Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 11 Mayıs 2019

Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden Bahar Şenliği

Arnavutköy Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde “Bahar Şenlikleri” düzenlendi.

Mehter yürüyüşü ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte yarışmalar düzenlendi ve öğrenciler kıyasıya yarıştı. Türk Çadırı kuruldu ve misafirler Türk çadırını ziyaret etti. Öğrencilerin ve velilerinin yapmış olduğu ürünlerle kermes düzenlenirken, çeşitli müzik gruplarının gösterileri ile öğrenciler doyasıya eğlendi.

“Gençlerimizin milli ve manevi değerlerle bir arada olmalarını sağladı”
Programda bir konuşma yapan Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Halis Marangoz, “Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi ailesi olarak göreve başladığımız ilk günden itibaren gençlerimiz için neler yapabiliriz sorusunu kendimize sorarak adımlarımızı attık. Vizyonumuz ve misyonumuz doğrultusunda okulu sadece derslerin anlatıldığı yerler olmaktan çıkarabiliriz düşüncesiyle özellikle milli ve manevi değerlerimize önem vererek okul duvarlarımıza kahramanlarımızın portrelerinin çizimiyle işe başladık. Daha sonra okulumuza adını da veren İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy Köşesi oluşturduk. “Kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için” mısrasından ilham alarak yine binamız içinde 15 Temmuz Şehitler Köşesi ile birlikte Tabuta Sığmayanlar Köşesi oluşturduk. Yine gençlerimizin tarihi perspektifini güçlendirmek için tarih içinde kurulmuş 16 Türk devletinin bayraklarını Bayrak Köşesi’nde sergiledik. Osmanlı Hükümdarları Köşesi tarihimizin ihtişamını gösterirken zemin katımızı süsleyen Ay Yıldızlı Al Bayraklarımız gençlerimizin milli ve manevi değerlerle bir arada olmalarını sağladı” dedi.

Yarışmalar düzenledi ve sanatçılar sahne aldı
“Geleceğimizin teminatı gençlerimiz için ne yapsak azdır” diyen okul müdürü Halis Marangoz, “Gençlerimizle birlikte neler yapabiliriz sorularına devam ederken okulumuzda bahar şenlikleri düzenlemeye karar verdik. Hem tabiatın ve zamanın dirilişini ruhumuzda hissetmek hem de bir yıl boyunca gerek derslerden gerek sınavlardan oldukça yorulan gençlerimizin bu vesileyle az da olsa bu stresten uzaklaşmalarını ve özellikle üniversite sınavına hazırlanan son sınıf öğrencilerimizin sınav kaygısını bir nebze de olsa azaltabilmek ve hepsinden önemlisi okulumuz öğrencisi olan bütün gençlerimizin bu aileye aidiyet duygularını güçlendirmek için bu şenlikleri düzenlemeye karar verdik. Mehter yürüyüşü ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinliklerimiz kapsamında çeşitli müzik gruplarının gösterilerinin yanı sıra birbirinden kıymetli sanatçılarımızı gençlerimizle buluşturduk.  Yine gençlerimizin yoğun katılımıyla keyifli yarışmalar düzenledik. Gün boyunca misafirlerimiz tarihi Türk Çadırı’nda yapılan gözlemelerin, öğrencilerimizin kendi yapmış oldukları kermeste yer alan yiyeceklerin tadına baktı. Ayrıca ilçemiz merkezinde yer alan çeşitli ortaokullardan gelen misafir öğrencilerimize okulumuzu gezdirerek bünyemiz içinde yer alan bölümler hakkında bilgiler almalarını sağladık. Misafirlerimize ayrıca okulumuz adına düzenlemiş olduğumuz tanıtım filmini izlettik. Protokolün teşrifleriyle onurlandırdığı şenliklerimiz 2 gün boyunca okulumuzda öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle, velilerimizle bir arada birlikte olmanın güzelliğini baharın canlılığını hepimize hissettirmiş, gençlerimiz hem bir yılın stresini atmış hem de gerçekleştirilecek son sınavlar öncesi moral depolamış olmuşlardır. Geleceğimizin teminatı gençlerimiz için ne yapsak azdır. Baki kalan bu kubbede hoş bir sada bırakabildiysek ne mutlu bizlere. Bu vesileyle etkinliklerimizi takip eden herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.






Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba