Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET, MESAJLAR 10 Aralık 2016

Uzun, “Sizlerin desteği ile büyük bir mesafe aldık”

İstanbul Tokatlılar Platformu tarafından düzenlenen ‘’Dostluk Buluşması’’ Beylikdüzü Atatürk Öğretmenevi’nde gerçekleşti.

Programa, Vali Yardımcısı Osman Ateş, AK Parti İstanbul İl Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Güner, Prof. Dr. Bedri Ömrüuzun, RTÜK Üst Kurul Uzmanı Mahmut Demiryürek, Sulusaray Belediye Başkanı Halil Demirkol, FESİAD Genel Başkanı M. Fatih Varlık ve çok sayıda davetli katıldı.

“Binlere ulaşmamız bizi umutlandırmıştır”

Konuşmasına neden böyle bir dernek kurma ihtiyacı duyduğunu anlatarak başlayan İstanbul Tokatlılar Platformu Başkanı Yusuf Uzun, “Bir kişi ile çıktığımız bu kutlu yolda İstanbul ve Türkiye genelinde binlere ulaşmamız gerçektende bizi duygu ve düşüncelerimizi icraata geçme noktasında gerçekten bizi umutlandırmıştır. İstanbul’da 400’e yakın derneklerin olması siyasi ve düşünce fikriliğinin ayrışmalardan kısır çekişmelerden dolayı İstanbul içerisinde güç birliği sağlayamadığımızdan dolayı İstanbul Tokatlılar Platformu kurduk. Beş altı aylık zaman içerisinde sizlerinde desteği ile büyük bir mesafe aldık” dedi.

“Altında zehir, üstünde şerbet şeklinde bir tepsi baklava gibi sundular”

Sivil toplum kuruluşlarının hedeflerini ve faaliyetlerini bir kenara bırakarak dünyanın gerçekleri ile hepimizin yüzleşmesi gerektiğini ifade eden Yusuf Uzun, “Artık dünya paylaşan değil bölünen bir hale geldi. Özellikle tüm dünya ülkeleri, gelişmiş ülkeler, gelişmekte olan ülkeler ve birde bunun alt gurubunda olan ülkeler kategorisi var. Gelişmiş olan bu ülkeleri hepimiz biliyoruz. ABD, Rusya, Almanya, Fransa, İngiltere ve İtalya. Uzakdoğu’da da Japonya ve Çin olması ve bu döngüde dönen ticaret ve siyasi bir hareketi hepimiz görmekteyiz. Ancak bu guruba yetişmeye çalışan bazı ülkeler var. Bunların içerisinde de tırmalayan ülke konumunda olan bizleriz. ABD, Avrupa Birliği, Rusya ve Çin üzerinde planlı ve senaryoların yürüdüğü bu devirde süper güçlerin ortaya koyduğu Arap baharı adı altında başlatılan savaşları hep birlikte yaşıyoruz. Bu savaşların bir çıkış nedeni var. 11 Eylül’ün intikamını almaya çalışan ABD açık ve net bir şekilde söylüyorum, bugün Ortadoğu’da savaşları başlatmıştır. El Kaide örgütüne destek veren ülkelerin başında Libya, Mısır, Yemen, Suriye, Bahreyn ve Irak var. 11 Eylül’de El Kaide destek verenlerde bu savaşlar hemen başladı mı? Sırayla başlattılar. 11 Eylül El Kaide örgütüne destek vermeyen ülkelerde vardı. Katar, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan, Suudi Arabistan bu ülkelerde niye savaş yaşanmıyor. El Kaide örgütüne destek veren ülkelere sırasıyla savaşları başlattılar. Demokrasi hak hukuk, özgürlük gibi söylemlerle, bu savaşların altında zehir, üstünde şerbet şeklinde bir tepsi baklava gibi Orta Doğu ve tüm dünya ülkelerine servis ettiler” diye konuştu.

“Türkiye’nin Türkiye’den başka dostu yok”

Dış politikaya dikkati çeken Yusuf Uzun, “Bizimde dış politika da izlemiş olduğumuz bir politika var. Özellikle Ak Parti iktidarının sıfır sorun politikası vardı. Dış politikayı yönlendirmesi vardı. Türkiye’nin dış ticaret hacmiyle ihtilatından ihracatından Ak Parti’nin 2001 yılında iktidara gelmesiyle birlikte 2008 yılının sonuna kadar elde ettiğimiz ve gelişmiş olan ülkelerin dikkatini çeken bizim dış ticaret hacmimizdi. Bu uğurda koymuş olduğumuz rakamlarla Türkiye periyodik olarak her yıl değerlerini ve datalarını sanayicisi ve STK’larıyla birlikte dış ticarette ciddi şekilde açılım yaptık. Biz bu açılımı Almanya, İtalya, Mısır, Libya, Cezayir, Fas, Suriye, Irak, Rusya’dan alıyorduk. Dış ticaretimizdeki ilerlemeyi bu ülkelerden ortalama 15-20 Milyar Dolar civarında yıllık bazda artırdık. Bu pazarı Türkiye olarak kaybettik inşallah kısa bir süre sonra tekrar kazanırız. Bu olaylara baktığımız zaman ortaya şu gerçek çıkıyor. Türkiye’nin Türkiye’den başka bir elin parmaklarını dahi geçebilecek tarzda dostunun olmadığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Türk-İslam Birliği’nin büyük bir ihtiyaç”

15 Temmuz süreci ile Türk’ün demokrasiye olan inancının dünyaya gösterildiğini belirten Yusuf Uzun, Türk milletinin ve Türk Sancağı’nın sıcaklığını bugün dahi hisseden birçok dost milletin yanı sıra; düşman olan şer odaklarının da ülkemiz üzerinde kirli oyunlar oynamaya devam ettiklerini sözlerine ekledi. Türk-İslam Birliği’nin büyük bir ihtiyaç olduğunu belirten Uzun, günümüzde artarak devam eden savaşların bu birlikteliğin hızla kurulmasını şart hale getirdiğini ifade etti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba