Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 23 Ağustos 2016

Mantar Yetiştiriciliği Kursiyerlerine Sertifikaları Verildi

Arnavutköy Ziraat Odası, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü ortaklaşa mantar yetiştiriciliği kursu düzenledi. Kursu bitiren kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Arnavutköy Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Nazif Koca, İlçe Tarım Müdürü Mürsel Varan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ, İlçe Halk Eğitim Müdürü İsa Afşin, Ziraat Odası Başkanı Halil Şenel, İlçe Tapu Müdürü Rafet Arıbaş, muhtarlar ve kursiyerler katıldı.

“55 kursiyer sertifika almaya hak kazandı”
Programda açılış konuşmasını yapan Arnavutköy Ziraat Odası Başkanı Halil Şenel kursların başarılı geçtiğini belirterek, “55 kursiyer başarılı olarak sertifika almaya hak kazandı. Kaymakamımızla görüştüğümde mantar tohumu üretimi yapılmasını ve böylelikle dışa bağımlı olmaktan kurtularak ülkeye katkı sağlayacağını belirtti. Gerçi bunu ülkemizde üretenler var. Ama yurt dışı ile bizim gen kontrolümüz arasında büyük farklılık olduğunu gördüğümüz için üstümüze düşeni yapmaya çalışacağız. Bu konuda kaymakamımıza söz verdim. Kaymakamımızda kaymakamlığının ilk yıllarında mantar yetiştiriciliğini uygulamalı olarak yaptığını kendisinden öğrendim” diye konuştu.

“27 bin kişi Halk Eğitim kurslarından faydalanmaktadır”
Arnavutköy İlçe Halk Eğitim Müdürü İsa Afşin bir çok alanda kurs düzenlediklerini ifade ederek, “Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak ilçemizdeki bütün bireylere her yaşa ve hayatın her alanına uygun eğitim programları verilmektedir. Okuma yazmadan meslek kazandırmaya, ekonomik, sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklerinden bilişim teknolojilerine kadar her alanda kurslarımız devam etmektedir. 2015-2016 eğitim öğretim yılında 417 tane kurs açtık ve bu kurslara 11 bin 450 kişi katıldı. Ayrıca “Okuma yazma bilmeyen kalmasın” kampanyası kapsamında 53 kurs birimimizde 587 vatandaşımızı okuryazar hale getirdik. Arnavutköy’de 11450 kursiyer, 9500 açık öğretim ortaokulu öğrencisi, 6300 açık öğretim lise öğrencisi olmak üzere toplam 27 bin kişi Halk Eğitim Merkezi kurslarından faydalanmaktadır” dedi.

Sertifikalar verildi
Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, İlçe Tarım Müdürü Mürsel Varan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ, İlçe Halk Eğitim Müdürü İsa Afşin, Ziraat Odası Başkanı Halil Şenel tarafından verildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba