş olan ülkelerde insanlar canlarını veriyorlar. Nedeni ise sözde insanlık için, insan hakları için. İnsan hakları bu savaşların neresinde diye sorduğunuz zaman, buna cevap bulamayacaksınızdır. Ülkemizi de bu kanlı savaşlar içine çekmeye çalıştılar. Ama bu aziz vatanın asil insanları, birlik ve beraberliğinden taviz vermeyerek güzel bir bayramı idrak ettiler” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından; Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı ve Ak Parti İlçe Başkanı Ercan Üner vatandaşlarla teker teker bayramlaştı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen bayramlaşma programından sonra Belediye Başkanı Baltacı, ilçede bulunan tüm il derneklerini ziyaret ederek, vatandaşlarla bayramlaştı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba