Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET, SİYASET 1 Ocak 2015

Horasanlılar Derneği ile Milli Eğitim Protokol İmzaladı

Arnavutköy’de faliyet gösteren Horasanlılar Derneği, üyelerine ve hemşerilerine yönelik çeşitli alanlarda eğitici kurslar açmaya hazırlanıyor. Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile gerçekleştirilen üçlü protokol ile Dernek Merkezi’nde açılacak olan kurslarda meslek edindirmeye yönelik eğitimler verilecek.
Arnavutköy Horasanlılar Derneği Başkanı Ali Akar ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı protokol imza töreninde Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ da hazır bulundu.
Dernek üyeleri başta olmak üzere Arnavutköy’de yaşayan Horasanlı hemşerilerinin mesleki deneyimler elde etmelerini hedeflediklerini ifade eden Dernek Başkanı Ali Akar, “Gelişen ve değişen yaşam şartları içerisinde hemşerilerimizin daha ferah bir yaşam sürmeleri adına onların mesleki deneyim kazanmalarını arzu ettik ve bu manada da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz il bir protokol imzaladık. Yeterli kursiyer sayısına ulaştığımız zaman da dernek merkezimizde ders alacak kardeşlerimiz mesleki sertifikalarını alacaklar” dedi.
Sivil Toplum Örgütlerinin eğitim noktasında önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ ise, talep edildiği sürece eğitmen sağlama noktasında tüm derneklerle koordineli bir şekilde çalışacaklarını söyledi.
Arnavutköy ilçe milli eğitim müdürlüğü ile imzalanan protokol ile Horasanlılar Derneği’nde ilk olarak inşaat işçilerine yonelik sertifika eğitimi verilecektir. Talebe göre sıva, kalebodur, sıhhi tesisat, kalıp işçiliği, soğuk demir işçiliği gibi, bunların her birinin ayrı ayrı ustalık belgelerini almaları için de kursların açılacağını ifade eden Ali Akar, tüm Horasanlı hemşerilerini bu eğitim pogramlarına katılmaya davet etti.
Haberaktivite

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba