Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 21 Haziran 2017

HASİAD Sanayicileri Bir Araya Getirdi

Hadımköy Arnavutköy Sanayi ve İş Adamları Derneği’nin (HASİAD) geleneksel iftar yemeği, bölge iş adamlarını ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirdi.

Hadımköy’de bulunan Seyidoğlu Restoran’da gerçekleştirilen iftar programına Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdede, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Sultan Tepe ve Serdar Urfalılar, HASİAD Başkanı Hüseyin Bozdağ, CHP Arnavutköy İlçe Başkanı Ruhi Tuncel, MHP Arnavutköy İlçe Başkanı Yüksel Emir ve sanayici ve iş adamları katıldı.

“Olumsuzluklara karşın dimdik ayakta durduk”
HASİAD Başkanı Hüseyin Bozdağ gecenin açılış konuşmasını yaparken, Türkiye’nin son bir yılda yaşadığı olumsuzluklardan ve 15 Temmuz darbe girişiminin bölgelerine etkilerinden söz etti. Yaşanan tüm olumsuzluklara karşın bölge sanayicileri olarak dimdik ayakta durduklarını ve üretimlerini, faaliyetlerini aksatmadıklarını dile getiren Bozdağ, “Hadımköy ve Arnavutköy bölgesi olarak, küçük olsa bile sağlam bir filika gibi yol alıyoruz. İthalata fren, üretime motor olan bir anlayışla burada sanayimizin gelişmesi ve geliştirilmesi için çalışıyoruz. Sadece ekonomik değil sosyal faaliyetlerimiz de var. 15 Temmuz’da demokrasi nöbeti tutan vatandaşımıza yiyecek tedariki yaptık. Suriye’de, Halep’te yardıma muhtaç sivillere yardım gönderdik” dedi.

“Arnavutköy İstanbul’un yarını olacak”
Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı da bir konuşma yaptı ve bölgelerinin, Türkiye’nin en önemli projelerine ev sahipliği yapması nedeniyle gurur duyduklarını ve Arnavutköy’ün İstanbul’un yarını olacağını dile getirdi.

“Dev projeler, sanayinin gelişimine çok büyük katkı sağlayacaktır”
İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, “Hadımköy ve Arnavutköy bölgeleri, son yıllarda büyük projelerin neredeyse tümüne ev sahipliği yapıyor. Büyük ulaşım projeleri ve yakında başlanması beklenen Kanal İstanbul gibi dev projeler, sanayinin niteliksel gelişimine çok büyük katkı sağlayacaktır. Biz sanayiciler olarak ekonominin ana dinamiği olduğumuzu biliyoruz. Cumhurbaşkanımız istihdam kampanyası başlattı biz varız dedik ve en güçlü katkıyı sunduk, ihracatta koşa koşa giden sanayici var ve döviz ihtiyacını karşılıyor, vergide, yatırımda ve daha birçok konunun en zor gününde sanayici desteğini verdi. Son açıklanan büyüme rakamları, sanayinin ülke ekonomisi için taşıdığı değeri bir kez daha ortaya koydu. Yüzde 5 ilk çeyrek büyümenin çok büyük kısmı sanayiden geldi. Artık fazla mütevazı olmayalım. Marifet iltifata tabiidir. Türkiye’nin hedeflerine yürümesinin yegane yolu sanayiden, üretimden ve yatırım yapmaktan geçiyor. Türkiye’yi ilk 10 ekonomi arasına sokmaya, teknoloji üssü yapmaya biz varız. Ürettik, üretiyoruz ve üreteceğiz” diye konuştu.

Zafer Kara / Arnavutkoyhaberleri.com

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba