Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET, SİYASET 16 Ocak 2017

Ak Parti İlçe Başkanı Ercan Üner Gazetecileri Ağırladı

Ak Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Av. Ercan Üner 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle Arnavutköy’deki yerel gazete ve internet sitesi yönetici ve temsilcileri ile bir araya geldi. Dürümcü Musa Usta’da gazetecilerle bir araya gelen Üner, Arnavutköy ve ülke gündemine dair birçok konuda samimi açıklamalarda bulundu.

Arnavutköy’deki basın mensuplarını ağırlayan Ak Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Av. Ercan Üner, gazeteciliğin büyük sorumluluklar gerektiren meşakkatli bir iş olduğuna dikkat çekerek çalışan ve kamuoyunun bilgilenmesine tarafsız bir biçimde katkı sunan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

KAR OLAYINDA EKSİK KALDIK
Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışının Arnavutköy’de de hayatı olumsuz etkilemesi sebebiyle Arnavutköy Belediyesi’nin eleştirildiği yönündeki sorulara cevap veren Üner, kar yağışının yoğun bir şekilde yaşandığı Arnavutköy’de her mahalleye hızlı bir şekilde ulaşılamadığını ve dolayısıyla eleştirilerde de kısmen haklılık payının olduğunu söyledi. “Bugün itibariyle tüm mahallelerimizde sokaklar açıldı. Yoğun bir şekilde hem belediye hem de partimizin mahalle temsilcilerinin de katıldığı çalışmalarla bu sorunu çözdük fakat karın yağdığı o ilk iki gün bir takım sıkıntılar yaşandı doğrudur” dedi.

İSTANBUL’UN EN KIDEMLİ İLÇE BAŞKANI
14 yıldan beri Ak Parti İlçe Başkanlığı görevini yürüterek bu alanda İstanbul’daki en uzun süre görevde kalan ilçe başkanı olan Üner, Anayasa ve Başkanlık Sistemi görüşmelerinden sonraki süreçte referandum çalışmalarında da bu koltukta olacağını ve sonrasında görev süresinin tüzük gereği sona ereceğini ifade ederek; “Görevimi referandumdan sonra yapılacak olan kongrede yeni bir arkadaşımıza devredeceğim” dedi.

2019 İÇİN KONUŞMAK HENÜZ ERKEN
Son dönemlerde Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı ile aralarında soğuk bir rüzgar estiğine dair iddialara da cevap veren Üner; “Sayın başkanımız ile aramızda abi kardeş hukuku her zaman var olmuştur ve hep da var olacaktır. Bizim onunla kavga etmemiz söz konusu dahi olamaz. Bazı konularda her ailede olması muhtemel tartışmalar gibi elbette tartışmalarımız olmuştur. Ancak bu tartışmalar hiçbir zaman şahsi ve siyasi konularda olmamıştır. Sayın Baltacı şu an Arnavutköy Belediye Başkanıdır. Arnavutköy’e herkes Belediye Başkanı olma hakkına sahiptir. Bu tür söylentilerle aramızı açmak, Belediye Başkanımız ile kavga ettirmek isteyenler var sanırım. Benim bu tür konularda sayın Başkanımıza kırılmam söz konusu değildir. 2019’a daha çok zaman var, Belediye Başkanlığına aday olup olmamam konusunu konuşmak için de oldukça erken” dedi.

TEŞKİLATIMIZDA FETÖ’CÜ YOK
15 Temmuz Darbe girişimi ardından FETÖ’cülerin kamuda ve siyasette ayıklandığına dikkat çeken Üner, “Teşkilat içerisinde bu tür yapıların barınmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bu örgütle bağı olan hiç kimse şuan teşkilatımızda yoktur. Benimle ilgili ortaya atılan iddialara da sadece gülerek cevap vermek istiyorum. Ayrıca iddiayı ortaya atanlar buyursun ispat etsin” dedi.

KAPIMIZA BİLE BAĞLAMAYIZ
Önümüzdeki aylarda gerçekleşecek olan ilçe kongresinde mevcut teşkilat yapısı içerisinde her biri diğerinden değerli çok sayıda ismin olduğuna işaret eden Üner, “Benim Halef-selef gibi bir duruma işaret etmem doğru değil. Bugün gazeteci arkadaşların da sıklıkla sorduğu Sibğetullah Şahin kardeşimiz ne ise, Mustafa Işın abimiz de odur. Bugün nasıl ki Selim Göral kardeşimiz ilçe başkanı olabilirse, Yunus Sincan abimiz de olabilir, Cezmi Birlik kardeşimiz de olabilir. Ben kimin yeni ilçe başkanı olacağını söyleyemem ama kimin olamayacağını söyleyebilirim. Dolayısıyla kapımıza dahi bağlamayacağımız isimlerin ‘ben ilçe başkanı olacağım’ diyerek ortalıkta dolaşmalarını da Ak Parti siyaseti gereği kabul etmem imkansızdır” dedi.

İÇİMDEKİ UKDE BELEDİYESPOR OLDU
14 yıllık ilçe başkanlığı süresinde Arnavutköy’de siyaseten çok güzel işlerin altına imza attıklarını, girilen tüm seçimlerde Ak Parti’nin oy oranını artırarak zaferle taçlandırdıklarını söyleyen Üner, “14 yıllık süreçte içimde ukde kalan şeyler de olmuştur elbet. Ancak bunlardan en önemlisi Arnavutköy Belediyespor’dur. Bizleri temsil eden bir spor kulübünün en az 3. Lig’de olmasını hep çok istemişimdir” dedi.

Haberaktivite

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba