Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 11 Şubat 2019

Temur; Dev projeler hayata geçerken Arnavutköy geride kaldı

Arnavutköy Bağımsız Belediye Başkan Adayı Serkan Temur Arnavutköy Devlet Hastanesi yakınındaki Seçim Koordinasyon Merkezi açılışını gerçekleştirdi. Temur açılış sonrası beraberindeki kalabalık ile sevgi yürüyüşü düzenledi.

Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışına yoğun katılım olurken Bağımsız Aday Serkan Temur burada bir konuşma yaparak mevcut belediye başkanı Ahmet Haşim Baltacı’ya yüklendi. Temur, “Arnavutköy’ün kışının çamurunda, yazının ise tozlu yollarında çocukluğumuz geçti. Gençliğimiz ise bu ilçenin spor kulüplerinde spor yaparak geçti ve sonrasında da birtakım vakıflarda hayır işleri içinde çalışmalar yaparak geçti. 30 yılı aşkın bir süredir yaşadığımız bu ilçede acı, tatlı birçok anımız oldu. Ne yaşarsak, ne yaparsak yapalım; dürüstlüğümüzden ve vicdanlı duruşumuzdan asla ödün vermedik. Helal 2 liranın haram 5 liradan daha kıymetli olduğunu ilke edindik. Bizler hizmet ederken ocu, şucu, bucu diye sınıflandırmanın, Allah katında günah olduğuna inandık. Maalesef, şartlar, imkanlar değişirken Arnavutköy değişimlere ayak uyduramadı. Kamu kaynakları ile yapılan hizmetleri saymazsak, Arnavutköy 2009’dan bu yana bir adım ileri gidemedi. 3 dönemdir bu ilçede başkanlık yapan isme defalarca sorduk, neden Arnavutköy bu değişimlere ayak uyduramıyor dedik. Kendisi ise ‘Hele bir ilçe olalım. İlçe olunca Arnavutköy’ün çehresi çok değişecek’ demişti. Çok güzel imkanlar, gelirler olmasına rağmen Arnavutköy ne yazık ki geliştirilemedi. Dev projeler hayata geçerken Arnavutköy geride kaldı” ifadelerini kullandı.

“Sayıştay raporlarında gördük”
Konuşmasında Sayıştay’ın Arnavutköy Belediyesi ile ilgili denetim raporlarına da değinen Temur, “Bugün devletin okullarında okuyan sizlerin çocuklarına küçücük yardım ve destekleri çok görenler ne yazık ki özel okullara milyonlarca lira usulsüz yardımlar yaparak bu milletin paralarının peşkeş çekildiğini Sayıştay raporlarında gördük. Bu bizim vicdanımızı yaraladı. Sayıştay raporlarında yine 3 kuruşluk bir malzemenin usulsüz bir şekilde 78 liraya mal edildiğini gördük. Yapılan bu hırsızlık, arsızlık ve yolsuzluklara sessiz kalınması Müslümanların en büyük sıkıntısıdır. İslam coğrafyasında da zulümler karşısında sessiz kalan milyonlarca Müslüman yok muydu? İşte bizim en büyük sıkıntımız bu adaletsizliklere karşı sesimizi gür bir şekilde çıkarmamaktır. Yerel anlamda da Arnavutköy’de bir haksızlık var, bir zulüm var. Bu zulme de vatandaşın ses çıkarması için her 5 yılda bir yapılan seçimler önemli bir fırsattır. Bu oy hakkımızı 31 Mart’ta iyi kullanmak zorundayız. 15 yıldan beri Arnavutköy’e hiçbir katkı sunmayan zat’a bir cevap vermek gerekiyor. Eğer bu zulme karşı dur demez isek 15 yıldır yakınındaki sermaye baronları ile birlikte servetlerine servet katmaya devam edecekler. Arnavutköy’ü yönetenlerin mal varlıklarına bakınca her şey ortaya çıkıyor. Her dönem huzurumuza geldiği zaman çeşitli vaatlerle Arnavutköy halkını kandırmasına artık müsaade etmeyelim, etmeyeceğiz” dedi.

“Başarı adaletsizlik ve usulsüzlüklere karşı ses çıkarabilmektir”

Bağımsız Aday Serkan Temur açılış sonrası kalabalık ile birlikte sevgi yürüyüşü düzenledi. Yürüyüş sırasında Başkan Adayı Serkan Temur esnaf ve vatandaşları selamladı. Cumhuriyet meydanına gelindiğinde bir konuşma yapan Temur, “Bize diyorlar ki neden bağımsız aday oldun. Ben Arnavutköy’e hizmet etmek isteyen bir vatandaşım. Arnavutköy’e vefa borcum var. Ben bu borcu ödemek adına geldim ve sizlerle istişare ederek Ak Parti’den aday adayı olduk. Benden de değerli 10 arkadaşımız daha aday adayı olmuş iken maalesef insanlara hizmet edememiş, kimsenin elini sıkamamış, insanların gönlünde taht kuramamış bir ismi Arnavutköy’e dayatma olarak aday gösterdiler. Biz haksızlığa, zulme, buradaki hırsızlık ve talana dur demek için, tevazudan uzak insanların Arnavutköy’ü yönetmemesi gerektiğine olan inancımızla bağımsız aday olduk. Bu çıkışımız bireysel ve şahsi bir çıkış değil. Arnavutköy’ü dert edinmiş insanlardan oluşmuş geniş bir istişare sonucu ortaya çıkmıştır. Arnavutköylünün parasını çalarsanız, vatandaş ile yönetim arasına duvarlar örerseniz, Sayıştay raporlarına yansıdığı gibi sahte diplomalarla yandaşlarınızı işe alırsanız, verdiğiniz hiçbir sözü tutmazsanız bu halk buna cevabı 31 Mart’ta verir. Biz buna inanıyoruz. Başarı sadece oy grafiği ya da makam kazanmakla değildir. Başarı adaletsizlik ve usulsüzlüklere karşı ses çıkarabilmektir” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba