Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET, SİYASET 15 Mart 2016

MHP’li Meclis Üyelerinden Meydan Projesi Önergesi

Arnavutköy’ün merkezinde şehir meydanı olarak halkın kullanımına sunabilecek yeterli büyüklükte bir meydanı olmamasından yakınan MHP’li Belediye Meclis Üyesi Muharrem Yaman ve Mehmet Akman, bu durumun Arnavutköy’ün imajını olumsuz etkilediğini belirterek belediye meclisine önerge vererek yer tavsiyesinde bulundu.

Arnavutköy Belediye Meclisi Mart ayı toplantısının ikinci birleşim birinci oturumda Milliyetçi Hareket Partisi Arnavutköy Meclis Üyeleri Muharrem Yaman ve Mehmet Akman, meydan projesi ile ilgili önerge verdi.

Arnavutköy’ün meydan eksikliğinin olduğunu söyleyen MHP Arnavutköy Belediye Meclis Üyesi Muharrem Yaman ve Mehmet Akman, Merkez Camii önündeki geçtiğimiz günlerde yıkımı gerçekleştirilen ve Bakırköy İlme Hizmet Vakfı’na ait Merkez Camii karşısındaki arazinin takas veya kamulaştırma yolu ile belediyeye kazandırılması ve buranın meydan olarak kullanılması gerektiğini belirtti.

Takas veya kamulaştırma

MHP Arnavutköy Belediye Meclis Üyesi Muharrem Yaman ve Mehmet Akman tarafından verilen önerge de, “Hepimizin de bildiği ve gördüğü üzere ilçemizin nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu Arnavutköy merkezinde şehir meydanı olarak halkın kullanımına sunabilecek yeterli büyüklükte bir kent meydanı mevcut değildir. Sayın başbakanımız da genel seçim öncesinde Arnavutköyümüzü ziyarete geldiğinde Arnavutköy Merkez Camii önünde halkı selamlamış ancak burada yeterli büyüklükte bir meydan olmadığı için Arnavutköy’ün ulaşımını sağlayan tek ana cadde mecburen trafiğe kapatılmış idi. Bu durumun Arnavutköy’ün imajını olumsuz etkilediği kanaatindeyiz. Halkın meydan olarak kullanabileceği bir alan oluşturulması adına Arnavutköy Merkez Camii’nin karşısında bulunan Arnavutköy 57, 58, 59 ve 60 parsellerden oluşan yaklaşık 1060 m2 gayrimenkulün sahibi olduğunu duyduğumuz Bakırköy İlme Hizmet Vakfı’da mağdur edilmeden bu gayrimenkullerin gerek takas gerekse kamulaştırma yapmak sureti ile belediye mülkiyetine kazandırılması ve Arnavutköy Merkez Camii ile bir bütünlük arz edecek şekilde kent meydanı olarak düzenlenmesini öneriyoruz” denilerek arazinin takas yada kamulaştırılmasını gerektiğini belirttiler.

Daha önce örnekleri yaşandı

Bu durumun örneklerinin daha önce yaşandığı hatırlatılan önerge de, “Şu anda geçici bir düzenleme yapılmıştır ancak mülkiyet halen vakıf mülkiyetindedir ve yarın ne olacağı belli değildir. Daha evvel belediyenin takas ya da kamulaştırma yolu ile mülk edinimleri olmuştur. Örneğin Arnavutköy Merkez Camii bitişiğinde bulunan ve daha evvelce Dr. Recai Yahyaoğlu’na ait 20011 Parsel numaralı arsa takas yolu ile belediye mülkiyetine kazandırılmış ve kadın kültür merkezi olarak halka tahsis edilmiş ve  yapılan bu işlem tarafımızın da takdirini kazanmış idi. Yine Şirindere yolu üzerindeki Arnavutköy 7448 Parsel üzerindeki cami etrafındaki 7446 ve 7447 parseller üzerinde ev olduğu halde  dini tesis alanı olarak belirlenmiş idi. Bu parseller açısından benzer  çalışmanın yapılmasını talep ederiz.”

Başkanda aynı görüşte

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı’nın da bu arazi ile ilgili olarak kendileri gibi düşündüklerini duyduklarını da belirterek, “Sayın başkanın da burası ile ilgili olarak bizimle aynı düşüncede olduğu duyumlarımız arasında olup bu husus tarafımızı sevindirmiştir. Yukarıda arz edilen ve açıklanan konular için belediye bünyesinde gereğinin yapılarak tarafımıza yazılı olarak bilgi verilmesini ve önergemizin başkanlık makamına havalesini arz ve talep ederiz” denildi.

MHP’li Akman bir önerge daha verdi

Aynı oturumda MHP Arnavutköy Belediye Meclis Üyesi Mehmet Akman, Arnavutköy Merkez Mahallesi Şirindere Caddesi ile Gaziemir Sokak arasında 10756 parselden 10760 parsele kadar taşımaya girmesi ve vatandaşın mağdur olduğunu belirterek Arnavutköy Belediye Meclisine yazılı önerge verdi.

“Mağduriyetin giderilmesi gerekmektedir”

MHP Arnavutköy Belediye Meclis Üyesi Mehmet Akman, “Arnavutköy Merkez Mahallesi Şirindere Caddesi ile Gaziemir Sokak arasında 10756 parselden 10760 parsele kadar taşımaya girmiştir. Söz konusu olan bu parsellerin tasdik olduğu halde taşıma çıkartılmıştır. Burada vatandaşın mağduriyeti söz konusudur. Bu mağduriyetin giderilmesi gerekmektedir” diyerek meclise yazılı önerge verdi.

Başkanlık makamına havale edildi

Arnavutköy Belediyesi Meclis Başkanı Ebubekir Taşyürek önergenin başkanlık makamına havale edilmesi için oylamaya sundu. Önerge oy birliği ile başkanlık makamına havale edildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba