Ana Sayfa 3. SAYFA, ARNAVUTKÖY, MANŞET 6 Mayıs 2016

Arnavutköy’de Eli Sopalı Kadınlar İşyerini Bastı

Arnavutköy’de, biri anaokulu müdiresi iki kadın ellerinde sopayla bir iş yerini basarak terör estirdi. Kadınların baskın anı ve dükkanı dağıtmaları güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Olay, Arnavutköy Eski Edirne Asfaltı Caddesi’nde bulunan Derya Arslan isimli kadına ait iş yerinde meydana geldi. İddiaya göre, Arnavutköy’de bulunan özel bir anaokulunun müdiresi ile anaokulunda hademe olarak çalışan kadın, Derya Aslan’a ait iş yerine geldi. Hademe kadın elinde sopayla Aslan’ın dükkanda bulunan arkadaşını tehdit ederken, anaokulunun müdiresi dükkanı dağıtmaya başladı. Raflarda ne varsa yere atan kadın, iş yerini savaş alanına çevirdi. Bu sırada tehditler savuran iki kadın, iş yerinde bulunan kadının tüm ikna çabalarına rağmen dükkanı dağıtmaya devam etti. Dükkanı yerle bir eden kadınlar hızla olay yerinden uzaklaşırken, iş yerindeki kadın dükkan sahibi Derya Aslan’ı aradı. Aslan, iş yerine gelince karşılaştığı tabloyla şok oldu. Aslan, durumu hemen polise bildirdi.

“Geldikleri zaman dükkanda yoktum”
Daha önce çocuğunu gönderdiği anaokulunun müdiresini tanıdığını ve çocuğunun bir öğretmen tarafından darp edilmesinin ardından çocuğunu oradan aldığını söyleyen Derya Arslan, bunların olması için ortada hiçbir neden olmadığını, neye uğradığına şaşırdığını söyledi. Yaşanan olaya ilişkin konuşan Aslan, daha önce sosyal medya üzerinden paylaştığı bir paylaşımla ilgili olabileceğini belirterek şöyle konuştu: “Ben iki yıl önce çocuğumu o kişiye emanet etmiştim. Anaokulu sahibi çünkü kendisi. O zaman merkezdeydi okulu. Ona emanet ettiğimde çocuğumu başka bir öğretmen darp etmiş. Darp ettikten sonra oradaki başka bir öğretmen bana olayları anlatınca ben çocuğumu oradan aldım. Aldıktan sonra tabi aramız bozuldu. Arkadaşlığımız kesildi. Ondan sonra da böyle olaylar oldu. Geldikleri zaman dükkanda yoktum. Dükkan için alışverişe gideceğim için arkadaşıma emanet etmiştim. Gelmişler ellerinde sopayla arkadaşı tehdit etmişler. Ararsan seni de öldürürüz diye. Burada ne varsa kırmışlar parçalamışlar dağıtmışlar. Sonra da öbür dükkâna gidiyor orayı da taşlıyorlar, ağza alınmayacak küfür ediyorlar. Esnaf onları durdurunca onlar da geri gidiyor. Arkadaşım hıçkıra hıçkıra ağlayarak beni aradı. Ben de bayağı bir erkek topluluğu zannettim. Çünkü resimleri bana attı, baktım ki iki bayan” diye konuştu.

“Burayı bu hale getiren anaokulu sahibi öğrencilere nasıl davranıyor merak ediyorum”
Ortada bu olaya yol açacak bir neden olmadığını belirten Arslan, şunları söyledi: “Facebook’da paylaştığım bir şeyi kendi üstüne alındı ki arkadaşım bile değil, tabi ki genel bir şey isim vermedim. Yani genel konuştum isim vermedim. Görmemesi bile gerekiyor ama işte. Buraları bu hale getiren anaokulu sahibi oradaki öğrencilere nasıl davranıyor merak ediyorum. Kendisi okul sahibi yanında gelen kişi de hademe yani okulun hademesi. Elinde sopa. Yanındaki hademeyi çok tanımıyorum, bilmiyorum bu olayda tanıdım ne yaptığını bilmiyorum ama koruduğu kesin” şeklinde konuştuk.

“Sonrasında neler olduğunu, neler yaptığımı hatırlamıyorum”
İşyerindeki rafları devirip, camlarını kıran özel bir anaokulu müdiresi Seda Koçer açıklama yaparak, “Derya hanım ile konuşmak üzere iş yerine gittim. Fakat kendisinin orada olmadığını fark ettim. Sonrasında neler olduğunu, neler yaptığımı hatırlamıyorum. Namusuma dil uzatılması bende bir patlama meydana getirdi. Ben, bana yapılan haksızlığa, namusuma varıncaya dek yapılan hakaretlere daha fazla göz yumamazdım. Sizler de biliyorsunuz ki bizim toplumumuzun en hassas olduğu konu namus ve şereftir” dedi.

“Bazı sebeplerden dolayı geri aldılar”
Derya Arslan’ın çocuğunun kendi anaokulunda eğitim görmediğini de söyleyen Seda Koçer; “Hiperaktivitesi oldukça yüksek olan çocuklarını okulumuza kaydetmek istediler fakat 1 hafta sonra geri aldılar. Bazı sebeplerden dolayı geri aldılar. Yani okulumuzda çocuklarına her hangi bir şiddet ya da baskı söz konusu değildir” diye konuştu.

Özür diliyorum
Derya Arslan’a ait iş yerinde yaptıklarından ve sonrasında da Arnavutköy Devlet Hastanesi’nde görevli Başhekim sekreteri ile yaptığı kavgadan dolayı oldukça üzgün olduğunu söyleyen Koçer; “Sinir krizi halindeyken gerçekleştirdiğim bu olaylar için herkesten özür diliyorum. Yapmamam gereken bir şeydi. İşyerindeki tüm zararın tanzim edilmesi noktasında gereğini yapmaya hazırım” dedi.

Mahkemelik oldular
Yaşanan olay sonrası karakolluk olan her iki taraf da birbirlerinden şikayetçi oldular. Olay yargıya intikal etti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba