Ana Sayfa MANŞET, SULTANGAZİ 29 Ocak 2013

Sultangazi’de Sokakta Yaşayan Adam

Sultangazi’nin göbeğinde sokakta yaşayan 48 yaşındaki Şerafettin Yoldaş eşini ve kızını öldürmemek için sokakta yaşadığını iddia etti.

Uğur Mumcu Mahallesi’nde her gün yüzlerce insanın ve aracın önünden geçtiği boş bir arazide yaşam mücadelesi veren Şerafettin Yoldaş’ın neden sokakta yaşadığını sorduğumuzda ise anlattıklarıyla şok oluyoruz.
“Eşim ve 11 yaşındaki kızım tecavüze uğradı” iddiasında bulunarak, aile büyüklerinin ‘Namusunu temizle’ baskılarından kaçarak sokakta yaşamaya başladığını belirten Şerafettin Yoldaş iki haftadır Sultangazi Uğur Mumcu Mahallesi’nde boş bir arazi de yaşam mücadelesi veriyor.
Soğuk havaya karşı sokakta yaşam mücadelesi veren Yoldaş, Bitlis’ten İstanbul’a göç ettiğini törenin peşini bırakmadığını söyledi.
“9 çocuk sahibiyim. Bitlis’te çobanlık yaparken yaşadığımız köyde eşim ve 11 yaşındaki kızıma tecavüz edildi. Ondan sonra hayatım alt üst oldu. Yaşanan olaydan sonra ailemi alıp İstanbul Bağcılar’da bir eve yerleştim. Biz o olaydan kaçtık ama töre peşimizi bırakmadı.Bir gün aile fertleri karşıma çıkarak ‘namusunu temizle’ dediler. Bana eşimi ve kızımı öldürmemi söylediler. O an bütün dünyam başıma yıkıldı. Bir an düşündüm Allah’ın verdiği canı Allah’tan başkası nasıl alır. Bir baba öz kızına nasıl kıyabilir? Töreden kaçarak sokaklara sığındım. Ailem bana çok yakın ama ben onları göremiyorum. Nerede olduğumu, ne yaptığımı bilmiyorlar. Sokaklara sığınmak bir çözüm değil. Aklımda ‘ya başlarına birşey gelirse?’ sorusu var.” dedi

Haber: Emin Yeşil

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba