Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 20 Ekim 2017

Muhtarlar Günü Kutlandı

Arnavutköy’de 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk Anıtına Arnavutköy Muhtarlar Derneği Başkanı Şahimerdan Fidaner Arnavutköy muhtarları adına çelenk koydu.

Törene Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Aygenli, Arnavutköy İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Işıltaş, Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Haluk Öztürk, Arnavutköy Ziraat Odası Başkanı Halil Şenel ve muhtarlar katıldı.

Daha sonra Arnavutköy Belediyesi’nin ADEN Restorant’ta düzenlediği programa katılan muhtarlar burada Arnavutköy İlçe Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Işıltaş ile bir araya geldi.

“El ele vererek çalışmalara devam edeceğiz”

Arnavutköy Muhtarlar Derneği Başkanı Şahimerdan Fidaner bir konuşma yaparak, “Ülkemizde yerel demokrasiyi temsil eden muhtarlık müessesi 1829 yılından bu yana faaliyetini sürdürmektedir. Muhtarlarımız bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görev yerine getirmekte. Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesinin karşılaştığı sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileriyle bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunu belirleme çalışmalarının yürütülmesi amacıyla Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ve hükümetin çalışmalarıyla 19 Ekim muhtarlar günü olarak belirlenmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve hükümetimize teşekkür ederiz. Muhtarlarımızın görevleri her ne kadar 143 başlıkta belirlenmiş olsa da bizler vatandaşlarımızın her şeyine koşma gayreti içindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın muhtarları önemsemesi ve önem vermesi boş değildir. Muhtarlık müessessi demokrasimizin en temel taşlarından biridir. Muhtarlarımızın her biri mahallelerinde kanaat önderi, ülkesine, ilçesine ve mahallesine hizmet eden kamu görevlileridir. Bu bağlamda inşallah önümüzdeki dönemde Kaymakamlık, Belediye ve tüm kurumlarımızla birlikte, ilçemize ve vatandaşlarımıza hizmet etmek için el ele vererek çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

“Mahallelerimizin gönüllü elçileri”
Muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, “Bugün kaymakamlığımız ve belediğimizi mahalle muhtarlarımız ziyaret ettiler. Muhtarlar dernek başkanımızın bizlere ifade ettiği gibi birtakım görevleri var. Bunların yanı sıra muhtarlarımızın yaptığı önemli görevlerden bir tanesi de tam bir sivil hareketi gibi davranmanız. Mahallelerimizin gönüllü elçileri olmanız, sizlerin ne kadar önemli işler yaptığının göstergesidir. Sizler toplumun nabzını tutan ve toplumun isteklerini ulaşması gereken yerlere ulaştıran, birinci başvuru kaynağısınız. Sizler vatandaşların kamu kurumlarına olduğu gibi başvurularını yaptığı, çözüm yeri olarak gördüğü ve sorunlarına çare aradığı ilk mercisinizdir” diye konuştu.

“Muhtarlarımız devlet ile toplumun tam anlamıyla temas noktasıdır”
Arnavutköy İlçe Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu muhtarların gününü kutlayarak, “Muhtarlarımız özellikle demokrasi ile idare edilen memleketlerde devleti yönetenler halkın taleplerine kulaklarını açıp, gözlerini açıp bu talepleri dinlemek ve değerlendirmek mecburiyetindedirler. Demokrasinin olmadığı yerlerde idare kendi bildiğini yapar ama demokrasilerde mutlaka ve mutlaka tabandan devleti yönetenlere iletişim gitmesi lazım. İşte muhtarlarımız devlet ile toplumun tam anlamıyla temas noktasıdır” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba