Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 10 Mart 2016

Vural, “Kadınların erkeklerin üzerinde çok emeği var”

Arnavutköy Rumeli Ve Balkan Türkleri Derneği (RUBADER)’in bu yıl 2. kez düzenlediği kadınlar günü etkinliği Arnavutköy Zümrüt Düğün Salonu’nda gerçekleşirken programa çok sayıda kadın katıldı.

“Bugün buraya eşlerimizi evde bırakıp eğlenmeye geldik”

Arnavutköy Rumeli ve Balkan Türkleri Derneği Kadın Kolları Başkanı Aynur Şen programa katılan tüm kadınlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Sevgili kadınlar bizi onurlandırarak derneğimizin 8 Mart Kadınlar Günü programımıza geldiğiniz için teşekkür ederim. Biz bugün buraya eşlerimizi evde bırakıp eğlenmeye geldik. Bugün bizim günümüz gönlümüzce eğlenelim” diye konuştu.

“Bugün sizin gününüz, gününüz kutlu olsun”

Arnavutköy Rumeli ve Balkan Türkleri Derneği Başkanı Mustafa Vural kadınların erkeklerin üzerinde çok emeği bulunduğunu ifade ederek, “Bizlerin üzerinde büyük emekleri olan, bizleri var eden, bizleri biz eden ve dünyaya gelişimizden gözlerimizi yumacağımız ana kadar her zaman desteklerine ihtiyacımız olan değerli kadınlar düzenlemiş olduğumuz gecemize hoş geldiniz. Bugün sizin gününüz, gününüz kutlu olsun. 40 bin dokuma işçisi kadın çalışma şartlarını daha iyi hale getirmek için yaptıkları grev sonucunda kazandıkları başarının günü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak nitelendirilmiştir. Ülkemizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün öngörüsüyle kadınların yaşamın her alanına erkeklerle eşit koşullarda girmesini sağlamış, kadınların toplumsal statüsünün yükseltilmesinin Türk ulusunun yüceltilmesiyle eşdeğer tutmuştur. Cumhuriyetin odak noktasında yer alan modern ve çağdaş Türkiye’nin oluşmasında söz sahibi olan kadınlarımız günümüzde ne yazık ki şiddete, ayrımcılığa ve eşitsizliğe maruz kalmış adeta arka plana itilmiştir. Kadına yönelik cinsiyet ayrımının sona erdiği, şiddetin önlendiği ve kadınların yönetimin her alanında temsil edildiği bir düzende hep beraber daha güçlü, daha çağdaş bir Türkiye’yi oluşturabileceğimize olan inancımla tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” diyerek tüm kadınların kadınlar gününü kutladı.

“Kadın kültür merkezi, İsmek ve benzeri kuruluşlarla katkıda bulunuyoruz”

Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Aygenli kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, “Sizleri belediye başkanım ve kendi adıma hürmetle selamlıyorum. Cenab-ı Allah’ın erkeğin tek başına yaşayamayacağını gördüğü Hz. Adem ve Hz. Havva’yı yarattığı günden bugüne erkek ve kadının bir bütün olgusunu tamamladığı ve var olmalarından dolayı büyük bir nimet elde edildiği bu dünyada yıllarca belki ikinci sınıf muamelesi görmüş olabilir, yalnız İslamiyetle birlikte gerçek kimliği elde ettiler. Son yıllarda da ülkemizde Ak Parti hükumetinin yapmış olduğu çalışmalarla kadınlara iş hayatında öncelikler tanındı ve çalışma hayatında zor günlerinde destek oldu. İnşallah bundan sonra da kadınlara destek olunacağını düşünüyorum ve inanıyorum. Belediyemiz olarak kurmuş olduğumuz kadın kültür merkezi, İsmek ve benzeri kuruluşlarla sizlere ciddi destek ve katkıda bulunuyoruz. Bu tür çalışmaları elimizden geldiğince sizlere sunmaya çalışıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından kadınlar gününe özel hazırlanan pasta en yaşlı katılımcı olan Gülşen Gemici’ye kestirildi. Daha sonra kadınlar Rumeli Orhan ve Kemal’in oyun havaları eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba