Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 3 Ocak 2017

Muhtardan Mahallesindeki Suriyelilere Yardım Eli

Arnavutköy Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Fazıl Fidan, hayırseverlerin yardımı ile mahallesinde yardıma muhtaç olan Suriyelileri Mont ve bot yardımı yapıyor.

“Bu insanlar bizim misafirlerimizdir” diyen Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtarı Fazıl Fidan yardımlardan bahsederek, “Benim mahallemde ortalama 95 aile var. 1200 civarında nüfus var. Çevremizdeki hayırsever vatandaşlarımız bu konuda bir şeyler yapalım dediler. Bizde muhtarlık olarak öncülük ettik. Hayırseverler mont, bot gönderdiler. Gönderilen mont ve botları muhtarlıkta topladık. Tespit ettiğimiz aileler ve özellikle çocukları giydiriyoruz. Bu soğuk havalarda çocukların bir parça yüzlerini güldürebiliyorsak ne mutlu bize. Muhtarlık olarak her zaman bir şeyler yapmak istiyoruz ama muhtarlığın bir bütçesi yok. Bu yaptığımız yardımları hayırseverlerin katkılarıyla yapıyoruz. 250 civarında çocuğa mont giydirdik. 300 civarında bot dağıttık. 150 bot yetişkin erkekler içindir, geri kalanı da çocuklara verdik. Bu dağıttığımız mont ve botlar sıfırdır” dedi.

Mahallesine çağrıda bulundu
Bir projesi olduğundan bahseden Muhtar Fazıl Fidan, “Her kesin evinde, dolabında kullanmadığı elbiseleri vardır mutlaka. Bugün herkes Halep’e evinde kullanmadığı elbiseleri göndermek istiyor ama gönderemiyorlar. Çünkü uzun bir yol, maliyet açısından büyük yük getiriyor. Oraya belli olan yardımlar alınıyor. Mustafa Kemal Paşa Mahalle muhtarı olarak diyorum ki mahallemizde ikamet eden vatandaşlarımız dilerlerse kullanmadığı elbiseyi muhtarlığa bıraksın. Hafta içi her gün belirleyeceğimiz bir saatte, Suriyeli mağdur aileler ihtiyacı kadar alsınlar” diyerek mahallesindeki vatandaşlara çağrıda bulundu.

“İmkanlar dahilinde yardım yapabiliyoruz”
Başka mahallede bulunan Suriyelilere de yardım yapacak mısınız? sorumuza Fazıl Fidan, “Biz önce kendimizden sorumluyuz, sonra komşumuzdan, sonra ilçemizden sorumluyuz. Gönül ister ki hepsine yapalım ama imkanlarımız ancak bu kadar. İmkanlarımız dahilinde yardım yapabiliyoruz” diyerek kendi imkanlarıyla bu kadar yardım yapabildiklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba