Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET, SİYASET 21 Mart 2014

Dal; Yatırım belediyeciliği bizim olmazsa olmazlarımızdandır

Saadet Partisi seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu bağlamda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selman Esmerer Arnavutköy’ü ziyaret etti.

Gazetecilerle bir araya gelen Saadet Partisi Arnavutköy Belediye Başkan Adayı Yusuf Dal ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selman Esmerer projelerinden bahsettiler. Saadet Partisi Arnavutköy Belediye Başkan Adayı Yusuf Dal yaptığı konuşmada; “İstanbul içinde çalışmak mecburiyetinde bulunan, 20 bin işsizi bulunan, alt yapısı bitmeyen mahalleleri, yolu ve kaldırımı olmayan mahalleleri, gecenin bir vakti karanlığa gömülen sokakları, hala yüzde 50’sine doğalgazın ulaşmadığı, yaşamsal ve kültürel etkinliklerin olmadığı, bazen İstanbul içine giderken ayakkabısını, arabasını yıkamak zorunda bulunan, Cenabı Allah’ın bir lütfu olarak dört güzelliği içinde barındırmasına rağmen, ormanı, denizi, barajı ve düzlüğü olmasına rağmen bunları değerlendiremeyen bir Arnavutköy’de yaşamak zorunda kalıyoruz. Böyle bir bölgede yatırım belediyeciliği bizim olmazsa olmazlarımızdandır. Küçük, orta ve büyük ölçekli sanayi alanları oluşturarak yatırımcıyı bölgeye teşvik edici projeler gerçekleştireceğiz. Arnavutköy’ün yüzde 70’i bakir alanlardan oluşuyor. Buralarda sanayi alanları oluşturarak çok rahatlıkla Arnavutköylü’nün kendi bölgesinde çalışabilir hale getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Arnavutköy’e 300’e yakın proje
Arnavutköy için teşkilatıyla gece gündüz çalışarak 300’e yakın proje oluşturduğunu ifade eden Dal, “Bu kadar projenin öncelik sırasına göre sıraladığımızda birinci sırada imar, ulaşım, ulaşılabilir bir belediye başkanı ve şeffaf ve israf etmeyen bir belediye. İmarda adaletsizlik var. Bu imar planı hukuka da imar mevzuatına da aykırı. Hukukta bir kaide var verilen haklar geri alınamaz. Bu imar planları bir dönem öncesi seçtiklerimiz tarafından yapıldı. Yol genişliğine göre imar ve kat irtifakı hakkı. Sokağın bir tarafında 5 kat izni verilmiş, diğer tarafında 2 kat yapamıyor vatandaş. Biz bu adaletsizliği düzelteceğiz. Bu adaletsizliği 30 Mart’ta değiştireceğiz İnşallah” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba