Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 9 Ocak 2015

Saadet Partisi Arnavutköy Gençlik Kollarından Esnafa Siftah

Arnavutköy Merkez Mahallesi esnafı dükkânlarının kepenklerini açtıklarında güzel bir sürprizle karşılaştılar. Bir zarf içinde mektup ve bozuk 1 TL para bulan esnaflar önce şaşırdı. Saadet Partisi’nin mektubunu okuyan esnaflar, sembolik olarak dağıtılan 1 TL siftah ile Cuma gününe başladıkları için sevindiler. Kendileri için hoş bir sürpriz olduğunu ifade eden esnaflar unutulan Ahilik Şuurunu hatırlatan bu uygulamayı memnuniyetle karşıladılar.

Bugün ki Siftahınız Bizden Olsun

Saadet Partisi Arnavutköy Gençlik Kolları tarafından organize edilen siftah çalışması ile Arnavutköy esnafı unutmadıklarını ve Geleneksel bir tabir olan siftah senden bereket Allah’tan Sözüyle gençlik kolları olarak harekete geçtiklerini ifade eden Saadet Partisi Arnavutköy Gençlik Kolları İlçe Başkanı Kemal Kopmaz, “Siftah günün ilk kazancı ve ilk alışverşin sembolüdür.Osmanlıda Esnaflar nasıl ki siftahını açan esnaf, henüz siftah açmayan esnafa müşterisini yönledirerek bir dayanışma icerisinde bulunmuşsa, Bizlerde Gençlik Kolları olarak Arnavutköy Esnafına “Bugün ki Siftahınız Bizden Olsun” diyerek Esnafımız dükkanların kepenklerinin aralarına içinde 1 Tl bulunan bir zarf sıkıştırarak esnafımızın bu cuma siftahsız kepenk indirmeden ve dükkanı açar açmaz siftahlı bir şekilde cuma’ya Başlamalarını istedik ve bunun için zarflarımızı dükkânları kapalıyken esnaflarımıza dağıtmayı uygun gördük.” ifadelerini kullandı.

İşte o Mektubun İçeriği

Arnavutköy’de henüz esnaflar kepenklerini açmamışken,Sabah Namazından önce kapılarına bırakılan ve içinde 1 TL Siftah parası olan zarf’ta;
“Arnavutköy’ümüzün Değerli Esnafı
Yeri geldi dükkânınıza uğrayan bir düşküne yardım ettiniz.
Zaman oldu bir garibanı doyurarak dini ve sosyal sorumluluğunuzu yerine getirdiniz.
Kimi zaman zor durumda olan esnaf arkadaşlarınızın alım satım işlerine katkıda bulundunuz.
Kimi zaman onlar da size yardımcı oldu. Birbirinizin sevincine ortak olurken bazen de birlikte üzüldünüz.
Gün geldi bereketli kazançlar elde ettiniz. Gün geldi siftahsız kepenk indirdiniz.
Siftah, güne başlangıçtır. İstedik ki; sürekli birbirleriyle dayanışma halinde olan esnafımızın bugünkü siftahı bizden olsun.
Hayırlı sabahlar, Cum’a gününüz mübarek olsun.
Allah, helal ve bereketli kazançlar nasip etsin.” ifadeleri yer aldı.
Haberaktivite

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba