Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 11 Şubat 2019

Millet İttifakı’nın Belediye Başkan Adayı Muharrem Yaman

Millet İttifakı’nın (CHP – İYİ Parti) Arnavutköy Belediye Başkan aday tanıtım toplantısı Norden Cafe’de gerçekleşti. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu Arnavutköy İYİ Parti Belediye Başkan Adayının Av. Muharrem Yaman olduğunu açıkladı.
İYİ Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Tuncay Aktürk, CHP Arnavutköy İlçe Başkanı Ruhi Tuncel ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu birer konuşma yaparak Millet İttifakı’nın Arnavutköy ve İstanbul’da kazanacaklarına inandıklarını söylediler

“Arnavutköy bizim evimizdir”

İYİ Parti Arnavutköy Belediye Başkan Adayı Av. Muharrem Yaman, Belediye Başkan adaylığı açıklandığı toplantı da bir konuşma yaptı. Yaman, “İnsan aynı evde aynı çevrede birlikte yaşadığı diğer insanların hayatını kolaylaştırabildiği ve güzelleştirebildiği müddetçe insandır. Arnavutköy bizim evimizdir. Mutluluk birlikte yaşadığın insanlarla bunu paylaştıkça çoğalır ve bir anlam ifade eder. Biz isteriz ki aynı şehirde birlikte yaşadığımız tüm insanlar mutlu olsun. Hayatlarında olumsuz giden bir şey olmasın. Bizler ekmeğini siyasetten çıkarmak için siyasete soyunmuş insanlar değiliz. Şahsım adına yapacak bir mesleğim bu yola çıkmadan önce de vardı sonrasında da olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.


“1,5 yıldır meclise gelmeyen bir belediye başkanı yönetmekte”

Muharrem Yaman, “İlçedeki insanlar eğer fakirse, mutsuzsa, güvenliğinden, çocuklarının geleceğinden, eve ekmek götürememekten kaygılı ise bunda o ilçenin sorunları ile ilgilenmeyen yöneticilerinin de doğrudan ya da dolaylı olarak kusur ve sorumluluğu vardır. İlçenin sorunlarının konuşulduğu kararlarının alındığı ilçe belediye meclisine dahi son 1,5 yıldır eleştirilerimizden çekindiği için gelmeyen, gelmeye gerek duymayan bir belediye başkanı yönetmektedir ve tekrar yönetmeye taliptir. Makamında oturan halkın içine girmeyen bir yönetici ilçemizin sorunları görmekten ve çözmekten acizdir ve ilçemizin en büyük eksikliği de budur. Bu bölgenin iş temini anlamında Arnavutköy merkezi ile entegrasyonu 10 yıldır bir türlü yapılamamıştır. İşadamlarımızın yanına sorunlarını dinlemeye kimse gitmediği gibi giden tek belediye yetkilisi de ceza kesmek amacı ile giden belediye zabıtası olmuştur. Belediyedeki bürokratik engeller ve çözümsüzlükler nedeni ile de buradaki fabrikaların birçoğu Tekirdağ bölgesine taşınmaktadır. Yine birçoğu da ülkedeki kriz ortamı nedeni ile kapanmaktadır. Hali ile bu durum ilçedeki işsizliği daha da artırmaktadır. Tüm bu olumsuzluklara rağmen yönetmeye talip olduğumuz ilçenin her bireyine mutluluk vaat ediyoruz” dedi.

“Kuzuları kurta kaptırmayacağız”

“Bizim yönetimiz de devletin okulları ve fakir halk çocukları için devletçe tanınan imkanlar yandaş özel kolejlere harcanmayacak” diyen Yaman, “Bizim yönetimimizde belediyeden geçinen mutlu bir ihaleci çevre oluşmayacak. Bizim yönetimimizi de yolsuzluk, adam kayırma, devletin arazilerini, yollarını rantiyecilere peşkeş çekmek olmayacak. Bizim yöneticilerimiz liyakatsiz olmayacak, yönettiğimiz ilçelerin dışında oturmayacak, dışarıdan yönetici getirmeyeceğiz. Yöneticilerimiz şehrin olumsuzluklarına günlük yaşamında bizzat şahit olacak ve düzeltmek için çaba sarf edecek. Bizim yönetimimizde liyakatli eğitimli kişiler işsizlikle umudunu kaybederken sırf milletvekili kardeşi, başkan yakını, yönetici akrabası, ya da çocuğu diye birileri belediyenin kapısından dahi girmeden maaş alıp memur olamayacak. Bizim yönetimimizde bizim çocuklarımız ve bizim memurlarımız devletin araçları ile sağda solda devletin imkanları ile gezmeyecek, şahsi işlerini devlete fatura etmeyecek. Biz Hz. Ömer’in şahsi mumu ve devletin mumu hikayesi dilimize dolayıp da şahsi işlerimizde bile devletin mumunu kullananlardan olmayacağız. Biz Fırat’ın kenarında bir kuzuyu kurt kapsa hesabı hesap günüde benden sorulur diyen Hz. Ömer’in yönetimdeki özverisinden bahsedip de kuzuları kurt kapıyor mu kapmıyor mu diye denetlemeye dahi çıkmayan yöneticilerden olmayacağız. Kuzuları kurta kaptırmayacağız. Biz kibirleri yüzünden kalplerinden gelmeyen ancak dilinden dökülen söylemlerine bile inanacak kadar kalp gözüne perde inmiş yöneticilerden olmayacağız. Sizin olanın size verilmesi için bir parti yada bir makamı aracı kılmayacağız. Kimse vazgeçilmez değildir. Biz koltuklarımıza yapışıp kalmayacağız. Şehri yönetecek siyasetçi insanlar yetiştireceğiz ve vaatlerimizi gerçekleştirdiğimizde koltuklarımızı daha genç nesillere terk edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Vazgeçersek hak etmeyen insanlar kazanacak”

Yaman, “Çıkmış olduğumuz bu yolda başarılı olmamız halinde siyasetin gölgesinden sıyrılarak güzel ilçemizin Arnavutköy’ün refahı için daha iyi bir yönetim, daha iyi hizmet anlayışı birincil gayemiz olacaktır. Güçten ve gücü elinde bulunduranlardan korkmadık, korkmayacağız. Bizim gücümüz sizler olacaksınız. Birlikte el ele yöneteceğiz. Birliğimiz tek gücümüz olacak. Hayallerimiz var, gençliğimiz var, umudumuz var başaracağız.  Eskiyenler gidecek yeniler ve iyiler gelecek Hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz çünkü vazgeçersek hak etmeyen insanlar kazanacak” dedi

Avukat Muharrem Yaman Kimdir?

1979 tarihinde Sinop’un Durağan ilçesinde doğdu. İlköğrenimini 1989 yılında Durağan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunda, Ortaokul ve Lise’yi 1996 yılında Durağan İmam-Hatip Lisesinde tamamladı. Üniversite eğitimini 2001 yılında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Arnavutköy’e ilk avukatlık bürosu açan kişi olarak ‘Yaman Hukuk Bürosu’ isimli Avukatlık Bürosunda Avukat/Yönetici olarak çalışmakta. Askerlik görevini 2006-2007 yılları arasında Tunceli’de yaptı. 2003 yılında Arnavutköy Sinoplular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin kurucu yönetiminde yer aldı. Dernekteki yönetim Kurulu üyeliği halen devam etmektedir. 2004 -2008 yılları arasında Arnavutköy Sanayici ve İşadamları Derneği’nin kuruluşunda yer aldı ve Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 2008-2018 yılları arasında MHP Arnavutköy İlçe Başkanlığı Siyasi ve Hukuk İşlerinden sorumlu Başkan Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde MHP Arnavutköy Belediye Meclis Üyesi ve İBB Meclis Üyesi seçildi. 2018 yılından bu yana da Bağımsız olarak Arnavutköy İlçe ve İBB Belediye Meclis üyeliği yapmaktadır. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilmekte. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba