Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 11 Mayıs 2017

Hıdırellez Arnavutköy’de Coşkuyla Kutlandı

Arnavutköy Rumeli ve Balkan Türkleri Derneği’nin düzenlemiş olduğu “Hıdrellez” Dursunköy Mahallesi’nde kutlandı.

Hıdrellez etkinliğine Ak Parti İstanbul Milletvekili Anayasa Komisyon Başkanı Mustafa Şentop, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, MHP Arnavutköy İlçe Başkanı Yüksel Emir, Arnavutköy Balkan ve Rumeli Türkleri Dernek Başkanı Mustafa Vural, muhtarlar, meclis üyeleri, STK başkanları ve vatandaşlar katıldı.
hıdırellez5
Hıdırellez Şenliği Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı ve Arnavutköy Balkan ve Rumeli Türkleri Derneği Başkanı Mustafa Vural’ın Hıdırellez ateşini yakmasıyla başladı.
hıdırellez3
Arnavutköy Balkan ve Rumeli Türkleri Derneği Başkanı Mustafa Vural bir konuşma yaparak, “Toprağın uyanışını, baharın gelişini, tüm bitkilerin canlanışını, renklerin yeşile dönüşünü simgeleyen Hıdrellez gününde hepinizi sevgi saygı ile selamlıyorum. Bugün burada Arnavutköyümüzün farklı mahallelerinden gelen çok kıymetli dostlarımızı görüyorum. Hepiniz hoş geldiniz. Doğanın canlanarak tekrar yaşam bulduğu Hıdır ile İlyas’ın buluştuğu Hıdırellez gününde lokmamızla, muhabbetimizle, gönlümüzle, müziğimizle, kültürümüzle bu yılda sizlerle beraberiz. İnsanların bir birine kardeşçe yakınlaştıran acılı ve sevinçli günlerinde bir araya getiren bayramlarımız ve özel günlerimiz vardır. Bu özel günlerde acıların ve sevinçlerin paylaşılması insanların birbirleriyle görüşme ve tanışmaları yaşamamıza özel bir anlam katmaktadır. Günümüz sıkıntılarının, yoğun çalışma temposu içinde bu özel günlerde gönüllerimiz aydınlanıyor. İçimizde büyük bir yaşama sevinci oluşuyor. Bu manada Hıdrellez günü bizleri birbirimize bağlayan önemli günlerden biridir. Hıdrellezimiz, Hıdrellez bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.
hıdırellez1
“Hıdırellez’in insanlarımıza bolluk, bereket getirmesini diliyorum”
Hıdırellez, özellikle Rumeli topraklarında daha çok anılan bir gün diyen Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı: “Kış şartlarının ortadan kalkmasıyla beraber, zorlukların yerini kolaylıklara bıraktığı bu günü, ateşimizi de yakarak kutluyoruz. Kış şartları geçmiş tarla işleri yeniden başlamış, diğer yandan da yeşillin her tonuyla tabiat yeniden canlanmış ve bahar bizlere müjdelenmiş. Bizlerde bu coğrafyanın insanları olarak, bu doğal güzellikleri ikram eden Yaradan’ımıza şükretmek için baharın başlangıcını “Hıdırellez” olarak kutluyoruz. Baharın gelişini, toprağın bereketlenmesini, hoşgörüyü, yardımlaşmayı, dostluğu ve kardeşliği simgeleyen Hıdırellez’in insanlarımıza bolluk, bereket getirmesini diliyorum” diye konuştu.
hıdırellez2
Protokol konuşmalarının ardından sahne alan Rumeli Ekrem birbirinden güzel şarkılarıyla programa katılanları coşturdu. Şenliğe katılan vatandaşlar oyun havaları eşliğinde eğlendi.
hıdırellez4




Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba