Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET, SİYASET 15 Mart 2016

Mustafa Dursun Açtı Ağzını Yumdu Gözünü

Memleketi Karabük Ovacık’tan Belediye Başkanı seçilen ve daha sonra MHP’den milletvekili aday adayı olan Arnavutköylü iş adamı Mustafa Dursun sert açıklamalarda bulundu.

Arnavutköy yerel basınıyla bir araya gelen iş adamı Mustafa Dursun Arnavutköy’de yaşanan hırsızlık, mobil EDS’nin kestiği cezalar, eğitim, sosyal alanlar, otopark ve daha bir çok konuda açtı ağzını yumdu gözünü. Dursun, Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Arnavutköy Emniyet Müdürü Aykut Korkmaz ve Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ’ı sert bir dille eleştirerek “Arnavutköy’ün yöneticileri ne iş yapar” dedi.

“Burada hepimiz yaşıyoruz ve hepimiz mağduruz”

Son günlerde Arnavutköy’de birçok vatandaşa ve esnafa Mobil EDS’nin ceza kestiğini vurgulayan iş adamı Mustafa Dursun, “İstanbul’un her yerinde İSPARK var ama Arnavutköyümüz de yok. Burada halkımızın aracını çekeceği bir otopark yok. Bu konuda halk mağdur. Bu trafik cezalarının vebalini neden Arnavutköy’de vatandaşa yüklüyorlar. Arnavutköy’e birçok proje yapılması planlanıyor. Bu nedenle vatandaş Arnavutköy’e yatırıma geliyor veya gezmeye görmeye geliyor, bir bakıyorsun araçları çekiliyor. Belediyenin 50 – 60 araçlık otoparkı dışında otopark yok. Halk nereye aracını çekecek. Burada hepimiz yaşıyoruz ve hepimiz mağduruz. Mobil EDS günlük geziyor devamlı ceza kesiyor. Arnavutköy halkı koyun mu ki halk belediye başkanı seçecek, Arnavutköy’ün 50 yılını çöpe atacaksınız, hiçbir imar konumu olmayacak, yolları dar, sokakları dar, hiçbir proje üretmeyeceksiniz ve halka devamlı ceza kestireceksiniz. Otopark yapılır vatandaş otoparka aracını çekmezse o zaman ceza kesersiniz eyvallah. Ama otopark yok devamlı vatandaşa ceza kesiliyor. Bu vatandaş aracını nereye koyacak” diyerek eleştiride bulundu.

“Arnavutköy halkı resmi olarak cezalandırılıyor”

Arnavutköy’ün yöneticileri ne iş yapar diyen Dursun, “Arnavutköy’ün kaymakamı ne iş yapar? Belediye başkanı ne iş yapar? Emniyet müdürü ne iş yapar? Mülki amirler sokağa çıkıp da vatandaşım sizin sorunlarınız ne, dertleriniz ne diye soruyorlar mı? Böyle bir süreçte Arnavutköy halkı cezalandırılıyor hem de resmi olarak cezalandırılıyor. Arnavutköy halkı cezalandırılmamalı. Bu halk belediye başkanını hizmet etsin diye seçmiş. Onun için İSPARK’la veya belediye encümen kararı alıp bir dernek kurup bunu yapabilir. Vatandaştan alınacak otopark parasıyla öğrencilere burs verilebilir veya hizmete dönüştürebilir. Aracınızın çekilmesi 250 – 300 lira. Tabi birde zaman kaybınız var. Otopark olsa vatandaş seve seve otoparka koyar” diyerek tepki gösterdi.

“Cezaları kestiriyorsanız halkında güvenliğini alınsın”

Dursun, “Arnavutköy’de her nedense hırsızlık başladı. Arnavutköy’de halk güvende değil. Gece araçlar çalınıyor, evlere hırsızlar giriyor, tapunun önünden vatandaşların parası çalınıyor. Mobese kameraları yok. Ceza kesmek için araç tahsis ediliyor üstüne kamera koyuluyor ama ne hikmetse vatandaşın güvenliği için mobese konulmuyor. Bunun parasını da devlet ödüyor. Sadece iki satır yazı yazacaklar. Güvenlik konusunda zafiyet var. Biz hep birlikte burada yaşıyoruz ve birlikte bu olanlara şahit oluyoruz. Cezaları kestiriyorsanız halkında güvenliğini alınsın” dedi.

“Arnavutköy Belediyesi fakir bir belediye değil”

İş adamı Mustafa Dursun, “Arnavutköy’e birçok vatandaş geliyor dışarıdan. Sosyal alanlar yok, kapalı pazar yeri yok insanlar sokak arasında alışveriş yapıyor. Yıllardır bunlar neden yapılmıyor. Belediyeye gidin 3 – 4 tane veznesi var patır patır halktan vergi alınıyor ama hizmete gelince yok. Arnavutköy Belediyesi fakir bir belediye değil. Biz suçlu aramıyoruz, hizmet yapılmasını istiyoruz. Vatandaşın güven ve huzur içinde yaşayacağı ne güvenliğimiz var ne de belediyemizin çalışmaları var. Belediye hizmet yapamaz mı? Hükumet onlarda, büyükşehir onlarda, belediye onlarda, engelleyen mi var? İstese yapamaz mı, elbette yapar” diyerek Arnavutköy’de sosyal alan bulunmadığına değindi.

“Ben senin eğitimdeki başarına bakarım”

Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü’nü de eleştiren Dursun, “Eğitimde Arnavutköy en sonuncu. Arnavutköy Milli Eğitim Müdürü ne iş yapar. Sayın müdürle ben biraz baş başa sohbet ettim. Maşallah Ak Parti’nin sözcüsü gibi konuşuyor. Sen memursun 657’ye tabisin. Siyasetçi gibi konuşamazsın. Ben senin eğitimdeki başarına bakarım. Senin bir görüşün olabilir ama derdin bu olmamalı. Senin derdin Arnavutköy olmalı, eğitim olmalı. Benim belediye başkanlığı yaptığım ilçemde bir tane kadrosuz öğretmen yoktu. Bunun mimarı da ilçe milli eğitim müdürüydü. Ama Arnavutköy’e bakıyoruz öğretmen açığı var, ücretli öğretmen alınıyor. Biz çocuklarımızı öğretmenlere teslim ediyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürü bir an evvel bu sorunu çözmeli” diye konuştu.

Dursun, “Yatırım istenirse bu sizin becerinize bağlı”

Sultangazi’nin de Arnavutköy ile birlikte ilçe olduğunu vurgulayan işadamı Mustafa Dursun, “Sultangazi’de bizimle beraber ilçe oldu. Orayı da görüyoruz yaşam merkezleri, kültür merkezleri, parklar yapılıyor. Bunlar orada yapılıyor da Arnavutköy’e neden yapılmıyor. İstenilirse bir belediyenin meclisiyle beraber yapamayacağı hiçbir şey yok. Bunları yaşadığım için söylüyorum. Arnavutköy belediyesinin imkanları da var. Cumhurbaşkanı da Başbakan da Arnavutköy’ü en az bizim kadar tanıyorlar, biliyorlar. Yatırım istenirse bu sizin becerinize bağlı. Belediye başkanına illaki sokağa çık gez demiyoruz. Senin hizmetin sokaklarda olmalı. Arnavutköy’de ticari taksi de yok. Aracı olmayan vatandaş gece hastalansa veya acil bir işi olsa çağırabileceği bir resmi taksi yok. Korsan taksiler var, bunlarda kaçak çalışmak zorunda kalıyor. Bu Arnavutköy için önemli bir sorun çünkü zaten Arnavutköy geniş bir araziden oluşuyor” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba