Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 30 Temmuz 2016

HASİAD Başkanı Bozdağ’dan Darbe Girişimine Karşı Basın Açıklaması

Hadımköy-Arnavutköy Sanayici İş Adamları Derneği (HASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozdağ yönetim kurulu üyeleriyle beraber Hadımköy’deki Türkiye’nin en iyi çamaşır yıkama fabrikası Yiğitalp Laundry fabrikasında FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine karşı bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantının yapıldığı fabrikaya atıfta bulunan Hüseyin Bozdağ, “Biz de istiyoruz ki bu darbecilerin hepsini yıkayıp atalım. Üretim alanımızdan sesleniyorum, ne kadar darbeci varsa millet olarak bu fabrikada çamaşırların temizlendiği gibi hepsini yıkayıp atacağız.” dedi.

Basın açıklamasından önce ekonomiye değinen Hüseyin Bozdağ ekonominin normale döndüğünü belirterek, “Ortaklarımıza ilk geceden itibaren kalkışmanın başarısız olduğunu, hayatın normale döndüğünü anlattık. Ben kendi adıma söylüyorum, en ufak bir siparişim iptal olmadı. Ben burada hazır yemek sanayicisiyim. Her ihracatçıya da yemek satıyorum. Dolayısıyla ihracatçının siparişinin azalmış olması demek benim yemeğimin eksik satılması demek. 15 Temmuz sabahından beri 1 tek kase çorba eksiltmedi. Tam tersi 1,5 kaseye çıkarttık, bu demektir ki sanayicimiz üretiyor, ihracat yapıyor. Hadımköy’deki sanayicilerle ilgili söylüyorum ihracatla ilgili sıkıntımız yok. Müşterilerimizle ilgili, özellikle yurt dışındaki bağlantılarımız da herhangi bir sorun yok. Biz işimizin başındayız, çalışıyoruz. Üretip satmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
hasiad basın açıklaması2
Daha sonra darbe girişimine karşı hazırlanan basın açıklamasını HASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozdağ okudu. Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;
Uluslararası projelerin gerçekleştiği, Türkiye’nin ve İstanbul’un gözbebeği Arnavutköy Hadımköy bölgesinin vatanperver sanayici ve iş adamları olarak ekonomimizin güçlenmesinin sivil bir yönetimle mümkün olduğunun bilincindeyiz. Demokrasi dışı güçlerin müdahalelerinin en başta ekonomimize büyük zarar vereceğinin ve tüm birikimlerimizi heba edeceğinin de idrakindeyiz. Halkın iradesiyle seçilmiş hükümeti yıkmaya yönelik girişimler irademizi ve ekonomimizi katledecektir. İrademizi ve ekonomimizi zaafa uğratacak her türlü girişimin karşısında kararlılıkla duruyoruz. Darbe girişimi haberleri ortaya çıktığı gece, Hadımköy Arnavutköy Sanayici İşadamları Derneği camiası olarak tepkimizi ilk anda ortaya koyarak, 15 Temmuz gecesi tüm kadrolarımız ile meydanlara destek verdik. İhanet ve dalalet üstüne kurulmuş şebekenin planları, bugün milletimizin fedakârca gayretleriyle boşa çıkarılmıştır. Bu toprakları daha önce de canı pahasına korumuş olan milletimiz cinsiyetine, yaşına ve konumuna bakmaksızın bir kere daha iradesini ortaya koyarak darbeyi ve darbeci zihniyeti ve onun iç ve dış destekçilerinin hamlelerini bertaraf etmiştir. Milletimiz, namlusunu halkımıza doğrultan darbecilere karşı her türlü karşı duruşu sergilemiş ve bu yolda şehitler ve yaralılar vererek kararlılığını ortaya koymuştur. HASİAD olarak demokrasi savaşında hayatını kaybeden Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar,yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimiz şehitlerimizi daima minnetle ve rahmetle anacaktır. Şimdi darbecilerin hukukla yüzleşme ve milletin derin hafızasında mahkûm olma zamanıdır. Bu ihanet tezgahını tasarlayan hainlerin hukuk çerçevesinde yargılanarak en ağır ve caydırıcı cezaları almasını bekliyoruz. Darbecileri lanetliyor, hükümetimizi destekliyor ve milletimizin iradesinden başka bir irade tanımıyoruz. HASİAD Vatanperver sanayici ve iş adamları olarak milli irade nöbeti tutmaya devam ediyoruz. Geçmişte olduğu gibi, bugün de, yarın da HASİAD ve bölgemiz sanayici İşadamları olarak demokrasiden, milletimizden devletimizden yana olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle, kahramanca direnerek meydanları dolduran halkımıza şükranlarımızı sunarız. Halk ile bütünleşerek bu hain emelleri boşa çıkaran millî iradenin meşru temsilcisi Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, bu iradeye sahip çıkan güvenlik birimlerine, tüm siyasi parti temsilcilerine ve sivil toplum kuruluşlarına, ayrıca darbeye karşı duruşta üstün gayretler gösteren medya mensuplarına teşekkür ederiz. Vatanperver Hadımköy Arnavutköy sanayici ve iş adamları olarak çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Huzur, güven ve istikrar ortamının kıymetini bilerek ekonomimizi büyütmeye devam edeceğiz. Allah bu millete bir daha böyle günler göstermesin. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.
HASİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İkbal Yiğitalp Atik’in çamaşır yıkama fabrikasındaki basın toplantısı personelle aile fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba