Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 20 Nisan 2016

Geleceğin Mucitleri Göz Doldurdu

Arnavutköy’deki öğrencilerin Bilim Fuarı’nda sergiledikleri icatlar ‘Geleceğin mucitleri Arnavutköy’den çıkacak’ dedirtti.
Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan “Eğitimde İş Birliği Protokolü” kapsamında bilgi kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Bilim Fuarı’nda öğrencilerin birbirinden ilginç buluşları dikkat çekti.
Açılışını Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ’ın gerçekleştirdiği Bilim Fuarı’nda öğrenciler projelerini görücüye çıkardı. TÜBİTAK tarafından desteklenen 20 projeleri olduğunu söyleyen Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Serdar Kırbaş, “Okulumuzda ilk defa uygulanan bu projeye öğrencilerimizin ilgisi oldukça yoğun oldu. Öğrencilerimizin geliştirdiği ve tamamiyle kendi projeleri olan icatlar TÜBİTAK tarafından da desteklendi. Örneğin engellilere yönelik elektrikli bastondan tutun güneş enerjisi ile demlenen çaya varıncaya kadar birçok ürün geliştirildi. Bugün burada görücüye çıkan icatları bizler de ilk kez burada gördük. Öğrencilerimizin projesi ile okulumuzun elektrik ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba