Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 29 Mayıs 2017

Engelliler Özgürlüğe Olta Attı

Arnavutköy Belediyesi ve Arnavutköy Avcılar Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Kulübü Derneği’nin düzenlemiş olduğu, “Karanlığı aşalım özgürlüğe olta atalım” isimli Engelliler balık tutma yarışması Sazlıbosna Gölü’nde gerçekleşti.

Programa Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Arnavutköy Avcılar, Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Kulübü Derneği Başkanı Olcay Karabağ ve aralarında görme ve yürüme engelli de olan çok sayıda engelli vatandaş ailesiyle birlikte katıldı. Arnavutköy’de engelli bireyler için düzenlenen balık tutma yarışması, renkli görüntüler oluşturdu. Çok sayıda engelli vatandaşın balık tutabilmek için yarıştığı etkinlikte dereceye girenlere kupa ve madalyalarını Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı takdim etti.

Baltacı vatandaşlara balık ikramında bulundu
Engelli vatandaşların sosyal aktivitelere katılımının arttırılmasını amaçlayan etkinlikte engelli vatandaşlar büyük bir heyecanla oltalarını göle salladı. Kimi vatandaşlara balık tutmaları için aileleri yardımcı olurken kimileri de balıklarını kendisi tutmayı başardı. En büyük, en ağır balığı tutmak için yarışan engelli vatandaşların heyecanı görülmeye değerdi. Yarışmanın sonunda ise tuttuğu 100 gramlık balığıyla görme engelli Burak Yavaş birincilik ipini göğüsledi. Yarışmada ikinci 80, üçüncü 75 gramlık balık tuttu. Balık tutma yarışmasında dereceye giren vatandaşlara kupa ve madalyalarını ise Başkan Haşim Baltacı takdim etti. Engelli vatandaşları tebrik eden Baltacı, yarışmaya katılan engelli vatandaşlar ve aileleri için hazırlanan balık tezgahının başına geçerek, vatandaşlara balık ikramında bulunmayı da ihmal etmedi.

“Yarışma katarak eğlenceli hale getirmeye çalıştık”
Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı bir açıklama yaparak, “Aslında her yıl yaptığımız etkinlikler kapsamında bu sene Engelliler Haftası ile ilgili bir çalışma. Dün pikniğimiz vardı ailelerle birlikte Yaşlılar Engelliler Merkezi’mize kayıtlı vatandaşlarımızın iştirak ettiği bir programdı. Arnavutköy’de birçok doğal güzellik var. Göllerimiz var, yeşil alanlarımız var. Bugün onlardan yararlanalım bir farkındalık oluşsun, engelli kardeşlerimizle hoşça vakit geçirelim dedik. İşin içerisine biraz da yarışma katarak eğlenceli hale getirmeye çalıştık” dedi.

“Yaşamı paylaşalım”
Arnavutköy Avcılar, Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Kulübü Derneği Başkanı Olcay Karabağ engellilerin heyecanına ortak olduklarını dile getirerek, “Engellilerle birlikte, engellilerin heyecanını ve mutluluklarını gerçek bir samimiyetle paylaştılar. Görme engellileri toplumla bütünleştirmek, onlara özgüvenlerini kazandırmak amacıyla buradayız. Toplum farkındalığına dikkat çekmek amacıyla balık tutsalar yada tutmasalar bile önemli değil onların gönlü bugün heyecanla çarpıyor. Arnavutköy Belediyesi’ne sonsuz teşekkür ediyorum. Aydınlık yolunda hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğinin altını çiziyorum. Mücadelenin en büyüğünü engelli vatandaşlarımız yapıyor engelli vatandaşlarımız diyorlar ki, beni yaşamdan ayrı tutma, benim için ayrı park, özel yol yapma, benimde kullanabileceğim yol yap. Yaşam paylaşıldığında güzeldir. Tek başına insanların bir şeyler yapması mümkün değil. Yaşamı paylaşalım. Vazgeçilmemesi gereken, bırakılmaması gereken, şartlar ne olursa olsun gerçekleşmesi gereken bir hedef var, o da aydınlık. Aydınlığı herkesle beraber yakalamalıyız” ifadelerini kullandı.

“Bu etkinlikler çok iyi bir şey, devamını diliyorum”
Balık tutmayı çok sevdiğini dile getiren ve etkinlik sayesinde birçok kişiyle tanıştığını belirten yarışmanın birincisi görme engelli Burak Yavaş , “Tuttuğum balık 100 gramdı. Aşırı zorladı beni çünkü çekerken olta takıldı. Çok mutluyum burada olmak da çok gurur verici. Bu etkinlikler çok iyi bir şey, devamını diliyorum” diye konuştu.

Zafer Kara / Arnavutkoyhaberleri.com

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba