Ana Sayfa 3. SAYFA, ARNAVUTKÖY, MANŞET 6 Eylül 2014

Boğazköylüler Feryat Ediyor, Yetkililer Kulak Tıkıyor

Arnavutköy Boğazköy’de vatandaşlar mahallenin içinden geçen hafriyat kamyonlarını protesto etmek için toplanarak yolu trafiğe kapattılar.

 

Şubat ayında da yolu trafiğe kapatan vatandaşlar yolda lastik yakarak hafriyat kamyonlarının mahalle içine girmesine tepki göstermişlerdi. Aradan geçen 6 ay içinde bir çözüm üretilmemesi nedeniyle Boğazköy İstiklal Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar yeniden yolu kapatarak protesto ettiler.

 

Vatandaşlar kamyonlara tepki göstererek, “Her gün bu yoldan hafriyat kamyonları geçiyor. Biz çocuklarımızı korkudan dışarı çıkaramıyoruz. Çocuklarımız okula bile giderken endişe duyuyoruz. Burada bir vatandaş veya bir çocuk kamyonun altında kalsa bunun hesabını kim verecek. Birileri daha fazla para kazanacak diye biz bu tehlike ile yaşamak zorunda mıyız? Bu konuya yetkililerin çare bulması lazım ve hafriyat kamyonlarının mahalleye girmesi engellenmesi lazım” dediler. Yolun trafiğe açılması için uzun uğraş veren emniyet yetkililerinin çabaları sonucu mahalle sakinleri yolu trafiğe açtılar.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Boğazköy İstiklal Mahallesi Muhtarı Suat Özgür, “Daha önce de böyle bir eylem gerçekleştiren mahalle sakinlerimizin bu çığlığını ne yazık ki duyan olmuyor. Yıllardır bu rezillikle iç içeyiz. Mahalle sakinlerimiz kamyonların mahalle içinden geçmesine tepki gösteriyor. Kamyonlar aşırı derece de fazla geçmesi bizleri endişelendiriyor. Kamyonların buradan kaldırılması için vatandaşlar imza topladı, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğüne yazı yazdılar, Belediye Başkanına söylediler, Kaymakama söylediler, ama ne yazık ki bir çare bulunmadı. Yetkili mercilerimiz bir an önce çözüm üretmelidir” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba