Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 23 Ekim 2017

Emir: Talihsiz bir söylem olarak karşılıyorum

Milliyetçi Hareket Partisi Arnavutköy İlçe Başkanı Yüksel Emir bir basın toplantısı düzenledi. MHP Arnavutköy İlçe Başkanlığında düzenlenen toplantıya ilçe yöneticileri ve Meclis üyeleri katıldı.

Arnavutköy Belediye Meclisi’nde Belediye Başkanı Haşim Baltacı ile MHP’li Meclis Üyesi arasında yaşanan tartışmayı değerlendiren MHP Arnavutköy İlçe Başkanı Yüksel Emir, “Sayın belediye başkanının ağzından ‘fuzuli yer işkal ediyorsunuz’ kelimesi çıkmış. Bölücüler hariç hangi partiden olursa olsun fuzuli yer işkal etmez. Biz öncelikle her zaman genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin söylediği gibi ülkem ve milletim diyen partinin mensuplarıyız. Arnavutköy’de görev yapan meclis üyelerimizde her zaman Arnavutköy’de ikamet eden vatandaşlarımızın hakkını korumak için orada bulunuyorlar. Hiçbir partiliyi ayırt etmeden vatandaşımızın hakkını savunuyorlar. Talihsiz bir söylem olarak karşılıyorum ben bunu. Biz meclis üyelerimizle beraber Arnavutköy’ün meclisinde Arnavutköy’ün sorunları ile alakalı ne sorun varsa dile getirmeye çalışıyoruz. Parti gözetmeksizin insan ayrımı yapmaksızın üzerimize düşen görevi meclis üyelerimizle birlikte yapmaktayız” dedi.

“Hoş bir durumda değil”
Çatalca’daki İnceğiz mağaralarını Arnavutköy’ün kiralamak istemesi hakkında ise Emir, “Bu konu ile alakalı meclis üyelerimiz Mehmet Akman ve Muharrem Yaman önerge verdiler. Geçen hafta Çatalca’yı takip ettiyseniz Milliyetçi Hareket Partisi Çatalca İlçe Başkanı Mehmet Tufan Erçağ bu konu hakkında basın açıklaması yaptı. Bizi ilgilendiren taraf Arnavutköy. Arnavutköy Belediyesi’nin başka bir yerde işletme açması, kurması herkes ihaleye girebilir doğaldır. Ancak Belediyesi’nin Arnavutköy sınırları dışında böyle bir yere tenezzül etmesi çok hoş bir durumda değil” diye konuştu.

“Daha düzenli ve araçların park edeceği şekilde yapılabilirdi”
İlçe Başkanı Yüksel Emir köyden mahalleye dönen Sazlıbosna, Yeşilbayır ve Çilingir’e yapılan meydan projeleri ile ilgili, “Köy meydanlarının bu şekilde yapılmasını ben çok uygun bulmuyorum. Özellikle Yeşilbayır, Çilingir ve Sazlıbosna meydanlarında Cuma günleri vatandaşımız Camiye gidiyor. Oraları arabalarla dolu şuanda arabalarını park edecek yerleri yok. Daha uygun bir şekilde arabaların park yapabileceği şekilde yapılabilirdi. Görünüş olarak güzel buna itirazımız yok ama daha düzenli ve araçların park edeceği şekilde yapılabilirdi. Biraz fuzuli buluyorum” ifadelerini kullandı.

Yaman’dan önerge vermesini istedi
Sazlıbosna Hadımköy yolu ile ilgili bir soru üzerine MHP İlçe Başkanı Yüksel Emir, “Sazlıbosna ve diğer yollarla alakalı sorduğunuz soru için teşekkür ederim. Burada Büyükşehir Belediye Meclis Üyemiz Muharrem Yaman’a sizlerin yanında büyükşehir meclisinde gündeme getirmesini istirham ediyorum. Çünkü ana yollarla alakalı çalışmaları Büyükşehir Belediyesi yapıyor” dedi.

“Biz muhalefet adına Arnavutköy için isteyelim diyoruz”
İlçe Başkanı Yüksel Emir’den sonra söz alan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Av. Muharrem Yaman ise, “Nihayetinde biz Arnavutköy Belediye meclis üyesiyiz. Burada iktidar partisinin de altı tane belediye meclis üyesi var Büyükşehirde. Belediye Başkanına da daha evvel bizzat kendisine şunu söyledim. Biz muhalefetiz siz iktidarsınız bu büyükşehirde de böyle. Buradaki belediye başkanı İstanbul Büyükşehirde bu tarz şeyler gündeme geldiğinde eleştirilirim tarzı bir yapıya giriyor. Biz başkana şunu da dedik başkanım Arnavutköy için isteyeceğimiz bir şey varsa biz muhalefet adına Arnavutköy için isteyelim diyoruz” dedi.

“Belde belediyelerin yanlış imar uygulamalarından dolayı sıkıntı yaşıyor”
İmar konusuna ve kaçak yapılaşmaya da değinen Yüksel Emir, “Bu binalar yapılırken belediye nerdeydi? Arnavutköy’ün sorunu değil sadece İstanbul’un sorunu. Burada kaçak binalar yapılırken belediyenin müdahale etmesi gerekirdi. Yapıldı, belediyenin vatandaşı mağdur etmeyecek şekilde bir uygun yol bulması lazım. Kimsenin aç ve açıkta bırakılmaması lazım. Ancak şu var Arnavutköy 7 tane belde belediyeden birleşen bir ilçe. Belde belediyeler geçmişte beş binlik planları yapıyordu. Şimdi beş binlik planlar Büyükşehir’e verildi. Bu planları Büyükşehir yapıyor. Geçmiş dönemde belde belediyelerinin yapmış olduğu planlarla alakalı bir sıkıntı var burada. Dere kenarlarında havza boylarında yapılan binalar var, fabrikalar var. Buna bir çare bulunması lazım. Hadımköy’de sanayi bölgesinde 18 uyguladılar bunu tamamlamaya çalışıyorlar, sanayicinin mağduriyetini gidermeye çalışıyor. Burada geçmiş dönemde belde belediyelerin yanlış imar uygulamalarından dolayı ilçe belediyesi sıkıntı yaşıyor. Bizde şuan belediyeyi yönetsek aynı sıkıntıyı çekerdik” dedi.

“Bizim projelerimizi de uygulayabilirler”
Ulaşım sorununun halen devam ettiğini ve belli saatten sonra bazı mahallelere araç olmadığını dile getiren Emir, “Biz bunu yıllardır dile getiriyoruz hala bazı mahallerimize belli saatten sonra ulaşım maalesef yok. Vatandaş bu konuda zorluk çekiyor. Arnavutköy’de ticari taksi sorununun da artık bir an önce çözülmesi gerekiyor. Bizim bu konu ile alakalı projelerimiz vardı. 2014 seçimlerinde ne söylediysek arkasında duruyoruz. Belediyeyi yöneten arkadaşlarımız bizim projelerimizi de uygulayabilirler” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba