Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 16 Ocak 2017

Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutladı

Arnavutköy’de görev yapan gazeteciler 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için bir program düzenledi. Dürümcü Musa Usta ev sahipliğinde Taşoluk şubesinde gerçekleşen programa Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu olmak üzere dönemin Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürü Aykut Korkmaz, Ak Parti Arnavutköy İlçe Teşkilat Başkan Yardımcısı Selim Göral, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ruhi Tuncel, Milliyetçi Hareket Partisi Arnavutköy yönetiminden Reis Çelik ve MHP Arnavutköy Meclis Üyesi Mehmet Akman, Saadet Partisi Arnavutköy İlçe Başkanı Hayri Karabıyık ve Gençlik Kolları Başkanı Yakup Yerdelen, Ağrı ili ve ilçeleri Derneği Başkanı İsmail Aksu, Arnavutköy Avcılar ve Atıcılar Kulübü Başkanı Olcay Karabalık, çok sayıda davetli katıldı. Rahatsızlığı nedeniyle programa katılamayan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla çiçek gönderdi.

KAYMAKAM “GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ UNUTMUYORUZ”
Program ilk önce günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Kent Havadis Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kadife Kırım’ın konuşmasıyla başladı. Ardından Arnavutköy Medya Gazetesi Sahibi Mustafa Teke’nin sunumu ile birlikte ilçede görev yapan gazetecilerin fotoğraflarından oluşan klip izlendi. Klibin ardından ilk konuşmayı Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu yaptı. Dayıoğlu konuşmasında, “Ben öncelikle bu sıcak ve anlamlı gecede çalışan gazetecilerimizi yalnız bırakmayan tüm misafirleri selamlayarak hepinize ‘hoş geldiniz’ diyorum. Bugün aynı zamanda 10 Ocak İdareciler Günü, bizler günümüzü unutuyoruz ama Gazeteciler Günü’nü unutmuyoruz. Bizim için bunun özelliği şu; bir ülkede özgür basın olmadığı zaman, insanların ülkede yaşananlardan haberinin olması mümkün değil. Bu bakımdan vatandaşın haber alma hakkını yerine getiren gazetecilerimiz çok önemli görevler üstlenmişlerdir. Tabiî ki bu görevin kendi fıtratından kaynaklanan zorlukları da var. Bu zorlukları bazen üzüntüyle izliyoruz. Demokrasi dediğimiz yönetim tarzının en önemli özelliği özgür bir şekilde haber alma, çalışma imkanı bulabilen basının, kamuoyunun oluşmasına katkı sağlamasıdır. Bu bu anlamda yaptıkları çok anlamlı, çok şerefli görevlerinden dolayı gazetecilerimizi tebrik ediyorum. Ülkemizi çalışan gazetecisiz bırakmasınlar, ülkemizin çalışan gazetecilere ihtiyacı var. Bu geceki davetlerinden dolayı gazetecilerimize ve bize bu sıcak mekanını açan Musa Usta teşekkür ediyorum. Gazetecilerimize bundan sonraki çalışmalarında da rahatlık, daha fazla mali ve sosyal haklar diliyor, çocukları ve aileleriyle mutlu bir çalışma ortamı diliyor, hepinize en içten saygılarımı sunuyorum” dedi.

TUNCEL; “HERKESİ MEMNUN ETMEK MÜMKÜN DEĞİL”
Kaymakam Kasım Fikret Dayıoğlu’nun konuşmasının ardından söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Arnavutköy İlçe Başkanı Ruhi Tuncel; “Hepimiz burada en güzel bir günü yaşıyoruz. Ben bir çok ilçeye gidiyorum ancak Arnavutköy’ün gazetecileri çok özel, çok başka bir özveriyle çalışıyorlar. Onlar bizim eksiğimizi, fazlamızı gündeme getiren insanlardır. Bu gece burada bizleri burada ağırlayarak gazetecilerimize sahip çıkan Musa Ustamıza da teşekkür ediyorum. Gazetecilik çok zor bir iş. Herkesi mutlu etmek mümkün değil. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar çok önemli bir iş yapıyorlar. Bu vesileyle tüm çalışan gazetecilerimizin gününü kutluyor hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

GÖRAL; “ÇOK ÖNEMLİ BİR GÖREV YAPIYORLAR”
Ardından söz alan Ak Parti Arnavutköy İlçe Başkan Yardımcısı Selim Göral, “Böyle bir güzel güzel ortamda ve gecede bizleri ağırladıkları için gazeteci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Arnavutköy’deki ve bölgedeki gelişmeleri bizler bu arkadaşlarımız vasıtasıyla öğreniyoruz. Bizler ve sizler için çok önemli bir görev yapıyorlar. Bu vesileyle kendilerine teşekkür ediyor 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu.

KARABIYIK; “BASININ GÜCÜNÜ 15 TEMMUZ’DA GÖRDÜK”
Saadet Partisi Arnavutköy İlçe Başkanı Hayri Karabıyık’ta konuşmasında, “Aslında basının bize böyle bir program düzenlemesi bizlerin bir eksikliğini gösteriyor. Bizim onlara bu daveti düzenlememiz gerekiyordu. Ancak kendilerinden yine de Allah (c.c) razı olsun. Biz basının gücünü 15 Temmuz’da gördük. Devletimizin, milletimizin yanında olarak bir cunta rejimine dönüşmeden halkı ve devleti ayakta tutmanın gücünü basınımızdan gördük. Bu münasebetle bütün gazetecilerimizin gününü kutluyorum.

ÇELİK; “BASININ ÖZGÜR OLDUĞUNA İNANMIYORUM”
Milliyetçi Hareket Partisi Arnavutköy İlçe Başkan Yardımcısı Reis Çelik’te konuşmasında; “Malum ülke gündemi çok yoğun. Bu nedenle ilçe başkanımız programa katılamadı sizlere selamlarını getirdim. Gazetecilik çok zor bir meslek. Ancak kutsal bir meslek ve cesur yüreklilik gerektiren bir meslek. Gazetecilerimizin görevi hiç birimizi memnun etmek olmamalı. Ancak şahsi fikrimi ifade etmek gerekirse, bugün ülkemizde gazeteciler özgür bir şekilde yazabiliyor mu diye sorarsanız benim bir çok tereddüdümün olduğunu söylerim. Bu yalnızca yerel basının sorunu değil, ulusal basının da bu konuda sıkıntı yaşadığı ortadadır. Türkiye’de basın devlet ihalelerinden besleniyorsa özgür bir medyadan bahsetmek pek de mümkün değildir. Yerel gazetelerin özgür ve aktif çalışabilmeleri için kurumlarla halkın arasında olan biteni doğru aktarabilmeleri çok önemlidir. Ancak günümüzde bu konuda da büyük sıkıntıların olduğu aşikardır. Tüm sıkıntılara rağmen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle burada toplanmamıza vesile olan gazeteci arkadaşlarımıza teşekkür ediyor günlerini kutluyorum” dedi.

AKSU; “BASINA DESTEK OLMALIYIZ”
Sivil toplum kuruluşlarını temsilen bir konuşma yapan Ağrı ili ve ilçeleri Derneği Başkanı İsmail Aksu konuşmasında, “Zor bir mesleği paylaşan gazeteci arkadaşlarımız bizlerin yerine göre mutlu olduğu anları, yerine göre bizi üzen ama öğrenmemiz gereken haberleri bizleri duyuruyorlar. Zor bir görev ifa ediyorlar. Çünkü her haber muhatabını mutlu etmeyebiliyor ama bu da onların olması gereken görevi. Bizlerin de esnaflar ve siyasiler olarak onlara desteğimizi arttırmamız onların işlerini daha iyi yapmaları sağlayacaktır diye düşünüyorum. Bu vesileyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

KARABAĞ; “STK’LARIN HER ZAMAN DESTEKÇİSİ OLDULAR”
Son olarak konuşan Arnavutköy Avcılar ve Atıcılar Dernek Başkanı Olcay Karabağ, ”Bizler gibi sivil toplum kuruluşlarının her zaman yanında ve destekçisi olan gazeteci arkadaşlarımızın gününü kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi. Program, misafirler ile basın mensuplarının toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba