Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 19 Haziran 2012

Arnavutköylü Trabzonlulardan Horon Şov

Uluslararası Arnavutköy Kültür Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen, Trabzonsporlular Gecesi görkemli ve coşkulu bir şekilde kutlandı.

Uluslararası Kültür Sanat Festivalinin 7. Gününde, Trabzonlular Gecesi renkli görüntülere sahne oldu. Bol bol horon tepilen gece geç saatlere kadar sürdü.

Geceye, Arnavutköy Belediye Başkanı A.Haşim Baltacı, Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Emniyet Müdürü, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Dernek Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sunuculuğunu Murat Kurt’un yaptığı gecede kısa bir konuşma yapan Arnavutköy Trabzonlular Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Mustafa Şahin, “Toplumsal dayanışma: toplumun kurum ve kuruluşlarıyla ortak değerlerin birleşmesi ve birlikte hareket etmesidir. Hiç kuşkusuz bu tür etkinlikler; bizi biz yapan değerlerin, sosyal ve beşeri ilişkilerimizin, sevgi ve saygının, hoş görünün birlik ve beraberliğimizin zirve yaptığı birbirimizi daha yakından tanıdığı fırsatlardır” dedi. Şahin, organizasyona sağladığı katkılardan dolayı Belediye Başkanı Haşim Baltacı’ya ve katılımlarından dolayı da hemşerilerine teşekkür etti.

Bu güzel geceyi hep birlikte paylaşmaktan, sizlerle bir arada olmaktan son derece mutluyum diyen Belediye Başkanı Haşim Baltacı; “Gençlerimizin gönüllerince oynadığı horon, arka taraftan gelen kemençe sesi bizleri alıp memleketimize yaylalarımıza götürdü. Hepimiz Anadolu’nun çeşitli şehirlerinden bu güzide ilçeye yerleşmiş insanlar olarak buranın sahipleri olduk. Arnavutköy’de olmak, buraya yerleşmek kendi kültürlerimizi yaşamak ve yaşatmaya mani değil. Dernek gecelerimizin başladığı günden beri, ev sahibi olarak bütün etkinliklere katıldım ve her yörenin kendi kültürlerini nasıl yaşattıklarını gördüm. Nerede olursak olalım, hangi şehirde yaşarsak yaşayalım kendi kültürlerimizi hep ayakta tutalım ” diye konuştu.

Konuşma sonrasında Arnavutköy Trabzonlular Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Haşim Baltacı’ya ve Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Baran’a plaket takdim etti. Başkan Baltacı ise Dernek Başkanı Mustafa Şahin’e plaket ve çiçek takdim etti.

Plaketlerin verilmesinin ardından sahne alan; Turan Şahin ve Onay Şahin söylediği türkülerle oynayıp coşan Trabzonlular, gecenin geç saatlerine kadar gönüllerince eğlendiler.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba