Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 20 Haziran 2012

Arnavutköy’de Manda Güzeli Seçildi

Arnavutköy Belediyesi tarafından Tarım ve hayvancılığın yaşatılması amacıyla düzenlenen 1. En güzel Manda Yarışması Nakkaş Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Nakkaş Mahallesi’nde düzenlenen organizasyona; Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, Arnavutköy Belediye Başkanı A.Haşim Baltacı, Belediye Başkan Yardımcıları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Toprak Araştırmaları ve Geliştirmeleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İbrahim Ankarılı, Koruma Kontrol Müdürü Ahmet Kavak, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri, sektör temsilcileri ve çok sayıda davetli katılmıştır.

Belediyemiz tarafından Türkiye’de ilk defa düzenlenen Manda Festivali’nin gururunu yaşadığını belirten İstanbul Damızlık Manda Yetiştiriciler Birliği Başkanı Sezai Vural; “ İstanbul’da hatta Türkiye genelinde manda yetiştiriliciliğinin azaldığı şu dönemde, Tarım Bakanımız Mehdi Eker’in projeleri ve Başbakanımızın onayı ile manda yetiştiriciliği tekrar canlanmaya başlamıştır ”dedi.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen İlçe Tarım Müdürü Nurallah Tınaz; “Biz Bölgemizde manda varlığının azalmaması için neler yapabilirimizi düşünürken örgütlenmemiz gerektiğinin kanaatine varıp, Arnavutköy’de Mandalar birliğini kurduk. Dolayısıyla bu birlik buradan tüm İstanbul’a hizmet vermektedir” şeklinde konuştu.

Birçok etkinlik yaptık ve birçok açılışa katıldık ama böylesine bir organizasyonun açılışın da ilk defa bulunuyorum diyen Arnavutköy Belediye Başkanı A.Haşim Baltacı; “ bu organizasyonda emeği geçen İstanbul Mandalar Birliğini ile bu işe gönül vermiş tüm üreticileri tebrik ederim” diye konuştu.

Türkiye’de ilk defa yapılan Manda Festivalini önemsediğini vurgulayan Başkan Baltacı; “ Belediyemizin gerçekleştirmiş olduğu 2. Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında, İstanbul Damızlık Manda Yetiştiriciler Birliği Başkanımızla yaptığımız toplantı sonunda bu organizasyonu yaptık. Bu yıl birincisini düzenledik. Gelecek yıllarda da daha canlı ve da güzel organizasyonlarla devam edeceğiz” diye ifade etti.

En Güzel Manda Tayakadın Köyü’nden

En güzel Manda Hakemler tarafından belirlenirken, vatandaşlara da sucuk ekmek ve manda sütü ikram edildi.
4 Kişilik Hakem Heyetinin uluslararası kriterlere göre 8 puan üzerinden değerlendirmesi sonucu en güzel manda belirlendi. En güzel Manda Yarışmasında;Tayakadın Köyü’nden Bahriye Özsoy’un yetiştirdiği Ayşe isimli manda 1.oldu. Sadık Ermiş’in yetiştirdiği Sülün isimli manda 2. ve Mustafa Ural’ın yetiştirdiği Karaelmas 3. oldu.
1. En Güzel Manda Yarışması ödülleri protokol tarafından sahiplerine verildikten sonra, program Arif Şentürk’ün Konseri ile son buldu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba