Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 22 Mayıs 2016

Hadımköylüler Çanakkale’ye Ziyarete Gitti

Marmara Bölgesi Roman Dernekleri Federasyonu ve işadamı Ruhi Tuncel gezi düzenleyerek, Hadımköylü vatandaşları Çanakkale gezisine götürdü.

Çanakkale gezisinde vatandaşlar Çanakkale Şehitler Abidesi, Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı, deniz savaşlarının geçtiği bölge, Rumeli Mecidiye Tabyası, Şahindere Sargı Yeri Hastane Şehitliği, Ertuğrul Koyu, Yahya Çavuş Şehitliği, Anzak Koyu, Arıburnu, Mehmetciğe Saygı Anıtı, Kanlısırt, Avustralya Anıtı, Kırmızı Sırt Tünel ve Siperler, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı, Atatürk Anıtı, Atatürk’ün yaralandığı gözetleme yeri, Yeni Zelanda Anıtı ve Mezarlığı, olmak üzere şehrin tarihi yerlerini gezdi. Çanakkale Destanı’nın yazıldığı yerleri görme fırsatı buldu.

“Destansı mücadelenin yaşandığı yerleri görme fırsatları oldu”

Marmara Bölgesi Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Sinan Karaca Öztürk konuyla ilgili bir açıklama yaparak, “Hadımköy’de yaşayan vatandaşlarımızın böyle bir talebi oldu. Bizlerde bu talebe olumlu baktık ve vatandaşlarımızı Çanakkale’ye götürdük. Bu sayede oradaki destansı mücadelenin yaşandığı yerleri görme fırsatları oldu. Kendileri geziden dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler” dedi.

“Tarihimiz gelecek nesillere aktarılmalı”

İşadamı Ruhi Tuncel ise tarihin iyi bilinmesi ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini ifade ederek, “Marmara Bölgesi Roman Dernekleri Federasyonu ile birlikte böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. Çanakkale Zaferi dünya tarihinde bir dönüm noktasıdır. Çanakkale Türk halkının kahramanlık ve fedakarlığının göstergesidir. Dünyanın en güçlü ordularına karşı sınırlı olanaklarla sürdürülen savaş zaferle sonuçlanmıştır ve adeta destan yazılmıştır. Milletimiz ve tarihimiz adına önemli yere sahip olan bu mücadeleyi gelecek nesillere aktarmalıyız” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba