Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 23 Nisan 2017

Kutlu Doğum Haftası Sazlıbosna’da Coşkuyla Kutlandı

Arnavutköy Sazlıbosna Mahallesi bu yıl 10. kez “Kutlu Doğum Haftası” programına ev sahipliği yaptı. Arnavutköy Müftülüğü, Arnavutköy Belediyesi, Sazlıbosna Muhtarlığı’nın ortaklaşa düzenlediği “Kutlu Doğum Haftası” programına birçok vatandaş katıldı. Sazlıbosna meydanında 10. kez düzenlenen “Kutlu Doğum Haftası” programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
kutlu doğum1
Peygamber Efendimizin doğumunun 1446. yıl dönümü münasebeti ile Sazlıbosna Meydanı’nda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programı Kur’an tilaveti ile başladı. Programda Türkiye 1.’si Hafız İbrahim Deniz, Hafız Ömer Faruk Etyemez, Arif Aksay ve Taşoluk Yeşil Cami Baş imam Hatibi Kurra Hafız İsrafil Kiracı Kur’an okudu. Ardından okunan ilahiler, salalar ve salavatlarla vatandaşların gönül dünyasına ışık tutuldu.
kutlu doğum2
“İnsanlığın en güzel örneği şüphesiz ki Peygamberimizdir”
Sazlıbosna’da gerçekleşen Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katılan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı kısa bir konuşma yaparak, “1446 yıl önce bugün insanlık tarihinde, İslam tarihinde kurtuluş yolunu açan, cehaletin ortadan kaldırıldığı ve bunun Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) dünyaya gelişi ile yeryüzüne ve İslam’a Allah’ın bir hediyesi bir lütfu olmuştur. Peygamberimiz şüphesiz ki insanlığın en güzel örneğidir. Bizler onun ümmeti olmaktan sevinç ve gurur duyuyoruz” dedi.
kutlu doğum6kutlu doğum5
“Bu günler maneviyatımızın en güzel olduğu günlerdir”
Sazlıbosna Mahalle Muhtarı Oktay Teke ise gerçekleştirilen programda, “Bu günler maneviyatımızın en güzel olduğu günlerdir. Peygamber Efendimizin dünyaya gelişi, yeryüzünü şereflendirişi İslam’a ve tüm Müslümanlara kurtuluşu müjdelemesi ve yeryüzünde cehaletin had safhada olduğu zamanlarda Allah’ın bir lütfu olarak dünyaya gelmesi hepimizin kurtuluşu olmuştur. Bildiğiniz gibi Kutlu Doğum Haftası etkinliğini belediyemizin ve müftülüğümüzün desteği ile her yıl mahallemizde yapıyoruz. Bunun gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bu yıl mahallemizde 10.sunu yaptığımız Kutlu Doğum Haftası etkinliği yine büyük ilgi görmüştür. Böyle programların her yıl mahallemizde kutlanmasından dolayı onur duyuyoruz. Katkılarından dolayı belediyemize, müftülüğümüze ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
kutlu doğum4
Kutlu Doğum Haftası’nın önemi
İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen son peygamber Hz. Muhammed (S.a.v) 571 yılında Kameri aylardan Rebiü’l-evvel ayının 12. gecesi doğmuştur. Peygamberimizin doğduğu çağda dünyanın her tarafında cehalet, zulüm ve ahlâksızlık almış yürümüş, Allah inancı unutulmuş, insanlık korkunç ve karanlık bir duruma düşmüş, dünya yaşanmaz hale gelmişti. Sevgili Peygamberimizin tebliğ ettiği İslam dini ile dünya aydınlandı, tek Allah inancı ile kalpler nurlandı. Eşitlik, adalet ve kardeşlik geldi. O’na inanan toplumlar gerçek huzura kavuştu. O’nun doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıçtır. Bu gece, Müslümanlar arasında yüzyıllardan beri büyük bir coşku ile kutlanmakta, sevgili Peygamberimiz derin bir saygı ile anılmaktadır.
kutlu doğum3

TEŞEKKÜR
Bu yıl mahallemizde 10.su düzenlenen “Kutlu Doğum Haftası” etkinliğinin gerçekleşmesinde bizlere destek olan başta Arnavutköy Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Haşim Baltacı’ya, Arnavutköy Müftümüz Sayın Bahri Şamat’a, programımıza katılan değerli hafızlarımıza ve katılımlarından dolayı tüm halkımıza teşekkür ederim.

Sazlıbosna Mahallesi Muhtarı
Oktay Teke

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba