Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 27 Nisan 2016

Arnavutköy’de Mantar Yetiştiriciliği Kursu

Arnavutköy Ziraat Odası mantar yetiştiriciliği kursu düzenledi. Arnavutköy Haraççı Gençlik Eğitim Merkezi’nde düzenlenen kurs sonunda kursiyerlere sertifika verilecek.

Kurs hakkında bilgi veren Arnavutköy Ziraat Odası Başkanı Halil Şenel 65 kursiyerin olduğunu belirterek, “İlk 3 gün Tarım İl Müdürlüğü’nden Ziraat Mühendisi Emel Çiftçi, son 4 ve 5 gün Yalova Bahçe Kültürleri Araştırma Merkezi’nden Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Kemal Soylu eğitim verecek. Mustafa Kemal Soylu uygulamalı olarak hem kompost hazırlanmasını hem de ürünün tanıtımını yapacak. Bölge insanımızın yeni üretim konularına girmelerini ve bu şekilde ülke ekonomisine katkıda bulunmaları için bu çalışmaya girdik. Bu çalışmaların faydalı olduğuna inanıyorum. İstiridye mantarı çok enteresan bir mantar türü. 2 – 3 aydır bunun incelemesini yapıyoruz. Şuanda da büyük bir üretici de bizimde eksik bildiklerimiz olabilir öğrenmek istiyorum dedi ve kursumuza katıldı. Bölgemizde hayvancılık yavaş yavaş bitiyor. Zaman içinde bu kalkacak. Bizde alternatif olarak böylede ne yapabiliriz dedik ve mantarcılığın olabileceğini düşündük. Mantarcılık kursu ilgi de gördü. Bu kurslar biter mi bitmez. Yarın başka bir kursumuz olabilir. Belediye başkanımız bize yer imkanını sağlıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü destek veriyor. Saç ayağının sadece bir parçasıyız biz” dedi.

Kursiyerlere Ziraat Mühendisi Emel Çiftçi, Ziraat Mühendisi Fulya Akkoyunlu, Ziraat Mühendisi Arzu Gül, Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Kemal Soylu eğitim verecek.

Zafer Kara / Arnavutkoyhaberleri.com

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba